SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güçlü Bir İdare Oluşturuluyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:13:33
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkci ile Malatya Belediye Başkanı ve AKP’den Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı olan Ahmet Çakır, İl Başkan Yardımcısı Nevzat Diri, İdris Boztaş ve beraberlerinde parti yöneticileriyle birlikte köy ziyaretlerine devam ediyor.

Kapıkaya Köyü’ne giden AKP heyeti, burada Köy Muhtarı Mustafa Özel ve vatandaşlarca karşılandı. Muhtar Özel, yaptığı konuşmada, “Hepiniz hoş geldiniz. Köyümüzün altyapı ile ilgili bazı sorunları var, bunları zaten biliyorsunuz. Büyükşehir olunca bu konulara el atmanızı bekliyoruz. Ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkci ise 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde köylerin ilk defa belediyeler için oy kullanacağını belirterek, “AK Parti’nin en önemli projelerinden birisi de Büyükşehir Yasasının Malatya’da uygulanmasıdır. Elbette önümüzde bir yerel seçim var ama bu seçim ondan da öte anlamlar ifade ediyor. Özellikle 17 Aralık ve 25 Aralık tarihlerinde Yargı üzerinden AK Parti’yi bitirme ve Türkiye’de siyaseti dizayn etme operasyonu, Allah’ın sizlerin ve Başbakanımızın dik duruşuyla ötelendi ama esas cevabı 30 Mart’ta sandıklarda vereceğinize eminim. Onun için bu seçimleri sadece Ahmet’i, Mehmet’i, Bülent’i belediye başkanı seçme olarak görmeyin. Başbakanımızın gerçekten bugüne kadar yapmış olduğu hizmetlerin; özellikle ülkenin bölgede ve dünyadaki duruşunu destekleme açısından sizlerin adeta her bir vatandaşımızın oylarıyla sandıkları patlatması gerekir. Her bir vatandaşımızın iradesine sahip çıkması gerekir. Milletimizin kafasını karıştırmak, oyunlara getirmek için birçok yerde birçok hesaplar yapılmakta. Ama biz biliyoruz ki bu hesapları ancak Cenab-ı Allah ve sizler bozarsınız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da bugüne kadar şehir merkezinde 83 mahalleye hizmet götürdüklerini kaydederek şöyle konuştu:

“Malatya, bundan sonraki süreçte yeni bir idari yapılanmayla seçimlerle birlikte büyükşehir statüsünü kazanmış oldu. Bizler de şimdiden ziyaretlerimizi yapıyoruz. Aslında iki aydır ilçelerimizin, beldelerimizin tamamını ikişer defa gezdik. Buralardaki eksiklikleri tespit ettik. Hem kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimizle bu ziyaretlerimizi yapıyoruz. Bu ziyaretlerimizi sürdüreceğiz. Hem vatandaşlarımızla sohbet etme fırsatı bulurken hem de sorunları dinliyoruz.”

Başkan Çakır, Büyükşehir Yasası ile daha çok hizmetin gelmesinin hedeflendiğini vurgulayarak, “Bizler de bu yasa doğrultusunda Malatya’ya daha çok hizmeti nasıl getirebiliriz diye çalışmalar yapıyoruz şimdiden. Dolayısıyla köylerimize kadar bütün bölgelerimizin sorunlarını aciliyetine binaen öncelik sırasına göre çözecek ve yoğun bir hizmet üreteceğiz” şeklinde konuştu.

AKP heyeti daha sonra sırasıyla Çolaklı, Yeniköy ve Yenice köylerine geçerek evlere konuk oldu.

Çolaklı Köyü’nde, AKP Köy Temsilcisi Ramazan Yılmaz, “Başkanlarımız, sorunlarımızı dinlemek için buraya kadar zahmet edip geldiler. Dolayısıyla kendilerine ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Tüfenkci, AKP olarak hizmet partisi olduklarını belirterek, “Hizmetlerimizle öne çıkıyoruz; başkaları gibi dedikodularla, iftiralarla, çamur atmalarla milletimizin önüne çıkmıyoruz. Yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Büyükşehirle beraber hayatımızda neler değişecek, bizler büyükşehrin gücüyle merkezi hükümetimizin gücüyle, ilçelerimizde büyükşehirle uyum içerisinde çalışan belediye başkanlarımızla yerelde neler yapacağız onları anlatıyoruz” diye konuştu.

Başkan Çakır, Büyükşehirle birlikte güçlü bir yapı oluştuğunun altını çizdiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugüne kadar Özel İdare güzel hizmetler yaptı ama artık Büyükşehir Kanunuyla bu hizmetler daha çok gelecek. İnşallah bizler de imkanlarımız elverdiği müddetçe bugüne kadar Özel İdare’nin getirdiği hizmetlerin çok daha ötesinde daha kalıcı hizmetleri inşallah getireceğiz. Bu seçim, inşallah Malatya’mız için hayırlı olur. Seçim önemli. Malatya’da yine güçlü çıkmamız lazım. Bir tek hedefimiz var, şehrimize, insanımıza hizmet edebilmek. Bu da vatandaşımızı dinlemek, istişare etmekle olur. Şehirdeki çalışmalarımızı, hizmet ağını; Büyükşehirle birlikte göreve geldiğimiz gün hemen ilçelerimize, beldelerimize, köylerimize kadar genişleteceğiz.”

Yeniköy’de Köy Muhtarı Hacı Bayram Baysal ve vatandaşlarca karşılanan AKP heyeti, sorunları dinleyip sohbet etti. Başkan Çakır, burada yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

“Büyükşehirle birlikte köylerimizdeki altyapı sıkıntılarını; içme suyu, yol sorunlarını artık Büyükşehir Belediyesi çözecek. Bu vesileyle de ziyaretlerimizde buradaki eksikliklerin neler olduğunu başta muhtarım olmak üzere sizlerden dinlemiş oluyoruz. Dolayısıyla bütün il sınırları Büyükşehir’in sorumluluğuna girdiğinden kırsaldaki sorunlar da artık gündemimizde bulunuyor. Büyükşehirle birlikte bu sorunları çok daha hızlı bir şekilde çözeceğiz. Güçlü bir Büyükşehir yapısı ortaya çıkıyor. Hem altyapı anlamında güçlü bir idare oluşturuluyor. MASKİ adı altında bir genel müdürlükle altyapı hizmetleri gelecek. Diğer işlerimizi yatırımcı daire başkanlıklarımız yapacak. Yol hizmetlerini; çevre, meydan düzenleme çalışmalarını ilgili daire başkanlığımız yürütecek. Bu ziyaretlerimizle birlikte sahada tespit ettiğimiz ihtiyaca göre; coğrafi zorluğa göre belediyedeki altyapıları, yapılanmayı buna göre oluşturmanın hazırlıklarını yapıyoruz. Büyükşehre şimdiden hazırlanıyoruz. İnşallah bundan sonra Malatya’nın bütünüyle gelişmesi, kalkınması daha hızlı olacak.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız