SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Grup Yolu Genişletiliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:25:23
Grup Yolu Genişletiliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya genelinde yol yapım, genişletme, bakım - onarım ve asfaltlama çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Pütürge’de sürdürdüğü yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığına bağlı İlçe Yol Yapım ve Bakım Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Pütürge’nin Tepehan bölgesinde Yeşildere, Taştepe, Ulutaş, Kurucak, Şukan grup yolu 4 metre genişlikten 9 metre genişliğine çıkarılıyor. 

Toplamda 12 kilometre uzunluğunda olan grup yolunun 3 kilometrelik bölümünde yol genişletme çalışmaları tamamlandı. 

Dolgu çalışmalarının yapıldığı grup yolunda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Geziye, Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat da katıldı.

Grup yolunun Tepehan bölgesinin en sorunlu yollarından biri olduğunu belirten Pütürge Belediye Başkanı Mehmet Polat, “12 kilometrelik grup yolumuz Adıyaman’ın Sincik ilçesine bağlanan alternatif yollardan biridir. Bölgenin en önemli ulaşım aksıdır. Büyükşehir Belediyemiz yolumuzu birinci sınıf bir hale getirecek. Çalışmalar devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a teşekkür ediyorum” dedi.

Pütürge’nin coğrafi anlamda zor bir yapıya sahip olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Pütürge’nin coğrafi koşulları ve zemin yapısından dolayı çalışmalarda zorluklar çektiklerini söyledi.

Tüm zorlu şartlara rağmen Pütürge’de 3 noktada yol çalışması yaptıklarını ifade eden Başkan Çakır, “Bu grup yolumuz Nemrut Dağı yolu ile Adıyaman Sincik ilçesinin bağlantı yollarından biri. Yolumuz 14 mahallenin en önemli ulaşım yolu. Hava şartları bu bölgemizde sadece yaz aylarında çalışmaya müsaade ediyor. Biz de bütün imkanlarımızı zorlayarak yolumuzu bu sezonda bitirmeye gayret ediyoruz. Pütürge ilçemizin 1100 kilometrenin üzerinde grup yolu var. Mezralarımızla beraber 3600 kilometre, orta vadede ortaya koyduğumuz hedeflerimizi 3-4 yıl içinde yapmayı planlıyoruz. Bu planlamaların en kapsamlısını Pütürge ilçemizde yapacağız. Zor saha şartlarına rağmen bu güzel işi yapan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız