SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güçlenip, Devam Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:01:19
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı ve PTT 1. Lig’in yeni takımı Yeni Malatyaspor’un divan kurulu başkanı Ahmet Çakır, sarı-kırmızılı kulübün mevcut başkanı Adil Gevrek ile görüştüğünü ve Gevrek’in görevine yönetimini güçlendirerek devam edeceğini söyledi. 

İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğunun kendisini oldukça mutlu ettiğini kaydederek, şampiyonluğun asıl sahibinin şehir olduğunu ifade etti.

“GEVREK, YÖNETİMİNİ GÜÇLENDİREREK DEVAM EDECEK”

Kulübün şampiyon olması ve yeni sezonla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Çakır, “Kulüp başkanımız Adil Gevrek ile görüştüm. Adil Bey yönetimini güçlendirerek başkanlık görevine devam edecek. Biz de Belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde gerekli desteği sunacağız” dedi.

Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğunun ardından bir kez daha futbolun bu kent için ne kadar büyük anlam taşıdığına şahit olduklarını belirten Ahmet Çakır, “Gerçekten futbol Malatya’da çok farklı bir anlam taşıyor. Şampiyon olduğumuz gün sokaklar ve caddeler bayram yeri gibiydi. Yeni Malatyaspor’un şampiyonluğuyla bir kez daha gördük ki, futbol bu kent için çok büyük anlamlar taşıyor. Sabırlı olduk ve şampiyon olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Adil başkanım bu süreçte iyi bir duruş ve yöneticilik görüntüsü ortaya koydu. Teşekkür ediyorum kendisine. Çok iyi niyetli bir arkadaşımız. Tabi şehrimiz de bu sene inanılmaz destek verdi takıma. Bu şampiyonluğun asıl sahibi şehirdir” diye konuştu.

“GÜÇLÜ YÖNETİM İÇİN KONGREYE GİDİLECEK”

Yeni Malatyaspor’un artık ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması gerektiğinin altını çizen Başkan Çakır, takımın şampiyonluğundan dolayı TFF tarafından ayakbastı olarak 6 milyon civarında bir paranın kulübün kasasına gireceğini kaydetti.

Kulübün yapısının ekonomik olarak kendini çevirebilen bir şekle sokulması gerektiğini belirten Çakır, “Yeni Malatyaspor’un ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşması gerek. Bununla ilgili bir çalışma yapılabilir. Başkanımla da konuştum, 'yönetimini güçlendirmelisin' dedim. Kulüp önümüzdeki günlerde önce mali kongre, daha sonra seçimli kongre yapacak. Güçlü bir yönetim için kongreye gidilmesi şart. Kulübün kaynakları arttırılmalı. Takıma TFF tarafından ayakbastı olarak yaklaşık 6 milyon civarında bir ödeme yapılacak. Tabi bakıldığında bu ligde kaynaklar daha fazla. Ama yine de biz kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşmalıyız” ifadelerini kullandı.

“2015 YILININ SONUNDA YENİ STAT HAZIR OLUR”

Yeni Malatyaspor’un 2015 yılı sonunda yeni stadına kavuşacağının müjdesini de veren Başkan Çakır, “Stadımız 2015 yılı sonuna yetişecek diye bilgi aldım” dedi.

Statta çalışmaların ağır gittiğini, Büyükşehir Belediyesi olarak konuya müdahil olabileceklerini vurgulayan Çakır, “Tabi İnönü Stadı’nın PTT 1. Lig’e uygun hale getirilmesi için de çalışmalar yapılıyor. Biliyorsunuz bu ligde Passolig uygulaması var. Bunun için stada harcama yapılması lazım. Bu da yarım dönem için önümüze kabarık bir masraf çıkarıyor. Bu harcamanın yarım dönem için yapılması çok mantıksız. Önümüzdeki günlerde federasyonumuzla konuşup bu durumu netliğe kavuşturacağız. Ben federasyonun gerekli kolaylığı sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“PROFESYONEL TAKIM YENİ TESİSİ KULLANACAK”

Yeni Malatyaspor’un Orduzu Pınarbaşı’ndaki tesisinin yapımını belediye olarak üstlendiklerini ve bu dönem burayı kulübe teslim edeceklerini paylaşan Ahmet Çakır, “Bu tesisimizi belediyemiz tamamlayacak. Ayrıca oradaki çim sahalarımızı da yapıyoruz. Bu sahalarımıza önümüzdeki günlerde rulo çim sereceğiz. Yeni tesisimizin de önüne sporcularımızın faydalanabileceği alanlar yapıyoruz. Yeni Malatyaspor profesyonel takımı bu yeni tesise taşınacak. Eski yeri de alt yapı için değerlendirebiliriz” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız