SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül: "Bu Ülke Hepimizin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:23:45
Gül:
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Bu ülke hepimizin, bu devlet hepimizin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece bir şehrin, bir bölgenin değil hepimizindir. Hepimiz istediğimiz yere gidebiliriz, hepimiz istediğimiz yere yerleşebiliriz. Bu millet devletine bağlıdır" dedi.

Gül, Bingöl ziyareti kapsamında bir düğün salonunda sivil toplum örgütü temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir araya geldi. Burada bir konuşma yapan Abdullah Gül, Bingöl'de bulunmaktan mutluluk duyduğunu, gün boyunca şehirde ziyaretlerde bulunduğunu, vatandaşlarla sohbet ettiğini ve herkesin bu ortamdan memnun olduğunu, geleceğe güvenle baktığını gördüğünü söyledi. Gül, "Bu ülke hepimizin, bu devlet hepimizin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sadece bir şehrin, bir bölgenin değil hepimizindir. Hepimiz istediğimiz yere gidebiliriz, hepimiz istediğimiz yere yerleşebiliriz. İsterseniz Batı'ya gidin, isterseniz Kuzey'e gidin. İsterseniz Trabzon'a, Kayseri'ye, Mersin'e, Adana'ya, İstanbul'a, Ankara'ya, Bursa'ya, nereye giderseniz, hepsi bizimdir. Oralardan da gelip vatandaşlarımız buralara yerleşebilir, yatırım yapabilir, çalışabilirler. Böyle bir ülkeye sahibiz. Ülkemizin kıymetini, değerini hepimiz bilmemiz gerekir. Çanakkale'de herkes, Türkiye'nin dört bir yanından, o zamanlar Türkiye daha büyüktü, Türkiye'nin her tarafından koştu, geldi, vatanı savundu. Kıbrıs harekatı olduğunda buralardaki askerlik şubelerinin önü, kuyruklar uzadı, gitti. Türk, Kürt, Zaza ayrımı olmadı, herkes koştu, herkes askerlik şubelerine koştu. Dolayısıyla bu millet devletine bağlıdır" dedi.

Noksanlıklarımız olduğunu da ifade eden Gül, "Eğer noksanlığımız yok dersek, fert olarak da kurumlar olarak da devletler olarak da dersek o zaman yanlış yoldayız demektir. Herkes noksanlığını bilecek. Tabii ki bizlerin daha çok mesafe alması gerekir. Ekonomi alanında memleketimizi daha çok geliştirmek, kalkındırmak, halkımızın daha müreffeh bir hayat yaşamalarını temin etmek nasıl görevimizse, halkın özgürlükleri, demokratik hakları, hukukları, standartları, hukukun üstünlüğü, insan hakları, inanç özgürlüğü, bütün bu konularda farklı kültürlerin rahatlıkla ifade edilebilmesi, yaşatılabilmesi, bunların herkese öğretilebilmesi, bunlarda da muhakkak ki mesafe almamız gerekir, buralarda da muhakkak ki yapmamız gerekenler var. Dolayısıyla noksanlıklarımızı saklayarak, kapıların arkasına koyarak, halıların altına süpürerek bir yere varılmaz. O zaman sıkıntılar oluyor. Bütün bunları görüp, bunları sabırla, kararlılıkla, büyük bir özgüven içinde halletmek bizim görevimiz. Devlet adamlarının görevidir, siyasetçilerin görevidir, sizin temsilcilerinizin vazifesidir" diye konuştu.

Daha önceleri Muş'tan Bingöl'e geldiğinde yolların bu şekilde olmadığını dile getiren Gül, "Bundan 3, 4, 5 sene önce birçok konularda tabular vardı. Televizyonlar, bugün baktığınızda farklı farklı. Madem bu yöremde benim farklı diller konuşuluyor, bu dillerde yayın yapan televizyonlar var. Herkes rahatlıkla meselelerini konuşabiliyor" dedi.

Daha da yapılacak şeyler olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Gül, "Ama bütün bunları sabırla, kardeşlik ruhu içinde, ileriye bakarak yapmamız gerekir. Bugünlerde, daha da güzel, hepimizin beklediği kardeşlik, barış, huzuru sürekli temin edecek çalışmalar yapılıyor. İnşallah bu çalışmaların hepsi netice verecektir" ifadelerini kullandı.

Herkesin kanunlara, nizamlara saygı göstermesi gerektiğini ifade eden Gül, "Bunlar değişecekse, bunları siyaset yoluyla, bunları konuşarak, tartışarak değiştireceğiz ve gördüğünüz gibi bunlar hep gerçekleşiyor" diye konuştu.

Bir ülkede, bir şehirde, bir bölgede güvenli ortam, huzur olmazsa orada ekonomik kalkınmanın da olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül, "Biliyorum Bingöl her zaman huzurluydu, sakindi. Gece yarılarına kadar serbestse herkes dışarılardaydı. Ama uzaklardaki imaj farklı oluyor. Zannediliyordu ki buralarda büyük sıkıntılar var. Onun için insanlar gelip yatırım yapmaya da çekiniyorlardı. Hatta Bingöllüler bile birazcık sermayesi çoğalınca başka yere gidip, başka yerlere yatırımlar yapıyorlardı. Bu bir gerçek. Bütün bunlar değişecek inşallah. Yollar yapılıyor, altyapı hizmetlerini devlet yapıyor, gördüğünüz gibi hastaneler, bütün bunlar yapılıyor. Okullar yapılıyor, Bingöl'de üniversite var. Doğalgaz geliyor, yolda gelirken çalışmaları gördüm. Gelirken Cevdet Bey'e, Sayın Bakana dedim ki 'harıl harıl bir çalışma var.' O kadar çok iş makinesi var ki, her yerde. Siz içinde olduğunuz için belki fark etmiyorsunuz. Ama şimdi buradan çıkıp şöyle giderken bakın, kaç tane sayacaksınız. Bunların hepsi pahalı makineler. Bunlar süs için durmaz. Bunların iki saati bile değerlidir. Ama bütün bunlar iş yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Bütün bu altyapı hizmetleri gerçekleştirilirken muhakkak ki özel sektörün de gelip yatırım yapması gerektiğini belirten Gül, Gaziantep, Kayseri, Konya, Denizli'de de devletin fabrika yapmadığını, bunu özel sektörün gerçekleştirdiğini, yeteri kadar sermaye yoksa küçük sermayenin birleşerek iş yaptığını bildirdi. Bingöl'e de artık onların geleceğini anlatan Gül, "Hele hele buralar, el değmemiş topraklar var buralarda. Buraların hayvancılığı anam babam usulü olmayacak artık. Buralardaki tarım, ziraat öyle olmayacak. Bütün bu altyapı yatırımları, büyük projeler bittiğinde her şey çok daha farklı olacaktır. İşte bunun için hep ümitli olmamız lazım" ifadelerini kullandı.

Daima Türkiye'nin geleceğine, millete güvendiğini vurgulayan Gül, "En zor dönemlerde Hakkari'ye, Şırnak'a, Diyarbakır'a, Van'a gittiğimde orada gördüğüm coşku, orada gördüğüm ilgi, benim şahsımda hep devletine olan bağlılığı göstermiştir. Aynı şey Edirne için aynı şey Sinop için aynı şey başka yerlerimiz için de geçerlidir. Şimdi birbirimizin değerini, kıymetini bileceğiz. Koskoca bir ülkeyiz, 75 milyonun üzerindeyiz biz. Biz bir şehir devleti değiliz. Dünyada öyle devletler var ki öyle cumhurbaşkanları, başbakanları var ki onların nüfusu 600 bin, 500 bin, 1 milyon, 2 milyon. Tabii ki o zaman herkes tek tip olacaktır. Türkiye 75 milyon. Doğuya gelirsen ayrı bir renk, Kuzey'e gidersen ayrı bir renk, Orta Anadolu ayrı bir renk. Bütün bu renkleri toplayıp buket yapmasını bilmemiz lazım ki böyledir. Onun için birliğimizden, beraberliğimizden hiç şüphem yoktur. Ama hepimizin görevi bunu daha da pekiştirmek ve sıkıntıları gidermektir. İnşallah bunların hepsi de gerçekleşecektir" dedi.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın da birer konuşma yaptığı yemekli toplantı, ardından basına kapalı olarak devam etti. Gül, ardından 49. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na geçti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız