SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül de İstemedi!

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eğitim ve sağlık kampanyalarıyla ilgili Malatya Valiliği'nin Soykan Parkı'nda açtığı stantları gezdikten sonra Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret etti.

Gül, stantları gezdiği sırada çocuklarla sohbet edip, onları dinledi. Çocuklarla yakından ilgilenerek onları öpen Gül'ün yakasına 'Organ Bağışı' kampanyası ve 'Sigaraya Hayır' kampanyasıyla ilgili rozetler takıldı. Gül, ayrıca Kızılay'a ait stantta kurban bağışında bulunarak makbuz karşılığında 260 YTL ödedi. Gül, ''91 Bin Dev Öğrenci'' projesinin örnek bir çalışma olduğunu belirterek, çocukları tebrik etti.

Bu arada, stantları ziyareti sırasında yaşlı bir kadın, Cumhurbaşkanı Gül'e sarılarak ağladı ve bir mektup verdi. Cumhurbaşkanı Gül, mektubu okuyup ilgileneceğini belirterek, görevlilerden, yaşlı kadının telefon numarasını almalarını istedi.

Soykan Parkı'ndan belediye binasına yürüyerek giden Gül'e vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.

BU KEZ İNÖNÜ'YÜ UNUTMADI..
Burada toplanan vatandaşlara hitabeden Cumhurbaşkanı Gül, Malatya’nın iki tane Cumhurbaşkanı çıkartmış bir İl olduğunu kaydederek,” Malatya, bununla daima gururlanacak onurlanacak bir ilimizdir. İsmet İnönü, Turgut Özal bunlar Malatya’dan çıkmışlardır. Hepsini rahmetle anıyorum. Sizlere hep başarılar diliyorum. Geleceğin memleketimiz için, ülkemiz için çok daha iyi olacağından emin olun ve hep beraber el birliği içerisinde hepimiz kol kola insanımızı, halkımızı, ülkemizi, şehirlerimizi büyütmek, güçlendirmek için çalışalım” dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Belediye önünde yaptığı konuşmanın ardından beraberindekilerle birlikte Belediye Başkanlığı makamına geçti.

Belediye Başkanı Akın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Malatya’yı ve Belediye’yi ziyaretinden dolayı gurur ve onur duyduklarını belirterek, Malatyalılar adına Malatya’ya yaptığı ziyaretten dolayı teşekkür etti.

PARK ADINA KARŞI ÇIKTI..
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Belediye’de yaptığı açıklamada, kendisinin isminin yapılan bir parka verildiğini öğrendiğini, bundan dolayı teşekkür ederek, geleneklerin çok değiştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, “Burada bir park açılmış ve bu parka benim ismim verilmiş. Benim sizden bir istirhamım var; gelenekler neyse onu öyle tutun, öyle muhafaza edin. Oranın ismi neyse öyle kalmasını ben doğrusu arzu ediyorum. Bunu benim arzum olarak meclisinize söylerseniz çok memnun olurum. . Bu parka başka devlet büyüklerinin ismini verin. Turgut Özal olabilir, başka olabilir veyahut eskiden nasıl okunuyorsa, öyle kalsın. Bu benim sizden arzumdur” şeklinde konuştu.

Gül, kendisinin her zaman Malatyalıların kendisine olan sevgisini, muhabbetini ve bu sevginin ne kadar samimi ve içten geldiğini bildiğini söyledi.

Akın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, kuru kayısı, kayısı kristali ve el dokuma hediye etti. Akın, kuru kayısı hediye ederken, Malatya’nın dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini karşıladığını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kayısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"KIYMETİNİ BİLİN.."
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Başkan diyor ki bu kayısı dünya ihtiyacının %85’ini karşılıyor. Türkiye’nin demiyor, Dünya’nın diyor. Dünya deyince Amerika giriyor, Latin Amerika giriyor, Afrika giriyor, Asya’nın tamamı giriyor. Ülkelerin hepsi giriyor.

Dünya kuru kayısı ihtiyacının yüzde 85’ini Malatya karşılıyor. Bu çok büyük bir olay. Zannetmiyorum ki başka herhangi bir böyle ticarete konu olan bir üründe, ülke değil bir şehir, dünya ihtiyacının yüzde 85’ini karşılasın. Onun için bunun kıymetini bilmek lazım” dedi.

Bu durumun ekonomiye en iyi şekilde çevirebilmek için bununla ilgili birçok araştırmalar yapılması ve enstitüler kurulması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasına şöyle devam etti:

“ İnönü Üniversitesine gidince orada da söyleyeceğim. Buna çok önem vermeleri gerekir. Bu başlı başına çok büyük bir olay. Bu milyarlarca ekonomi oluşturabilir. Nasıl pamuğu satmakla, pamuktan tekstil yapıp, kumaş yapıp, kumaştan da bir elbise çıkarıp, onu satınca fark ediyorsa, sanayi işlemlerin hepsi yapılabilir. Çalışmak lazım, buluşlar lazım. Bununla ilgili ihtisas enstitüler olacak, onlar yapacaklar. Bunun kıymetini bilin.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız