SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Güdümlü ve Suç İşliyorlar'

A- A+ PAYLAŞ

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 okul müdürünün görevden alınmasına tepki gösterdi. Şenol, adını vermeden Eğitim Bir Sen'i de işaret ederek, bu sendikanın güdümünde çalışıldığı iddiasında bulundu.

Türk Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Ekrem Şenol, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü bir sendikanın emri ve güdümünde çalışmaktadır. Sümer İlköğretim Okulu Müdürü Fevzi Bitirmiş, Hanımınçiftliği 100. Yıl Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Selahattin Duranay ile Yeşiltepe Atatürk Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Lütfü Öz'ün soruşturma sonucunda cezayı gerektiren bir suç olmadığı idare tarafından tespit edilmesine rağmen görevden alınmasına sayın Milli Eğitim Müdürü olayları ve dosyayı incelemeden gönderilen evrakları imzalayarak suç işlemiştir. Maalesef sayın müdür imza makamını yerine getirmektedir. Bunun bir gün hesabını vereceklerini unutmamalıdırlar. Çünkü sayın Milli eğitim Müdürü 8 defa gitmiş, 9 defa gelmiştir. Akibeti de yine iyi görülmemektedir" ifadelerini iddia etti.

Şenol, iddialarını şu şekilde sürdürdü:

"Okul müdürünün suçu ise öğretmenin dersi olmadığı halde başka alanda ders verip ücret alması için Milli eğitim Müdürlüğüne dilekçe vermiş, Ancak; Milli eğitim Müdürlüğü, okul müdürünün doğru işlem yaptığını tasdik edip, disiplin suçu olmadığı kararını vermiştir. Daha sonra söz konusu şikayet eden okul öğretmenini bu okula müdür yardımcısı olarak görevlendirmiştir. Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'ne son görevlendirme ile 5 tane müdür yardımcısı olmuştur. Yönetmenliğe aykırı olarak müdür yardımcısı atamışlardır. İl Milli Eğitim Müdürü suç işlemiştir. İlgilileri göreve davet ediyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız