SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül: 'Cesaret Sarkisyan'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, THY’ye ait özel bir uçakla İsviçre’ye geldi. Gül’ü, Zürih Havaalanı’nda İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard resmi törenle karşıladı.

Karşılama öncesi ve tören boyunca keskin nişancılar etrafta kuş uçurtmadı. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül’le birlikte, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da İsviçre’ye geldi. Gül, Zürih’ten Bern’e hızlı trenle geçti. Eşi Hayrünnisa Gül ve beraberindekilerin yanı sıra İsviçre Cumhurbaşkanı Doris Leuthard ile aynı kompartımanı paylaşan Gül, tren istasyonunda İsviçreli çocuklar tarafından karşılandı. Çocuklar Gül’e sürpriz yaparak, Türkçe “Ekmek buldum katık yok” şarkısını söylediler.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, İsviçre Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada Ermenistan ile ilişkilerin normalleşmesi konusunda kararlı olduklarını belirtti. Gül şöyle konuştu: “Bu tür meselelerin kolaylıkla halledilmediği bir vakıadır, ancak Türkiye-Ermenistan ilişkilerinin normalleştirilmesini hedefleyen protokollerin hayata geçirilmesine yönelik güçlü irademizi kararlılıkla muhafaza ediyoruz ve Kafkaslar’da kalıcı ve kapsamlı bir barışın hakim olması için samimiyetle çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu aşamaya gelinmesinde önemli rol oynayan Cumhurbaşkanı Sayın (Serj) Sarkisyan’ın da bugüne kadar sergilediği liderlik ve devlet adamlığını sürecin başarıyla tamamlanması için aynı cesaretle sürdürmesini bekliyoruz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız