SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül: "Kasıt Aramamak Lazım"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:02:46
Gül:
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Gül, Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmemesine ilişkin, ''Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım'' dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tarabya Merkez Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, ''Geçtiğimiz günlerde kuvvetler ayrılığıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın (Kuvvetler ayrılığı zaman zaman önümüze bir engel olarak çıkıyor) şeklinde açıklaması olmuştu. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna Gül, ''Sayın Başbakan, eskiden gelen bazı yanlış örnekler vardır onları kastetmiştir. Yoksa kuvvetler ayrılığı hepimiz biliyoruz ki, demokrasinin temel bir ilkesi. Bu açıdan bakmak gerekir'' yanıtını verdi. 

Gül, ''Yanlış örneklerden kastınız 367 meselesi mi?'' sorusunu da ''Yok, yok'' diyerek cevapladı.  

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılması törenine davet edilmeyişinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusuna, ''Herhalde bir yanlışlık olmuştur, bir kasıt aramamak lazım bunlarda. Kasıt yok'' karşılığını verdi.

AĞBABA'NIN İDDİASI..

CHP’li milletvekilleri, keşif uydusu Göktürk-2'nin uzaya fırlatılması törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davet edilmediği iddiasını değerlendirdi. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Cumhurbaşkanın böyle önemli bir olayda davet edilmemesi doğru bir şey değil. Demek ki başka hesaplar var. Başbakan o konuda da ODTÜ’lülere davrandığı gibi davranıyor sanırım” yorumunu yaptı.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de, “Başbakan, Cumhurbaşkanını uyduya bindirip uzaya yollama imkanı olsa, o imkandan da yararlanmak ister herhalde” diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Nuderettin Demir ise, “Biliyorsunuz Cumhurbaşkanı başkomutan. Başkomutanın bu konuda davet edilmemesi ilginç” değerlendirmesini yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız