SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güç Birliği Yapmalıyız'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi, Uluslararası Rekabet Araştırmaları Kurumu ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortaklaşa düzenlediği Rekabetçilik ve Kümelenme konulu panel gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen Rekabetçilik ve Kümelenme konulu panele Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı Ahmet Tıktık, Vali Halil İbrahim Daşöz, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Panelin açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İnönü Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa çalışma yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söyleyerek, "Ümit ediyoruz ki, Malatya'daki sanayiciler ile üniversiteyi kaynaştırarak, bir araya getirerek, bu anlamda Malatya'nın sorunlarını üniversite ile birlikte çözmek istiyoruz" dedi.

Erkoç, kümelenmenin çok önem arz ettiğini belirterek, kümelenme ile rekabetin Türk işadamlarınca ciddi anlamda değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti. Erkoç, İnönü Üniversitesi ile birlikte yürüttükleri Teknopark Projesi'nin kısa sürede kurulacağını söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Artık çağdaş dünyada yeni kavramların ve yeni anlayışların, yeni algılanmaların ön plana çıktığını görüyoruz. Eskimiş olan anlayışlarla bilim ve teknoloji üretmek mümkün değil. Güç birliği yapmalıyız" dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmasında, dünyada bir yerelleşme olduğunu belirterek, teknoloji ve iletişimdeki gelişmelerin önemli olduğunu ifade etti.

DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık'ın oturum başkanlığı yaptığı panelde Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracat Genel Müdürü Ali Boğa "Sürdürülebilir ihracat için yeni bir yaklaşım, ulusal kümelenme politikasının geliştirilmesi", Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gündüz Ulusoy "İmalat sanayinde inovasyon ve iş mükemmelliği", İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kerem Aklin "Küresel kriz, uluslararası ekonomik dengelerde değişim ve küresel rekabete etkileri", Dünya Gazetesi Ekonomi Yazarı Rüştü Bozkurt "Yığılma ve sinerjik kümelenmeyi anlayarak gelişme yaratılması" ve Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Elemanı Dr. Hakkı Eraslan "Kümelenme temelli sektörel ve bölgesel kalkınma stratejileri" konularında bilgiler verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız