SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Grup Kararı Alınmaz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:47:37
A- A+ PAYLAŞ

Başbakan Yardımcısı Arınç, 9 BDP'li milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda AK Parti'nin izleyeceği yola ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tarihi Tahtakale Kapısı'nın açılış töreninin ardından gazetecilerin ülke gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.  

Bir gazetecinin, ''AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, 'BDP'li ve bağımsız 10 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin fezleke meclise gelirse benim rengim belli' diye açıklama yaptı ve bunu bazı gazeteler, yaklaşık 60 AK Partili'nin 'hayır' oyu verebileceği şeklinde yorumladı. Siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' şeklindeki sorusu üzerine Arınç, dokunulmazlıklar konusunda son günlerde herkesin fikrini ifade ettiğini söyledi.  

''Galip Ensarioğlu da kendi şahsi fikrini söylüyor. Ama içeride 'şu kadar kişi bu kadar kişi' bunlar tahmine dayalı, spekülatif konuşmalardır. Bir insan ağzından konuşursa fikrini öğrenebiliriz. Dolayısıyla Ensarioğlu kendi şahsi fikrini söylemiştir. Buna da saygı duymak gerekir. 

Her milletvekili işin bir yargı boyutunu bir de siyasi boyutunu düşünerek mutlaka en doğru kararı verecektir. Bu konuda bir grup kararı alınacağını da zannetmiyorum. Milletvekillerimiz kendi düşünceleriyle oylarını göstereceklerdir ve sonucu da hep beraber göreceğiz. Sayın Ensarioğlu'nun kendi şahsi fikrini söylemesinin, bir endişe doğurması AK Parti içerisinde farklı düşünceler var, 'şu kadar bu tarafta, bu kadar bu tarafta' diye dedikoduya konu olmasını şahsen doğru bulmam. Her milletvekilimiz hem vicdani kanaati, hem de dokunulmazlığın kalkmasının sonuçlarını en iyi şekilde düşünür ve ona göre kararını verir.'' 

Asker İntiharları 

Bülent Arınç, asker intiharlarına ilişkin olarak da şunları söyledi:

''İnsan Hakları Komisyonu'nun raporları da terörle mücadelede şehit olanlardan daha fazla gibi bir rakam ortaya koydu. Bu bana ilginç geldi. Konunun hem komisyonumuzda hem de bu konu üzerinde uzman sayabileceğimiz, psikoloji, sosyoloji üzerinde tıbbi anlamda da durulması lazım.'' 

Arınç, ''Eminim ki Türk Silahlı Kuvvetleri de böyle bir olayı kabullenmeyecek ve bunun giderilmesi konusunda kendi içinde de mutlaka tedbirler alacaktır'' ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız