SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Guizbou Sergisi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:30:33
Guizbou Sergisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin ev sahipliğini yaptığı Guizbou Halk Kültürü Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. 

Anemon Otel’de düzenlenen açılışa; Malatya Valisi Vasip Şahin, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang, Çin Halk Cumhuriyeti Delegasyon Lideri Wu Linwng, Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, AKP  İl Başkanı Bülent Tüfekçi, Belediye Başkan yardımcıları Ertan Mumcu, Selim Pilten, Alican Bozkurt, Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç, bazı daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Çin’den gelen konuklar ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni sırasında konuşan Türk-Çin Kadınları Dostluk ve Kültür Derneği Başkanı Tan Ataç, 2012 yılının Türkiye’de Çin Kültür Yılı olarak kutlandığını belirterek, "Bu etkinliğin Malatya’da gerçekleştirilmesinde Güldal Akşit’in çok büyük emek ve gayretleri var. Yine Malatya Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bize büyük ilgi gösterdi. Serginin açılmasına vesile olup yakın ev sahipliği gösterdi. Sayın Vali Vasip Şahin ve eşlerine göstermiş oldukları ilgi için huzurlarınızda teşekkür ediyorum" dedi.

Çin Halk Cumhuriyeti Delegasyon Lideri Wu Linwng yaptığı konuşmada, Çin kültürünü yansıtan serginin Türkiye’de ilk defa açıldığını kaydederek, “Malatya’ya geldiğimizden beri çok büyük ilgi ve alaka gösteriliyor. Serginin açılması için gösterilen ilgi takdire şayan. Çin ve Türk halklarının kültürlerinin kaynaşmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, 2012 yılının Türkiye’de Çin kültürünü tanıma yılı olarak kabul edildiğini ve bu kapsamda Türkiye’nin çeşitli yerlerinde etkinliklerin yapıldığını, bu etkinliklerin bir ayağının da Malatya’da gerçekleştirildiğini söyledi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Xiaoning Wang, etnik yapının kültürel mozaiğinin gelecek kuşaklara ve dünyaya tanıtılması adına etkinlikler organize ettiklerini, bu yıl bu etkinlikleri Türkiye’de gerçekleştirdiklerini aktardı.

Vali Vasip Şahin de, Çin ile Türkiye’nin dostluklarının çok eskiye dayandığını vurgulayarak, "Çin kültürel mirası çok büyük olan bir ülke. Dünyada ekonomik anlamda da söz sahibi olmaya başlayan güçlü bir ülke. Çin’in ülkemize ve Malatyamıza göstermiş olduğu ilgi bizleri ayrıca memnun ediyor. Son zamanlarda gelişen ilişkilerimiz, sınırları daha çok yaklaştırıyor. Kültürel ve ekonomik anlamda önemli adımlar atıldı. Bunların değere dönüştürülmesinden dolayı mutlu olduğumu belirtmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sergi açılışı yapıldı. Kurdele kesiminden önce protokol üyelerine Çinli konuklar tarafından kuşak takıldı. Açılışın ardından programa katılan davetlilerin birlikte gezdikleri sergi, 9 Kasım Cuma gününe kadar açık kalacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız