SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gücümüz Birlik ve Beraberlik"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:46:17
A- A+ PAYLAŞ

Merkezi istanbul’dan bulunan Malatya Dernekler Federasyonu (MADEF)'nun  2. olağan kongresi yoğun bir katılımla gerçekleşti ve Yılmaz Durmuş yeniden genel başkanlığa seçildi…

Kısa adı MADEF olan federasyon 2. Olağan Kongresini İstanbul Bağcılar Holiday Inn Otel’de yaptı. Çok sayıda davetlinin de katıldığı kongre sinevizyon gösterimiyle başladı ve  sinevizyonda 2008 yılından 2012'ye kadar yapılan çalışmalar anlatıldı.

Kongreye AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Türk Halk Müziği Sanatçıları Mehmet Balaman ve Ahmet Satılmış. Malatya Sivil Toplum Örgütleri Temsilcileri, Arguvan Kömürlük Dernek Başkanı Gazi Duvarcı, Arguvan Şotik Dernek Başkanı Ali Başkan, Kubbe Vakfı Başkanı Mehmet Polat, Nohutlu Beldesi Dernek Başkanı Osman Korkunç, Erdemli Köyü Dernek Başkanı Zeynel Aslan, Teluşagı Dernek Başkanı Yaşar Cevizci, Pütürge Arıtoprak köyü Dernek Başkanı Yusuf Canbay, Alihan Köyü Dernek Başkanı Kasım Göktürk, Doğanyol Konurtay Köyü Dernek Başkanı Nurettin Bayrak, Arnavutköy Malatyalılar Dernek Başkanı Hasan Alakaş, Büyüköz Dernek Başkanı H.Bayram Esin, Pötürge Sögütlü Dernek Başkanı Halil Albay, Doğanyol Bahramlı Dernek Başkanı Yaşar Akbal, Doğanyol Gökçe Dernek Başkanı İsmet Karaman, Gevher Uşagı Dernek Başkanı Şaban Akkoyun, Karaliköyü Dernek Başkanı Recai Karaduman, Puluşagı Dernek Başkanı Cemal Zeybek, Eyüp Malatyalılar Dernek Başkanı Abdullah Özatilla, Pötürge Gönül Vakfı Dernek Başkanı Ramazan Eşsiz, Şahatay Cem Evi Turan Güner, Darende Çevre Köyleri Dernek Başkanı Hacı Ahmet Ünver, Kale Tepebaşı Keorik Dernek Başkanı Mustafa Karakuş, İzollu İkizpınar Dernek Başkanı Nevzat Başkan’ın yanı sıra yüzlerce davetli katıldı.

MADEF Genel Başkanı Yılmaz Durmuş, “Dernek çalışmalarımızın ana hedefi Malatya ve Malatya dışında bulunan hemşerilerimizi bir araya getirmek ve ilimize katkı sağlamak. İşte bu gaye ile özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir'deki hemşerilerimize ulaştık, onların bağlı bulundukları derneklere ziyaretler düzenleyerek taleplerini dinledik, amaçlarını tartıştık ve özelikle tüm Malatyalıların ortak ihtiyacı olduğunu düşündüğümüz noktalara birlikte el attık.

Malatya deyince ilk akla gelen kayısımızı, değerli Milletvekilimiz Öznur Çalık başkanlığında oluşan grupta, tüm dünyaya tanıtacak bir projeye imza attık. Artık güzide meyvemizi Türk Hava yollarını kullanan 70’den fazla dünya ülkesi tadıyor, tanıyor… Bu önemli gelişmenin önümüzdeki yıldan itibaren kayısı fiyatlarına da yansıyacağını düşünüyorum. Bizimle birlikte sürece katkıda bulunan tüm hemşeri ve büyüklerimize buradan tekrar bir Malatyalı olarak teşekkür ediyorum. MADEF olarak sürdürdüğümüz diğer lobi çalışmalarından da inşallah yakın bir gelecekte haberdar olacaksınız.

Bundan sonraki süreçte de hemşirelerimizin katkıları ile Malatyamızı temsilinde belirleyici unsur olmaya devam edeceğiz ve güç birliği için ortak payda arayışını sürdüreceğiz.

Niçin Kültür Merkezimiz yok, niçin bir vakıf üniversitemiz yok, niçin Malatya Araştırma Merkezimiz yok, niçin Malatyasporumuz isteğimiz noktada değil? Bütün bunlar hayal değil, bir gün gerçekleştireceğiz. O gün gelecek, şimdiden müjdelerini veriyorum.. Biz bu işlere yüreğimizi koyduk, dert edindik ve başaracağız.. 

Unutmayınki biz, 2 Cumhurbaşkanı ve iki Başbakan çıkarmış bir şehiriz, ekonomik  olarak çökmüş bir ülkeyi teslim alarak ortadoğunun gözbebeği haline getiren Turgut Özal’ı yetiştiren topraktan geldik. Elbetteki kendimize üniversite de kurarız , kültür merkezi de açarız, çocuklarımızı eğitecek akademisyeni de yetiştiririz, onlara destek verecek işadamını da, siyaset insanını da içimizden çıkarırız.! Allah’ın bir lütfü olarak Malatyalılar zeki, başarılı, çalışkan, ve liderlik vasıfları baskın olan insanlardır. Bu bizim de misyonumuzdur ve gayemiz bize büyük bir heyecan veriyor. Bu beraberlik ve bundan doğacak güç için tüm hemşerilerimizi bekliyor, kucaklıyor, saygılar ve sevgiler sunuyorum"dedi.

Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Başkanı Yunus Akdaş da, “Bizler birlik ve beraberlik içinde çalışmalara devam etmeliyiz. Bütün derdimiz ilimize ve ülkemize hizmet etmek,  bütün STK' larımızla el ele gönül gönüle daha büyük hedeflere birlikte yürüyeceğiz” diye konuştu.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ise konuşmasında Bağcılar'da Malatyalı hemşerilerinin yoğunlukta olduğunu ve ilçelerinde kurmuş oldukları Malatya Konağıyla her zaman Malatyayı yad ettiklerini söyledi.

Yapılan Genel Kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Yılmaz Durmuş'un yaptığı çalışmalarla sadece Malatyalılara değil bütün insanlığa hizmet ettiğini, özellikle Malatyanın simgesi olan Kayısı'nın uluslararası alanda tanıtılmasının büyük başarı olduğunu ve Malatyalıların Tekstil, Ayakkabı sektörü başta olmak üzere büyük katkı sağladıklarını belirtti.

MADEF'in birlik ve beraberliği pekiştirmek için büyük gayretler içerisinde olduğunu söyleyen Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, “Yılmaz Durmuş ve ekibini teşekkür ediyorum. MADEF sosyal ve kültürel alanlarda örnek çalışmalar yapıyor. Malatyalıları hiç bir platformda yalnız bırakmayan AK Parti Milletvekili Metin Külünk,'e CHP İstanbul Miletvekili Mevlüt Aslanoğlu’na, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay'a teşekkür ediyorum”dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise konuşmasında, "Malatyalı hemşeriler olarak İstanbul'da ve Türkiye'nin her yerinde hemşeri derneklerine sevgiyle, barışla hoşgörü içerisinde katkı sağlamak  birlikte çalışacağız" dedi ve Malatyalılar olarak bütün siyasi partilere eşit mesafade olunması gerektiğini ve hangi siyasi parti Malatyalı hemşehrilerine ne kadar değer verirse o kadar yanlarında olunması gerektiğini söyledi.

Divan Kurulu'nun oluşmasının ardından Kongre Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gündemin okunması süren kongrede  tüzük değişikliği ile birlikte Yılmaz Durmuş'un Genel Başkanlığı'nda  yeni yönetim kurulu oy birliğiyle seçildi. 

YÖNETİM KURULU ASIL

1-Yılmaz Durmuş                                   

2-Kadir Eren                                            

3-Mirzap Yiğit                                       

4-Ömer Gümüştekin                                

5-Recai Karaduman                             

6-Mevlüt Doğan                                       

7-Ekrem Şengül                                    

8-H.Hüseyin Bel                                     

9-Muhsin Kozan                                   

10-Mehmet Yılmaz                                 

11-İsmail Beyhan                                  

12-Hayrettin Lekesiz                               

13-Tahir Kayaş                                      

14-Ali Abdullah Erinan                             

15-Ahmet Hikmet Erşahin                      

16-Mehmet Nuri Şahin                            

17-Mehmet Nuri Özmiş                        

18-Ramazan Dere                                

19-Bayram Esin                                   

20-Nedim Güç                                     

21-Ercan Akdoğan                              

22-Yüksel Gürsoy                                   

23-Ramazan Ceylan                           

YÖNETİM KURULU YEDEKLER

Abdullah Özatilla

Zeynel Çelik

Abuzer Karaman

Mehmet Alkan

Uygun Öztürk

Aziz Orhan

Halit Durmuş

Nurettin Bayrak

Cuma Öztürk

Hüseyin Kaçmazer

Bülent Doğan

Hasan Karakelle

Cemal Zeybek

H.Hüseyin Ulu

Bekir Topbaş

Ahmet Öcazar

Mehmet Acar

Hikmet Sevinçhan

Hasan Alakaş

Ekrem Gülbey

Ali Şahin

Ömer Kara

Salih Doğan

DENETİM KURULU ASIL                                                 

1-Ekrem Doğan                                       

2-Fikri Menteş                                      

3-Ramazan Top                                        

YEDEKLER

Nedim Oğuz

Güner Karaaslan

Erkan Ayata

HABER-FOTO: Ferhat CANBEY

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız