SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güder Her Şeyi Birbirine Karıştırdı!.

0
Güncellendi - 2019-12-13 01:50:09
Güder Her Şeyi Birbirine Karıştırdı!.
A- A+ PAYLAŞ

İlçede imar değişiklikleri ve teşvik edici çalışmaları ile gündeme gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder,  Battalgazi Belediye Meclisinin Ankara merkezli Türk Hava Kurumu Üniversitesi hakkında 2 yıl önce almış olduğu kararla ilgili yanlış bilgilendirme yaparak,  o dönem var olmayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi ile ilişkilendirdi.

Son dönemde Battalgazi bölgesindeki tartışmalı imar çalışmaları ile gündeme gelen Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Birlik Vakfı Malatya Şubesinde katıldığı bir toplantıda Hanımınçiftliğindeki hizmet binasının fakülte açılması için talep eden Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne verilmemesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yanlış bilgi aktardı. 

Battalgazi Belediyesi tarafından basın –yayın kuruluşlarına gönderilen bültende;  Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in   Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin tahsis edilen Beylerderesi’ndeki araziye özel üniversite kurmak için talipli olduğu iddia edilen Birlik Vakfı Malatya Şubesindeki toplantıda Hanımınçiftliği’ndeki eski hizmet binasının henüz 1 yıllık olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne 2 yıl önce tahsis edilmesine karşın, üniversitenin burada  her hangi bir şey yapmaması üzerine vermediklerini söylemişti.

-GÜDER NE DEMİŞTİ?

Güder, Birlik Vakfı'nın toplantısında yaptığı konuşmada, “Göreve geldiğimiz ilk günde beri Battalgazi Bölgesinin imarını bir an önce tamamlamamız gerektiğini söylüyorduk ve söylemeye devam ediyoruz. Fiziksel mekanların oluşturulması için imarın çözülmesi lazım. İmarla birlikte altyapının çözülmesi lazım. İkinci önceliğimiz oradaki genç, dinamik insanımıza sahip çıkmamız gerekiyordu. Bu bağlamda, elimizdeki Hanımınçiftliği ve Orduzu Belediye binalarımızı hem gençlerimizi üniversiteye hazırlamak, değişik dallarda o gençlerimizi yönlendirmek. Yönlendirirken de Sivil Toplum Kuruluşlarımız, Milli Eğitim ve Diyanet gibi kurum ve kuruluşlarımızdan destek almaktı. Buranın yeri 2 yıllığına Turgut Özal Üniversitesine Havacılık Meslek Yüksek Okulu yapılması için tahsis edilmişti. 2 yıl tahsis süresi biz geldiğimize bitmek üzereydi ve bu süre doldu. Ama Turgut Özal Üniversitesi bir şey yapamadı. Bakın altını çizerek tekrar söylüyorum Yapmadı demiyorum yapamadı. imkanlar ve koşullardan dolayı yapamadı. Bu süreçte bizde Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile görüştük. Burada Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız İhsan Selim Baydaş abimize gençleri spora ve bu tür faaliyetlere yönlendirme adına bizim buna ihtiyacımız olduğunu kendileriyle paylaştık. Kendileri de Battalgazi’ye Gençlik ve Spor Bakanlığı üzerinden 10 milyon para aktarabileceğini ifade etti. Bizde nasip olursa Hanımınçiftliği Belediye binamızı bir külliyeye çevirerek, oraya öğrencileri getirerek onlara sahip çıkmaya çalışacağız..”demişti.

-PEKİ, GERÇEK NE?

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’in 2 yıl önce alındığını söylediği tahsis işleminin Aralık 2017 tarihinde o dönem kurulmamış olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne değil, Ankara merkezli Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne tahsis edildiği biliniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın Battalgazi Belediye Başkanlığı döneminde Belediye Meclisi’nin 2017 Aralık ayı olağan toplantısında Battalgazi Belediyesi’ne ait Hanımınçiftliği Kampüsü Binası’nın Meslek Yüksekokulu açılması kaydıyla Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne tahsisi oy birliği ile kabul edilmişti.

Gürkan;   2017 Aralık ayı Battalgazi Belediye Meclisi olağan toplantısında, “Geçtiğimiz günlerde Türk Hava Kurumunun Başkanı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Rektörü ve onların mütevelli heyeti üyeleri buraya geldi. Binayı yerinde görüp incelediler. Heyet bina ile ilgili problemin olmadığını, bir iki eksik ve aksaklıkların düzenlenmesi için sayın bakanımıza ilettiler. Sayın bakanımız da bu aksaklıkların giderilmesi noktasında söz verdi. Ayrıca Belediye olarak biz de destek veririz. Bakanımız YÖK ile ilgili prosedürü tamamlamak için devreye gireceğini söyledi. Bizlerde elimizden geleni yapacağız. Biz onun tahsisi için Meclis kararı aldık.” demişti. 

-TÜFENKCİ VE THK HEYETİ BİNADA İNCELEME YAPMIŞTI

Bu arada, Hanımınçiftliği Mahallesi'ndeki Battalgazi Belediyesi'ne ait eski belediye hizmet binasının Türk Hava Kurumu Üniversitesi’ne tahsis edilmesine ilişkin Belediye Mecçlis Kararı alınmadan önce 1 Aralık 2017 tarihinde AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci dönemin Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak beraberinde Eski Milletvekili Mustafa Şahin, dönemin Malatya Valisi Ali Kaban, dönemin THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, THK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Erman Akbulut,  Dönemin Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, dönemin AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ile birlikte ziyaret ederek, binanın tahsisi konusunda teknik inceleme yapmışlardı. 

THK Üniversitesi Heyeti ayrıca 17 Ocak 2018 tarihinde Malatya’ya gelerek söz konusu binada Dönemin Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte ikinci bir inceleme yapmıştı. 

-MTÜ İÇİN ALINAN VE 5 AY SONRA YASA DIŞI OLARAK İPTAL EDİLEN KARAR İÇİN DAHA 1 YIL DOLMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel ilgisi ve talimatı ile 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulan ve Malatya’nın yetiştirmekle gurur duyduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 8. Cumhurbaşkanı, hemşehrimiz merhum Turgut Özal’ın adını taşıyan Malatya Turgut Özal Üniversitesi’nin (MTÜ), yeni fakülte açması  için Hanımınçiftliği Mahallesi'ndeki Battalgazi Belediyesi'ne ait eski belediye hizmet binası, Battalgazi Belediye Meclisi’nin 6 Şubat 2019 tarihli oturumunda  tahsis edilmişti.

31 Mart'ta Battalgazi Belediye başkanı seçilen Osman Güder, bir süre sonra MTÜ Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut ile binanın tahsisine ilişkin bir protokol imzalamış, ancak daha sonra bu imzasını 'formalite' diyerek reddetmişti.

Battalgazi Meclisi'nin Osman Güder’in 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Battalgazi Belediye Başkanı olmasından 4 ay sonra  7 Ağustos 2019 tarihli Battalgazi Belediye Meclisi’nin  toplantısında, üstünden 1 yıl geçmemesine rağmen yasaya aykırı olarak iptal edilmişti. Belediye Meclisi kararıyla Malatya Turgut Özal Üniversitesi’ne tahsis edilen kapatılan Hanımınçiftliği Belediyesi’nin hizmet binasını, üniversiteden alarak Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne oy çokluğu ile tahsis etmişti.

malatyahaber.com

ARŞİV FOTOĞRAFLAR: THK Üniversitesi'ne tahsis edilen Hanımınçiftliği belediye binasında inceleme yapan dönemin yetkilileri (ilk 2 fotoğraf), Binanın Malatya Turgut Özal Üniversitesi'ne tahsisine ilişkin kararın alındığı  Gürkan başkanlığında Battalgazi Belediye Meclisi toplantısı (3. fotoğraf) ve 31 Mart'ta Battalgazi Belediye Başkanlığına seçilen Osman Güder görevi Selahattin Gürkan'dan devralırken (4. fotoğraf)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

23 yorum yapılmış

  • Alikanlı (4 yıl önce)
    Adam haklı eleman almak için yer yapıyor aldıkları hep belediye dışında alan yaratacak ki elaman alabilsin sorsan derler belediyeye yeni adam almadık ama bağlı kuruluşlara gidip bakarsanız görürsünüz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyaliiii (4 yıl önce)
    Bahçelerimizde kayısıları kestik mutehitleri bekliyoruz orduzuya
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Helal sana osman başkan bildiğin yolda devam et sanki bi civimi caktilar çevre yolunun altına şimdide kalkışmışlar orayı tartışıyorlar 5 sene boyunca sellatinin başkan hiç bi hizmet yapmadı şimdi oda üst lere oynuyor sen faydalı ne varsa getir biz senin arkandayız bide (büyük sehiri )tartışın.yollar berbat sen imarı da hallet gerisi kolay ...
    0
    0
    Yanıtla
  • KESKİN (4 yıl önce)
    MALATYAMIZ Sahipsiz İl Olması Hasebiyle;Bilgili,Tecrübeli ve Daha Doğrusu ''Beyin'' Yönetici Seçmek Yerine,Partiye Oy Verdikleri İçin, YAP-BOZ Bir Şehire Maruz Kalması Kaçınılmazdır.Bu Anlamda ''Şakşakcı'' Zihniyetleri Alkışlıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (4 yıl önce)
    Zaten milyonlarca üniversite mezunu var. Var da ne oluyor kıymeti var mi yok. Çünkü lise gibi her yere universite açılıyor üstüne mevcut üniversite ikiye bölünüp eğitim de rant kapısına dönüşüyor. İnönü üniversitesi bize yeter. Önemli olan üniversite sayısının çokluğu degil kaliteli eğitim vermesidir. Turgut Özal üniversitesi böyle kalsın ek binaya gerek yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Güngör (4 yıl önce)
    Yazık be yorumların hepsini okudum spor salonu yapılacakmış eğitim le kıyas lıyorsunuz ya yazıklar olsun o kenar mahalleyi düşünmüyorsunuz aslında o mahalleye gelir gelmesini bile istemiyor sunuz aslında savunup yazı yazanlara baktım ne kadar saçmalamış basit fikirlerle belliki eğitimsiz hizmetin en büyüğü dür EĞİTİM bunu düşüne biliyormu acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • Berkhan (4 yıl önce)
    Osman guderi tebrik ederim .Doğru olanı yapmış ne kadar buyuttunuz bu olayı çokta önemli degilmi boşuna üniversite kurdular onun yerine fabrika açsalar yüzlerce insan ekmek yerdi yazık günah..
    0
    0
    Yanıtla
  • söyle o osman başkanına sana fabrika açsın, iş isterkende git fabrikada çalış, iş iş diye gezerken fabrika beğenmezsiniz fabrika açarsa daha iyi dersin sonra üniversite bir şehre değerdir, öğrenci demek bir şehre göç demektir, biraz vizyonunuz olsun yaptığınız işin anlamı olsun, gerçekten göreve geldiği günden beri anca yemek programları, osman başkan 5 yıl boyunca başka hangi programları yapmayı düşünüyorsunuz sindire sindire yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Rıza (4 yıl önce)
    Yazık ya böyle mi yöneteceksin belediye'yi
    0
    0
    Yanıtla
  • Tayfun (4 yıl önce)
    Yazıklar olsun o osman güdere bir eğitim yeri üzerinden sihaset yapmaya çalışmak, yalanla yanlışla gümdeme gelmek yazık. Osman Güder üniversiteye tahsis edilen binayı vermeyerek üniversiteye değil tam olarak geleceğe zarar vermiştir bir eğitim yuvası ile uğraşmak gelecwkle uğraşmaktır yazıklar olsun, üniversite olarak hızlıca büyüyen gelişen bir üniversite olmuştur MTÜ, sanki siyasi ratint yapacak başka yer kalmadı, acıyorum gerçekten neyden korkuyor da yalan söylüyorsunuz. Üniversite yok yeşilyırda taşınacak diye yalan yanlış söylenti çıkaran da bunlardı, konuştuğunuzla yaptığınız birnirini tutmuyor gerçekten, başkan ya tüm halkı sahipleniyorlar sözde, ancak kendi çıkarınıza çalışın tek derdiniz rant, çalışan görünce örnek alacağınıza nasıl engel olurum bunun peşindesiniz, dışarda yok şu yok bu konuşun, ama çalışma hizmet sıfır nerenin başkanısınız anlayamıyoruz ne hizmet yaptın geldin geleli battalgaziye neyini gördü bu halk anca dedikodu çıkar, yanına almış iki tane medyatik diye attıkları twitlerde ne dedipini bilmez adamları sizden bir şey çıkmaz zaten bari çalışanla uğraşmayın....
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)
    Osman başkanı kutluyorum. Bölgenin ihtiyacı olan gençlik merkezi olarak kullanılması çok isabetli olmuş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (4 yıl önce)
    Yahu bu Osman Guder in tahsili ne idi? Yok mu burda bu adamin tahsilini yazacak fanatik akpli
    0
    0
    Yanıtla
  • Başkanımız Veteriner hekim
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya sever (4 yıl önce)
    bir dahaki seçimde kazanamayağı kesin bir isim
    0
    0
    Yanıtla
  • Gerçek Malatya (4 yıl önce)malatya sever isimli kullanıcı yorumuna
    Baytar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (4 yıl önce)
    Battalgazi 5 yıl kaybetmiştir.Malatyamıza yazık olmuştur.Gerçekten üzülmemek elde değil.Bilgili,dürüst,vizyon sahibi,mühendis bir Malatya evladı Belediye başkanlığına getirilmedi.Yemekten yemeğe,davetlere,düğünlere boş işlerle meşgul olacaklar.AKP kurulduğundan beri İlçe Başkanı olduğu için Belediye Başkanı yapılırsa olacağı budur.Kadrosuna bakarsanız Malatyamıza ,Battalgazimize hizmet getiremeyeceği belli oluyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Osman guder üniversiteye vermemeye doğru yapmıştır. Öğrencisi bile yok orayı reklam yerine çevirildi bu rektör...
    0
    0
    Yanıtla
  • Söyleyin o muhtarınıza ve selahattin başkana bir daha üniversite taşınıyor diye ağlamasınlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaysıcı (4 yıl önce)
    Osman başkan kenar mahalleliyi düşünüyor orası spor salonu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kenar mahalleyi düşünen oraya fakülteyi getirirdi, hatta fakültenin tüm onarımını ve bakımını da yapardı. Nerede o vizyon.
    0
    0
    Yanıtla
  • Pukay (4 yıl önce)
    Osman başkanın düşüncesi doğru o binalar spor merkezi olmalı, mahalle arası bu binalarda üniversite mi olur hemde boş beleş bi bölüm olacağına kenar mahalle gençleri için spor salonu olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık ilk defa kafa dengi bir cevap gördüm. Osman baskana haksızlık ediyolar..o rektöre vermedikleri ne güzel olmuş orayı da reklam alanına cevirirdi.acaba sorun gelsi geleli ne yetiştirmiş herşey yetişen o ziraat kampüsü şimdi bomboş ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Spor merkezinde jimnastik mi, balemi yapacaksınız? O binada spor yapılabilecek salon yoktur. Ayıp değil mi, yalan söylüyorsun. Birde şu kenar mahalle kompleksinden kurtulsanız.
    0
    0
    Yanıtla