SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gül Vermezseniz Gülüverin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:07:35
A- A+ PAYLAŞ

İletişim Uzmanı Oğuz Benlioğlu, “Eşinize gül veremezsiniz, bari gülüverin” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın organizesi ile 40 ilde ‘Aile İçi İletişim Semineri’ kapsamında Malatya’da da İletişim Uzmanı Oğuz Benlioğlu tarafından seminer verildi.

Melekbaba Semt Konağı Salonu’nda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar Malatya İl Müdürü Oktay Taş, “Bakanlığımız tarafından aileleri bilgilendirici çeşitli faaliyetler yürütüyoruz. Bugün de eğitim faaliyetleri kapsamında aile içi iletiyim konulu seminer düzenliyoruz. Aile içi şiddetin temelinde aile içi iletişim eksikliğinden de kaynaklanıyor” dedi.

‘Aile İçi İletişim Semineri’ veren İletişim Uzmanı Oğuz Benlioğlu, babanın eve giderken eşine çiçek götürmesinin bir jest ve eşinin gönlünü alma ve ona değer verme olduğunu söyleyerek, “Eşinize gül veremezsiniz, bari gülü verin” dedi.

“Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini hatırlatan Oğuz Benlioğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Alo 183 telefon numarasını hatırlatıp, “Komşunuzda şiddet sesleri duyarsanız veya komşunuzda bir sorun, sıkıntı sezinlerseniz Alo 183 telefon numarasını arayınız” önerisinde bulundu.

Seminerini genelde fıkra ve hikayelerle süsleyen Benlioğlu, eşi Emel Benlioğlu ile küçük bir skeç yapıp, eşi eve giren kadının nasıl davranması gerektiğini ve nelerin yaşandığını gösterdi.

Eşlerin birbirlerine davranırken ‘hak geçme’ konusunun da unutulmamasını isteyen Benlioğlu, “Yaşa yaşa 80-100 sene yaşarsınız. Eşinizle hayatınızın iyi geçmesi için fedakarlık gösterin ve evet demesini bilin. O zaman rahat edersiniz. Yaşamınız kabusa dönmez” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız