SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül ve Kral ATAK'ta

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:52:53
Gül ve Kral ATAK'ta
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Ürdün Kralı 2. Abdullah, TAI tesislerinde milli helikopter ATAK'ı inceledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Ürdün Kralı 2'inci Abdullah, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ-TAİ) tesislerinde incelemelerde bulundu, ATAK helikopterinin gösteri uçuşunu izledi.  

Aynı makam aracıyla Saray'daki TUSAŞ tesislerine gelen Cumhurbaşkanı Gül ile Kral Abdullah'ı Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, TUSAŞ Yönetim kurulu Başkanı Yalçın Kaya, Genel Müdür Muharrem Dörtkaşlı ve diğer ilgililer karşıladı. 

TUSAŞ Genel Müdürü Dörtkaşlı, Gül ve Kral Abdullah'ın şeref defterini imzalamasının ardından Kral Abdullah'ın babası merhum Kral Hüseyin'in 27 Haziran 1987'de Türkiye'ye yaptığı ziyaret kapsamında TUSAŞ'taki incelemelerinde çekilen fotoğrafı gösterdi. 

Cumhurbaşkanı Gül, Kral Abdullah ve beraberindekilere TUSAŞ'ın çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Basına kapalı yapılan bilgilendirmeden sonra heyet, tasarım ve üretimleri Türk mühendislerce TUSAŞ tesislerinde gerçekleştirilen insansız hava aracı ANKA, başlangıç temel eğitim uçağı HÜRKUŞ ve taarruz tektik ve keşif helikopteri ATAK'ın sergilendiği hangara geçti. 

ANKA ve HÜRKUŞ'u inceleyen Cumhurbaşkanı Gül ve Kral Abdullah'a yetkililer bilgi verildi. ATAK helikopterinin bulunduğu bölümde incelemelerde bulunan Gül ve Kral Abdullah, yakalarında isimlerinin de yazdığı pilot montlarını giyerek, ATAK helikopterinin pilot kabinine oturdu. 

Helikopter pilotu olan Kral Abdullah yetkililere sorular sorarak, ATAK helikopteriyle ilgili ayrıntılı bilgi aldı.  

Cumhurbaşkanı Gül de hem helikopter hakkında yetkililerden bilgi aldı hem de pilot kasklarını inceledi. ATAK helikopterinin önünde basına poz veren iki lider, daha sonra uçuş kulesine geçti.  

Gül ve Kral Abdullah, tüm testlerden başarıyla geçen ve çeşitli ülkeler tarafından talep edilen, yüksek manevra kabiliyetli ATAK helikopterinin özel uçuşunu izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız