SON DAKİKA
SON DEPREMLER

GSGM Atalay'ın Malatya'daki Ziyaretleri..

A- A+ PAYLAŞ

Adıyaman’da yapılan Gençlik ve Spor İl Müdürleri toplantısına katılan ve ardında ilimizdeki spor tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Malatya’ya gelen Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay Belediye Başkanı Cemal Akın’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü. Atalay, Valilik ziyareti sırasında, Türkiye- İsviçre maçı başta olmak üzere çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

BELEDİYEYİ ZİYARET..
20 Kasım 2005 Pazar günü gerçekleşen ziyarete, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatya Emniyet Müdürü Orhan Savaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Bayansalduz ile birlikte kalabalık bir heyet de katıldı.

Belediye Başkanı Akın, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, ziyaretin anısına Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’a Kayısı ve Kayısı Kristali hediye etti.

VALİLİKTE..
Atalay, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya geldi. Ziyaret nedeniyle Vali Osman Derya Kadıoğlu'nu ziyaret eden Atalay, burada Milli Takım'ın İsviçre ile yaptığı maçtaki olaylar hakkında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Atalay, TFF'nin özerk olması nedeniyle çıkan olaylarla ilgili soruşturmayı kendilerinin yaptığını belirterek, "TFF'nin çeşitli kurulları var ve bu kurullar vasıtasıyla gereğini yerine getiriyorlar. Onun dışında, benim de bağlı bulunduğum sayın başbakan yardımcımız gerek gördüğü takdirde Başbakanlık Teftiş Kurulu'nu harekete geçiren tavırları oluyor. Türkiye'de bir İsviçre milli maçı oynandı. Bu maç geçti, ancak orda yaşanan olaylar ve o olayların devamı olarak tartışmalar sürüyor. İlk maçta başlayan ve olayları büyük ölçüde tahrik eden gelişmeler yaşandı. Türkiye'de ne ilk defa yeniliyoruz, ne de başka takımlarla ilk defa oynadık. Milli takımımız mağlup olduğu maçlarda bile, rakiplerini alkışlayarak yolladı. Dünya kupasına gidemediğimizde de, Avrupa kupasına gidemediğimizde de hiç kimseye dokunulmadı. En yakın 2 yıl önce Letonya'yla eleme müsabakası oynamıştık. Hiçbir Letonyalı'nın burnu kanamamıştı, hiçbir Letonyalı'ya 'yuh' çekilmemişti. Türkiye bu kadar anlayışlı ve olgun bir seyirciye sahip. Tabii ki olayları tasvip etmek mümkün değil, ancak çok fazla abartıldığını biliyoruz. Bu abartmayı da bizzat FIFA başkanının yapması, bütün ülkelerin başkanı olan kişinin yapması talihsizlik. FIFA başkanının İsviçreli olması, İsviçre'de yaşıyor olması ve FIFA merkezinin İsviçre'de bulunması dolayısıyla bu kadar gürültü çıkarıldı. Sanırım makule geldiğinde Türkiye de kendi hakkına razı olacaktır. Şenes Erzik, FIFA İcra Kurulu Üyesidir. UEFA'nın 1. asbaşkanıdır. Bu kadar kıymetli spor adamlarımız da var, bunlar gerekeni yapacaktır. Bunun dışında bağlı bulunduğumuz bakanımızın yapmak istediği olaylar olursa, sayın bakanımız ve biz devreye gireriz" diye konuştu.

Bu arada Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'ndaki 486 polis adayı öğrenci arasında gerçekleştirilen ankette yılın spor adamı seçilmesi nedeniyle Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay'a Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen tarafından bir plaket verildi. Atalay daha sonra şunları söyledi:

"Polis teşkilatı suçluyu cezalandırmak veya suçluyu yakalamak değil de, suç işlenmeden bunu rehabilite etmek için çok ciddi bir çalışma yapıyor. Bu çalışmayı daha hızlı bir şekilde gerçekleştirirsek, sanırım suçlu sayısı azalacaktır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız