SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güçlü Türkiye'yi Omuzlarında Yükseltecekler"

0
Güncellendi - 2016-04-22 16:59:52
A- A+ PAYLAŞ

  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayınlayan Vali Kamçı, "23 Nisan 1920, kader ve gönül birliği içerisindeki Necip Türk Milleti’nin istiklal ve istikbal mücadelesi için kıyama kalktığı kutlu bir tarihtir."dedi.

TBMM'nin açılışının 96. yıldönümü, 23 Nisan Ulusal Egemelik ve Çocuk Bayramı olarak Cumartesi günü Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak olan törenle kutlanacak.

KUTLAMA TÖRENİ..

Valilik tarafından kutlamaya ilişkin yapılan açıklamada, etkinliğin bugün saat 16.00’da resmi ve özel kuruluşların Türk Bayraklarını kurumlarına asmalarıyla başlayacak.

Kutlama töreni 23 Nisan Cumartesi günü saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak Çelenk Sunma ile başlayacak. Anıt önündeki törende İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak.

Ardından ‘Şenlik Yürüyüşü’ yapılacak. Yürüyüş Atatürk Anıtı önünden başlayacak, Atatürk Spor Salonu’na kadar devam edecek.

Öğrenci Gruplarının Kabulu

Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenci grupları Valilik, Garnizon komutanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Milli Eğitim Müdürlüğü makamlarını ziyaret ederek sembolik olarak bu makamları devralacaklar.

Tören Atatürk Spor Salonu’nda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96.Yıldönümü kutlama töreni saat 10.00’da Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak.

Buradaki tören İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlayacak. Günün anlamını içeren konuşma İl Milli Eğitim Müdürü Alı Tatlı tarafından yapılacak. 2 öğrenci tarafından şiir okunduktan sonra öğrenci gruplarının gösterisi ve müzik programı ile tören sona erecek.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Süleyman Kamçı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 96.Yıldönümü nedeniyle Vali Süleyman Kamçı bir mesaj yayınladı.

Vali Kamçı mesajında, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının ve ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesi ışığında milli egemenliğimizin ilan edilişinin 96. Yıldönümünü coşku ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.” diyerek şunları belirtti:

“23 Nisan 1920, kader ve gönül birliği içerisindeki Necip Türk Milleti’nin istiklal ve istikbal mücadelesi için kıyama kalktığı kutlu bir tarihtir. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Milletimizin aydınlık geleceği ve omuzlarında demokrasiyi yükseltecek nesil’ olarak tanımladığı Türk Çocuğu’na armağanı olan 23 Nisan, tarih boyunca çocuklara ithaf edilen ilk ve tek bayramdır. Çünkü çocuklarımız milletimizin en değerli varlığı olup geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimiz ve umudumuzdur.

Milletimizin huzuru ve refahı, ülkemizin gücü ve kalkınmışlığı için gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve en önemlisi hür olarak hayatlarını idame ettirmeleri hepimizin en büyük arzusudur. İnanıyorum ki, çocuklarımız yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olarak milletimizin ufuklarını aydınlatacaklar, Güçlü Türkiye’yi omuzlarında yükseltecekler ve tüm dünyanın özlediği barış ve kardeşliğin tesisi için azimle çaba sarf edeceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere yurdu ve milleti yaşatmak için mücadele eden kahraman silah arkadaşlarını, bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında Aziz Türk Milleti’ne hizmet sunan devlet adamlarından ebediyete intikal edenleri ve aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın tüm dünya çocuklarına ve bütün insanlığa barış, refah ve huzur getirmesini diliyor, aziz halkımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum!..”

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Bağımsızlık mücadelemizin en önemli adımlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve milli egemenliğin tescilinin 96. yıl dönümünü vesilesiyle “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” diyerek milli iradenin hakim olduğu bir yönetim şekli ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere ceddimizi saygıyla yad ediyoruz..

Uzun yıllar devam eden dünya savaşı ve bölgesel savaşların sonrasında öksüz ve yetim kalan çocukların bir bahar şenliği havasında sevindirilmesi amacını taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması dolayısıyla da ayrı bir anlam ifade etmektedir.

En büyük servetimiz, aydınlık geleceğimiz olan çocuklarımızın gözlerindeki parıltının, yüzlerindeki gülücüklerin eksik olmaması, onların sağlıklı, eğitimli, mutlu bireyler olarak yetişmesi bizlerin en büyük gayesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle; bir çocuğun kalbindeki saflığın ve masumiyetin, barış ve sevgi dolu bir dünyaya vesile olmasını diliyor, aziz milletimizin ve tüm dünya çocuklarının  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Dünya çocuklarının bayramı olduğunu belirten Çakır mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun ve Milli egemenliğimizin bütün dünyaya ilan edilişinin 96. yıl dönümünü büyük bir coşku ile kutlamaktayız. Bağımsızlığa götüren yolda milletimizin azim ve kararlılıkla başlattığı var olma mücadelesinin en son adımı, bu kutlu günde atılmış ve ulusal egemenliğimizin tescillendiği 23 Nisan gününü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, çocuklara bayram olarak armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olmuştur.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın; toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle ulusumuzun ve tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutluyorum. TBMM’nin kuruluşunda ve Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında emeği geçen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınlayan Başkan Polat, en değerli varlığımız çocukların, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcisi, aydınlık yarınların güvencesi olduğunu söyledi.

Polat, mesajında “23 Nisan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı, anlam ve önemi büyük, çocuklara armağan edilmesi ayrıca anlamlı.

23 Nisan'ı iyi değerlendirmeli ve geleceğin büyükleri çocuklarımızın bitmek bilmeyen enerjileriyle ülkemizin geleceğine ne gibi katkılarda bulunabileceğini hesaplamalıyız. Çocuklarımıza en güzel şekilde rehberlik ederek yakından ilgilenmeli, her zaman eğitimleri ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmalıyız. Unutulmamalıdır ki bugün yapacağımız bir hata, ülkemizin geleceğine verilecek bir zarara dönüşebilir.

Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Bize düşen görev ise; çocuklarımızı dürüst, çalışkan, başarılı, vatanını ve milletini seven, donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirebilmektir.

İnanıyoruz ki, çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlama gayretimiz, ülkemizin yarınlarını daha aydınlık kılacaktır.

Çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmesi, hedeflerine ulaşması, ülkesine ve insanlığa faydalı olması her türlü değerin üzerindedir. İnanıyorum ki gerek biz anne babalar, gerekse de eğitimcilerimiz bilinçli hareket ederek, donanımlı, mutlu nesiller yetişmesine katkıda bulunacağız. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yaşamları süresince vatan ve millet sevgisiyle dolu bir hayat sürmelerini diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle coşkuyla kutladığımız bu günde, milli mücadelede emeği geçenleri saygı ve rahmetle anıyor; varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız