SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GS Terim'le Yollarını Ayırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:59:37
GS Terim'le Yollarını Ayırdı
A- A+ PAYLAŞ

Galatasaray Kulübü, Fatih Terim ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı ve tecrübeli teknik adama teşekkür edildi. 

Sarı-kırmızılı kulüpten yapın açıklamada, Fatih Terim’in 2 yıllık sözleşme önerisini kabul etmediği kaydedildi. Açıklama şöyle:

“Son günlerde Profesyonel Futbol Tamımızla ilgili yaşanan gelişmeler, bugün düzenlenen Galatasaray Sportif A.Ş.(Kulüp) ve Şirketimizin kurucu ve hakim hissedarı olan Galatasaray Spor Kulübü Derneği Yönetim Kurullarında ayrı ayrı müzakere edilerek değerlendirilmiştir. Yönetim Kurullarımızın sözleşmesini iki yıl uzatma kararı almasına cevaben Teknik Direktörümüz Sayın Fatih Terim’in kendisine yapılan yeni sözleşme önerisini kabul etmediğini açıklamış olması Yönetim Kurulumuza yeni çözümler aramak konusunda önemli bir sorumluluk yüklemiş bulunmaktadır.

Yaşanan gelişmeler Galatasaray’ın tüm sportif başarılarının temelinde yer alan Galatasaray değerlerine zarar verecek aşamaya gelmiştir. Yönetim Kurulumuz her şeyden önce bu değerlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması sorumluluğu altındadır. Galatasaray’ın tarihsel süreçte oluşmuş yönetim şekli gerek kurum içi hiyerarşi bakımından gerekse görev, sorumluluk ve yetkilerin dağıtımı bakımından kuşku ve tereddüt götürmeyecek ölçüde bellidir ve nettir.

Bu sorumluluğun gereği olarak camiamızın daha fazla yıpratılmasını engellemek amacıyla Yönetim Kurullarımız oybirliği ile Sayın Terim’in sözleşmesinin feshi için kendisine bildirimde bulunulması kararı almıştır.

Bu kararın Şirketimiz, Kulübümüz ve de Sayın Terim için hayırlı olacağı umuduyla, Sayın Terim’e Kulübümüze verdiği hizmetlerinden ötürü teşekkür eder, Milli Takım’ın başında devam edeceği kariyerinde elde edeceği başarıların tüm camiamızı gururlandıracağının bilinmesini isteriz.”

FEDERASYON AÇIKLAMASI..

ürkiye Futbol Federasyonu, Galatasaray ile yollarını ayıran teknik direktör Fatih Terim ile sözleşme imzalanacağı haberlerini yalandı. 

TFF’den yapılan açıklamada, “Medyada bu akşam saatlerinde "A Milli Takımımız ve Galatasaray Spor Kulübü Teknik Direktörü Sayın Fatih Terim'in Galatasaray Spor Kulübü ile mevcut sözleşmesinin sonlandırıldığına" yönelik haberler yer almıştır.

Bu haberlerden kısa bir süre sonra bazı basın-yayın organlarında, Başkanımız Sayın Yıldırım Demirören'e atfen "Fatih Terim ile yeni bir sözleşme imzalanacağı" ve hatta bazı spor yorumcuları tarafından iddia edildiği üzere "Sözleşmenin yarın imzalanacağı" şeklinde değerlendirmelere yer verildiği görülmektedir.

Tüm bu haber ve değerlendirmeler gerçeği yansıtmamakta olup, Türkiye Futbol Federasyonu olarak gelişmeleri yakından takip ettiğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla duyururuz” denildi.

ADAYLAR..

Galatasaray’da Fatih Terim ile yolların ayrılmasının ardından ön plana çıkan ilk isim Roberto Mancini oldu. 

Sarı-kırmızılılarda sona eren 3. Fatih Terim döneminin ardından Ünal Aysal başkanlığındaki yönetim kurulu, devam eden Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi maçları öncesinde zaman kaybetmeden yeni teknik direktörü belirlemeye çalışıyor. Kulislerde ön plana çıkan ilk isim Manchester City’den ayrılan Roberto Mancini gösteriliyor. Diğer adaylar ise Chelsea ile Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Roberto Di Matteo ve Shakhtar Donetsk’te başarılı bir grafik sergileyen eski teknik direktörleri Mircea Lucescu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız