SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güçlü Kalemlerden Biridir"

A- A+ PAYLAŞ

 
İstiklâl Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. yıldönümü dolayısı ile mesaj yayınlayan Malatya Valisi Ulvi Saran, "Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin her zaman için en güçlü kalemlerinden biridir." dedi. 
 
 Vali Ulvi Saran mesajında, "Büyük bir mücadele ile kazanmış olduğumuz İstiklal savaşımızı, muhteşem mısralarıyla ebedileştiren fikir ve edebiyat adamı Mehmet Akif Ersoy, memleketimizin her zaman için en güçlü kalemlerinden biridir. Yurdumuzda yaşanan en zor şartlar içerisinde, umutsuzluğunu kaybetmeden, bu dönemde Milli Mücadele ruhunun canlanmasına ve yaşatılmasına ömrünü adamıştır. Mehmet Akif, fedakar bir dava adamı, ateşli bir hatip ve unutulmaz milli şairimizdir. Her zaman duygu, düşünce ve eylemleriyle ön saflarda yer alan gerçek bir aydın olup hayatının her anıyla tam bir örnek insan ve destan adamı olmuştur. İstiklal mücadelesinin Anadolu'nun tamamına yayılması gerektiğine inanmış kişiliği, şiirleri ve etkili hitabeti ile çok büyük katkıda bulunmuştur. Vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla kaleme aldığı İstiklal Marşı'mızı bizlere kazandıran 'Destan Adamı' ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
ŞAHİN'İN MESAJI
 

AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin de, Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 75. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı. 
 
Milletvekili Şahin'in yayınladığı mesaj şöyle ; 
 
"Milletler, ülkelerine hizmet etmiş büyük şahsiyetleri, tarihlerinin önüne çıkmış önemli kişileri hiçbir zaman unutmazlar. Onların hatıralarını muhafaza ederek nesiller boyunca onları anarak ruhlarını şad ederler.
 
Milletimiz için İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'da şüphesiz bu unutulmayacak şahsiyetlerden birisidir. Tarihimize kendi alanında mal olmuş, derin izler bırakmış, pek çok büyük insanımızdan MehmetAkif'in belirgin bir farkı vardır. O da pek çok şiirinde terennüm ettiği derin duyguların, güçlü fikir ve mesajlarının bugünümüzde de bütün canlılığını koruyarak yaşadığı, ruh dünyamızda tazeliğini koruduğu ve düşüncelerimize yön verdiği gerçeğidir. Mehmet Akif, şahsiyet ve fikirlerinin en belirgin ve güçlü özelliklerinden biri olan "İslam Şairliği" hayatında ister istemez karşıtlarının olmasına o dönemdeki bazı şartlar dolayısıyla yol açtı.
 
Mehmet Akif, hem alim, hem şair, hem hoca, hem devlet memuru, hem arif, hem gazeteci, hem milletvekili, ve pek çok sıfata sahiptir. Akif, dışarıdan ve içeriden gelen bütün tehlikelerin farkına varmış, Milletini anında uyarmış bir ufuk adamıdır. Akif'in, gerek Safahat'ında ve gerek diğer eserlerinde dile getirdiği bütün eserler, bugün de geçerliliğini ve güncelliğini korumaktadır. Milletimiz, Akif'in eserleri ile kendini bulacak, yeniden derlenip toparlanacak, kendi tarihinin, kültürünün, dininin, dilinin kıymetinin farkına varacaktır. Millet, kendi değerlerinin farkına varmazsa yok olur gider. Akif'e dönmek demek bir bilinç yenilenmesi demektir. Bu duygu ve düşüncelerle Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 75. Yılında rahmet ve minnetle anıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız