SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gücünü Halktan Alan Sistem.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:59:59
A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kasım Karagöz, “Başkanlık sistemi demokrasi ile bağdaşır. Başkanlık sistemi, gücünü tamamen halktan alan bir sistemdir” dedi. 

AKP Malatya Teşkilatı’nın organizesi ile İl Özel İdaresi Salonu’nda düzenlenen "Başkanlık Sistemi” konulu konferansa, belediye başkan yardımcısı Hasan Atay, AKP il başkanı Bülent Tüfenkçi, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, bazı belediye, il genel ve belediye meclis üyeleri, bazı sivil toplum kuruluşu ile mesleki teşekkül başkanları ve temsilcileri, AKP ilçe ve belde belediye başkanları ile mahalle temsilcileri katıldı. Konferansın açılış konuşmasını AKP Malatya İl Teşkilatı Arge’den sorumlu il başkan yardımcısı İdris Boztaş yaptı. Boztaş, yeni anayasanın önemini anlatıp, “Vesayet sistemi ile yönetilen yıllar Türkiye için kayıp yılları olmuştur. 10 yıllık AK Parti iktidarları süresince vesayet dönemine son verilen bir dönem olmuştur. 2023’e kadar olacak ikinci 10 yıllık dönemde Türkiye’nin değişim ve dönüm yılları olacaktır” dedi.

"Başkanlık Sistemi” konulu konferans veren İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Kasım Karagöz ise önce Türkiye’ye darbelerin verdiği zararları anlattı. Yeni anayasanın öneminden de söz eden Karagöz, yeni anayasanın içeriğinin de önemli olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Kasım Karagöz, başkanlık sistemi ile birçok sorunların ortadan kalkacağını söyledi. Türkiye’de 41 yılda 32 hükümet kurulduğunu, her hükümete ortalama 1,5 yıl düştüğüne dikkat çeken Doç. Dr. Kasım Karagöz, koalisyon hükümetlerinin ülkeye yarar getirmediğini savundu. Başkanlık sisteminde endişenin diktatörlük olduğu şeklinde yorumlar bulunduğunu bildiren Karagöz, “Başkanlık sistemini diktatörlüğe benzetenler, hep kötü örnekleri gösteriyor. Latih Amerika gibi en kötü uygulamaları dile getirirler. Halbuki, başkanlık sistemi demokrasi ile bağdaşır. Başkanlık sistemi, gücünü tamamen halktan alan bir sistemdir. Halk oyu ile iş başına gelen başkan yürütme organının da başı olur. Bakın Amerika Birleşik Devletleri’ne, başkanlık sistemi ile dünyanın süper gücü haline geldi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız