SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Grip Salgını Yok, Malatya Pilot Bölge''

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Bakanlığı'nın aralarında Malatya'nın da bulunduğu 14 ilde grip salgını olduğu yolunda açıklama yaptığı iddiası, gözleri Malatya'ya çevirirken, yetkililer böyle bir salgının söz konusu olmadığını, ancak Malatya'nın "Grip" konusunda pilot bölge olarak izlenmekte olduğunu söylediler.

14 İLDE SALGIN VAR İDDİASI..
Bazı basın organlarında, "Sağlık Bakanlığı'ndan 14 ildeki sağlık kuruluşlarından ulaşan veriler, gribe yol açan influenza A ve B virüslerinin dolaşımda olduğunu ortaya koymuş, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Samsun, Trabzon ve Van'dan ulaşan son raporları değerlendiren yetkililer, verilerin bir salgının habercisi olduğu şeklinde yorumlanabileceğini açıklamışlardı. Ev, iş yeri, okul, kreş ve toplu taşıma araçlarında kolaylıkla bulaşabilen hastalığın yatak istirahati, bol sıvı alımı, ağrı, öksürük kesici ve ateş düşürücü ilaçlarla tedavisi mümkün olduğunu belirtmişlerdi." şeklinde yer alan haberler, kısa bir süre önce içme suyu kaynaklı bir salgınla karşı karşıya kalan Malatya'ya dikkatleri çekmişti.

"SALGIN YOK, MALATYA PİLOT BÖLGE.."
Sağlık Müdürlüğü ilgilileri ise, geçtiğimiz yıla ilişkin istatistik verileri değerlendirilerek, aralarında Malatya'nın da bulunduğu 14 ilin, bu yıl grip açısından "pilot bölge" kapsamına ve yakından izlemeye alındığını, şu an için mevsim normallerinin üzerinde bir salgının gözlenmediğini belirttiler.

Bu arada Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankra'da katıldığı "Hasta Hakları" konulu Sağlık Zirvesi'nin ardından basın mensuplarının, 14 ilde grip salgını uyarısında bulunulduğu yönündeki haberleri hatırlatmaları üzerine gereken tedbirleri aldıklarını söyledi. Vatandaşlardan dikkatli olmalarını isteyen Akdağ, havalandırmalara ve el temizliğine önem verilmesini istedi. 65 yaşının üstündeki kişilerin doktorlarına danışarak grip aşısı olabileceklerini ifade eden Akdağ, "Henüz önemli bir salgın görmedik ama meseleyi takip ediyoruz" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız