SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güçlü Bir Takım Oluşturulacak"

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yeni sezonda daha güçlü bir Yeni Malatyaspor'un oluşturulacağını söyledi.

Çakır, herkesin Yeni Malatyaspor'a sahip çıkması gerektiğini belirterek, "Şehrin takıma sahip çıkması gerekiyor. Belirli bir kemsin sahip çıkmasıyla bu işler yürümüyor. Eğer bu şehre iyi bir takım kazandıracaksak, gelecekte Malatya'yı Süper Lig'de temsil edecek bir takım olacaksa, buna Malatyalılar'ın kesinlikle sahip çıkması gerekiyor. Gerek iş adamlarımız gerekse imkanı olan kurumlarımızın destek vermesi gerekiyor. Malatya Belediyesi, Yeni Malatyaspor'a destek olmaktadır. Belediye kadar herkes bu konuda sorumludur. Ama işi üstlenip, bu sorumluluğu aldıkça sanki sorumluluk sadece belediyedeymiş gibi bir algı oluşuyor. Bunun başarı ve başarısızlığı da belediyeye yansıtılıyor. Böyle bir şey yok. Dolayısıyla futbol hepimizin ortak sevdasıdır. Hangi görüşten olursa olsun futbol her şeyin üzerindedir. Malatya'yı ülkemizin güzide şehirlerinden birisi haline getirmek istiyoruz. Malatya'yı, Süper Lig'de temsil edebilecek güçlü bir alt yapı var. Ama buna herkesin sahip çıkması gerekiyor. Yeteri kadar sahip çıkılmadığı kanaatindeyim. Ama yönetim buna rağmen başarılı ve Yeni Malatyaspor bir yerlere geldi. Her ne kadar bir üst lige çıkamasa da, Play-off'ta ve kupa da iyi mücadele ortaya koydu. Ve gelecek vaat eden bir takımı herkes görmüş oldu. Dolayısıyla ben bu başarının bu sezon yeni takviyelerle devam edeceği kanaatindeyim. Çünkü işi bilen arkadaşlarımız görevde bulunuyor. Kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu bu işin duayenleri arasında yer alıyor. Ben ekibiyle birlikte takımı daha iyi noktalara getireceğine yürekten inanıyorum. Burada tek eksik olan herkesin takıma sahip çıkmaması, biz herkesin takıma sahip çıkmasını bekliyoruz. İnşallah bu süreç içerisinde bu eksiklik giderilir. Bir takım sıkıntılardan dolayı insanlar sıkılmış görünüyor ama ben inanıyorum ki, başarıyla birlikte bütün Malatyalılar bu takıma sahip çıkacaktır. Bu takımı daha da güçlendirecektir. İnşallah o desteği de alırsak, Malatya çok daha iyi noktalara gelecektir. Biz takımımızın başarılı olmasını gönülden istiyoruz. Başarılı olacağından şüphemizde yok. Güzel günleri göreceğiz" dedi.

"DAHA GÜÇLÜ BİR TAKIM OLUŞACAK"
Yeni sezonda daha güçlü bir Yeni Malatyaspor'un oluşacağını kaydeden Çakır, "Takımımız şuan geçtiğimiz sezondan takımda devam edecek ve ayrılacak futbolcularla ilgili çalışmalarını yaptılar. Eksik mevkileri doldurma adına da transfer çalışmaları devam ediyor. Biz bu konularda asla müdahale etmiyoruz. Yani bir futbolcunun alınması ya da gönderilmesiyle ilgili herhangi bir müdahalemiz olmadı. Bu yönetim ve teknik kadronun işidir. Çünkü sorumluluk onlarda ve işi onlar biliyorlar. Ben takıma en uygun futbolcuyu alacaklarına inanıyorum. Geçtiğimiz sezon bir takım noktalarda eksikliklerimiz vardı. Bu eksikliklerde giderilmiş olacak. Ve bu sezon çok daha güçlü bir takım ortaya çıkacak. Geçtiğimiz sezon takımın başarısını etkileyecek bir sıkıntı olmadı. Sıkıntı olduğu kanaatini hiç taşımadım. Ufak tefek şeyler olabilir ama her şeye müdahale etmek doğru değil. Dolayısıyla gördüğüm kadarıyla da hem kamuoyu nezdinde olsun hem sporseverler açısından olsun hem spor camiası açısından olsun öyle çok rahatsız eden, takımı ve takımın futbolunu olumsuz etkileyen çok ciddi şeyler yoktu. Ufak tefek sıkıntılar olabilir, eleştiriler olabilir, sıkıntılar olabilir ama bu sezon inanıyorum ki, bu eksiklikler yaşanmaz. Takım çok daha güçlü olacaktır. Sadece dışardan yorumla ya da konuşmakla olmaz. Daha önceden söylediğim gibi takıma sahip çıkılması gerekiyor. Dolayısıyla amacımız her şeyin üzerinde, güçlü bir takım oluşturmak. Buna maddi ve manevi olarak sahip çıkılması gerektiğini düşünüyorum. Kimsenin takımı olumsuz etkileyebilecek açıklamalarda da bulunmaması gerekiyor. Geçmişte Malatyaspor'un içinde düşmüş olduğu durumun başında gerçekten acımasız eleştiriler, yorumlar ve farklı hesaplar vardı. Biz istiyoruz ki, futbol her şeyin üzerinde olsun ve herkesin ortak sevdası olsun, başarı böyle gelir" diye konuştu.

"BAŞARI RAHAT GELECEK"
Çakır, takımın başarısının birlik ve beraberlikle mümkün olabileceğini vurgulayarak, "Bu sezon takımın daha başarılı olacağını düşünüyorum. Futbolda ne kadar güçlü takım kursanız da, takımın çok rahat olması gerekiyor. Dış baskı olmamalı. Bu para harcamayla ilgili bir konu değil. Seyirci kötü gününde bile takımı destekliyorsa, o takımın geleceği var demektir. Ama seyirci iyi günde takımı destekleyip de, sıkıntılı zamanda sıkıntının üzerine sıkıntı oluyorsa, asla bu takımın geleceği olmaz. Kim olursa olsun bu her tarafta böyledir. Herkesin takımı her şartta desteklemesi gerekiyor. Geçen sezondan daha güçlü bir kadromuz olacak. Ondan hiçbir şüphemiz yok. Dışarıdaki olumsuz etkilerde ortadan kalkarsa, başarı çok daha rahat gelecektir" şeklinde konuştu.

"AYDINLAR'IN TFF'NİN BAŞINDA OLMASI BİZLERİ ÇOK SEVİNDİRDİ"
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Ali Aydınlar'a başarılar dileyen Çakır, "Ben hemşerimiz Mehmet Ali Aydınlar'a ve yönetimde görev alan Akif Üstündağ'a başarılar diliyorum. Malatyalı olarak çok sevindik. Hemşerimizin Türk futbolunun başına geçmesi ve önemli bir görev üstlenmesi çok güzel bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

"TESİS İLE İLGİLİ OLARAK ARKADAŞLARIMIZ ÇALIŞIYOR"
Yeşiltepe Tesisleri'nin Yeni Malatyaspor alt yapısına tahsis edileceği yönündeki soruya Çakır, "O konuda açıklama yapmak çok doğru değil. Arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. BAL Liginde 3 takımımız var. Onlarda bir hizmet yapıyorlar. Onların başarısı bizimde başarımızdır. İnşallah başarılı olurlar. Tesisle ilgili arkadaşlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Arkadaşlarımızın talebi doğrultusunda ne gerekiyorsa o yapılacak" cevabını verdi.r onlarda ve işi onlar biliyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız