SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gül Bahçesi Olacak Burası''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir yıl önce gittiği düğünde, maganda kurşununun isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Begüm Kartal'ın ismi Şehir Mezarlığı'nda yaptırılan parkla yaşatılacak.

İşadamı Hasan Kartal- Eczacı Nazan Kartal çiftinin tek evladı olan Galatasaray Üniversitesi öğrencisi Begüm Kartal, geçen yıl Battalgazi İlçesi'nde katıldıkları bir düğünde serseri kurşun sonucu hayatını kaybetmişti. Malatya Belediyesi Şehir Mezarlığı Müdürü Akif Kayadurmuş'un önerisi üzerine, işadamı Hasan Kartal, mezarlık içindeki 10 dönümlük boş ve çukur alana park ve bahçe yapmaya karar verdi.

3 ay önce başlanılan çalışmalarda son aşamaya gelindi ve parkın Ramazan Bayramı sonrasında açılışının yapılacağı bildirildi. Son 3 aydır gününün büyük bölümünü mezarlıkta yaptırdığı park ve bahçede geçiren işadamı Hasan Kartal, "Burası bitince adını Begüm Kartal Bahçesi koyacağız. Mezarlık ziyaretine gelenler burada dinlenecek ve tefekkür edecek. Buradan istifade edenler kızıma dua ederse o bize yeter" şeklinde konuştu.

Ortasında büyük bir havuz yapılan, fidanlar ve çiçekler dikilen park alanı çalışmasıyla ilgili Kartal, "Yaklaşık 2 bin metrekare kilit taşı döşedik. 4 bin metre yeraltı sulama boruları döşedik. Burası çukur bir yerdi. 200 kamyon toprakla dolgu yaptık. Burayı gül bahçesine dönüştürmeyi düşünüyoruz. 300 gül fidanı diktik. Bir o kadar daha dikeceğiz. Çim dikimi yaptık. Oturma grubu ve ışıklandırma çalışmalarını sürdürüyoruz. Nasip olursa Ramazan Bayramı sonrasında açılışı yapacağız" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız