SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güdül Köprüsü de Tamam

A- A+ PAYLAŞ

Darende ilçesi'nde toplam 5 köyün ulaşımının daha emniyetli yapılmasını sağlayacak olan köprünün yapılarak hizmete girdiği açıklandı.

Özel İdare Genel Sekreterliği'nden konuya ilişkin yayınlanan bültende şu bilgiler yeraldı:

"Darende İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı'nca 2008 yılında Aralık ayı sonunda (KÖYDES) programı kapsamında ihale edilen ve yapımı tamamlanan köprün hizmete açıldı.

İl Özel idaresi Genel Sekreteri Sami Er Yaptığı basın açıklamasında’’ 2008 yılı aralık ayı sonunda ihalesi gerçekleştirilen köprünün yapımı bitmiş bulunmaktadır. Daha önceden buradaki vatandaşlarımız kendi imkânları ile yapmış oldukları tahta köprüden geçerek ulaşımı sağlıyorlardı. Tahta köpü can ve mal güvenliği yönünden tehlike oluşturmaktaydı. Darende kaymakamlığı köylere hizmet götürme birliği başkanlığınca yapılan ihale ile yeni köprü yapım çalışmalarına başlandı. Bu günde bu köprü inşaatı tamamlanarak vatandaşların hizmetine açıldı.

Bizler İl özel idaresi olarak yapmış olduğumuz işlerin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Böyle bir hizmeti bölgemizde yapmanın sevincini bizde yaşamaktayız. İleriki dönemlerde bu köprü grup köy yoluna hizmet verecek şekilde projelendirilmiştir" dedi.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım hizmetleri Müdürlüğü Proje uygulamacısı İnşaat Mühendisi Fuat Bayhan’da bu köprünün yapışması süresince sürekli çalışmaları takip ettiklerini belirtti. Bayhan köprünün uzunluğu 16 metre genişliğinin 9.50 metre olduğunu, fore temel kazık üzerine yapılan köprünün maliyeti 390.000 +Kdv TL olduğunu söyledi.

Güdül Köyü Muhtarı Şükrü Çaptuğ bu köprünün yapılmasında emeği geçen başta Özel idare genel sekreterliğine, kontrol mühendislerine ve yapımcı firmaya teşekkür ettiğini söyledi. Çaptuğ, "Bu köprünün ilerde grup köy yoluna hizmet verme durumu var. Irmaklı, Karadeyin, Başkaya, Günerli köylerin ulaşım yollarında yapılacak değişiklik ile bu köprüden faydalana bilirler. Ayrıca köyümüzde hidroelektrik santralı bulunmakta bu köprü yapılması ile işleri kolaylaşacaktır. Bu köprü yapılmadan önce tahta köprüden geçiyorduk. Zaman, zaman can ve mal güvenliğimiz tehlikeye giriyordu. Yağan yağmur ve kar suların tahta köprüyü tahrip ediyor. İlçe ile ulaşım yapılamıyorduk. Çocuklarımız okula gidemiyorlardı. Artık bütün bu olumsuzluklar geride kaldı. Köyümüze böyle bir hizmetin gelmesi tüm köy halkımı sevindirdi." dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız