SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Grup Yolu Genişletiliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:40
Grup Yolu Genişletiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi Hacılar, Şeyhler, Sırakoz, Çukurkaya ve Yazı Mahallelerini Darende’ye bağlayan 10 km.lik grup yolunda yol genişletme, bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, İlçeler Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Tohma Vadisi içinde geçen grup yolunda keskin virajlar düzeltilirken, tehlikeli kayalar ise temizlendi. 

İki aracın yan yana geçemediği, yüksek kanyonların bulunduğu, grup yolunda bölüm bölüm yol genişletme çalışmasıda yapan Büyükşehir Belediyesi 4 metre genişliğindeki yolu 7 metreye çıkardı.

Çalışmaların büyük bir kısmını tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte grup yolunda asfaltlama çalışmaları yapacak. 

Çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Darende Belediye Başkanvekili Durmuş Doğan, Hacılar, Şeyhler, Sırakoz, Çukurkaya ve Yazı mahallelerinin Darende’nin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu belirterek, 5 mahalleyi Darende’ye bağlayan grup yolunun geçmişte çok dar ve tehlikeli olduğunu söyledi.

Grup yolunun Tohma Vadisi içinden geçtiğini vurgulayan Doğan; Yolumuz çok keskin virajlı, her an düşecekmiş gibi duran kayalarla çevriliydi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın destekleriyle yolumuzda bu tehlikeler aza indirildi. Grup yolumuz en çok yaz aylarında kullanılıyor. 5 Mahallemiz de yaşayan insanların büyük bir bölümü gurbetçi. Bu yolun genişletilmesiyle birlikte ulaşım daha rahat olacak. Darende Belediyesi olarak gerekli desteği verdik. Bu çalışmalarda emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yolun eski halinin çok tehlikeli olduğunu ifade eden Sırakoz Mahalle Muhtarı Hatem Kaçaman, grup yolunda birçok kez kazalar meydana geldiğini söyledi.

Grup yolunda eskiden iki aracın geçemediğini belirten Kaçaman; Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’ın talimatlarıyla yolumuz şuan yapılıyor. Yolumuz çok dar ve virajlıydı. Aynı zamanda uçurum tehlikesi ile büyük kayaların düşme tehlikesi vardı. Bunların hemen hemen hepsi temizlendi. Yol genişletme çalışmaları yapıldı. Turistik bir yapıya sahip vadimiz, yapılan bu çalışmalarla daha da güzel oldu. Başta Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız