SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül'den 19 Mayıs Mesajı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:43:41
Gül'den 19 Mayıs Mesajı
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye, sahip olduğu kazanımlarını daha ileriye taşıyacak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edecektir. Bu süreçte en önemli görev sevgili gençlerimize düşmektedir” dedi. 

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Büyük Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışı millet olarak varlığımızı güçlendiren, umutları canlandıran, kaderimizi değiştiren, yolumuzu aydınlatan tarihi bir adımdır. Bu yönüyle 19 Mayıs, Cumhuriyet tarihimizin miladıdır” ifadeleri ile başladığı mesajında bu günün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasının, Türk milleti açısından büyük anlam taşıdığını ifade etti.

Atatürk’ün, ülkenin içinde bulunduğu şartlar karşısında, istiklal mücadelesini fiilen başlatmak ve yeni bir devletin kuruluşu yolunda ilk adımı atmak amacıyla yola çıkarken, milletin bağımsızlık inancından, vatan sevgisinden, hür ve müstakil yaşama kararlılığından güç aldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül, “Bu milli ruh, Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Türkiye, Cumhuriyet’in ilanının ardından geçen süre zarfında önemli kazanımlar elde etmiştir. Bugün Türkiye, demokratik rejimiyle, ekonomik, siyasi ve askeri gücüyle, insan kaynaklarıyla, köklü devlet geleneğiyle, küresel topluma katkılarıyla dikkat çeken, ilgiyle takip edilen bir ülke konumundadır” dedi.

Türkiye’nin son yıllardaki performansını, istikrarlı şekilde ilerleyeceğinin ve Cumhuriyet’in 100. yılı kapsamında belirlediği hedefleri yakalayacağının bir işareti olarak gördüğünü ifade eden Gül, “Bugün bunun bilinciyle, büyük bir özgüven içerisinde geleceğe umutla bakıyoruz. Şunun bir kez daha altını çizmek isterim ki: Yarınlarımız çok daha parlak olacaktır. Türkiye, sahip olduğu kazanımlarını daha ileriye taşıyacak, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü temelinde yükselmeye devam edecektir. Bu süreçte en önemli görev sevgili gençlerimize düşmektedir. Genç nesillerin milletimizin ideallerini gerçekleştirmek için, Türkiye’yi daha da büyütmek için inançla çalışacağına yürekten inanıyoruz” dedi.

Gençlere seslenen Gül, “Türkiye’de dün de, bugün de yapılan her şey sizler içindir. Sizler ülkemizin en önemli servetisiniz. Türkiye’nin yarınlarını büyük bir güvenle emanet edeceğimiz bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğumuzu biliyoruz. Bu potansiyelin sayısal bir üstünlük olarak kalmaması ve nitelikli bir güce dönüşmesini amaçlıyoruz. Günümüzün hız ve dönüşüm dünyasında, hem yurt içinde hem yurt dışında bir yarış içinde olacaksınız. Dünyanın her ülkesinde başarılı olmanızın yolunu açacak, özgüveninizi yükseltecek bir donanımla yetişmeniz zorunludur. Bu nedenle, çağın dinamikleri doğrultusunda kaliteli bir eğitim almanıza, değerlerine bağlı, bilinçli ve özgür düşünceli nesiller olarak yetişmenize önem veriyoruz. Bunun milletimizin ve insanlığın mutluluğuna hizmet eden bir yatırım olduğuna inanıyoruz. Dünyayı anlamak için, gelişmeleri doğru yorumlayabilmek için, daha çok okumalı, araştırmalı, sahip olduğunuz bilgiyi sürekli güncellemeli, yeteneklerinizi geliştirmelisiniz. Teknolojik yeniliklere ve değişimlere açık olmalısınız. Olayları ve gelişmeleri tek tip bakış açısından uzak bir şekilde değerlendirebilmelisiniz. Açık ve özgür düşünceli bireyler olarak, demokrasiyi, insan haklarına, farklı düşüncelere, farklı kültürlere saygıyı, hoşgörüyü ve demokratik değerlere bağlılığı üstün tutmalısınız. Daima eşitliğin, adaletin savunucusu olmalısınız. Bununla birlikte sporu hayatınızın bir parçası haline getirebilmelisiniz. Sizleri, değişimin anahtarı, gelişmenin itici gücü olarak görüyoruz. Şunu hiçbir zaman unutmamalısınız ki; her alanda gelişmiş, istikrar içinde büyüyen, güçlü, demokratik ve müreffeh Türkiye’nin mimarları sizler olacaksınız. Sizlere olan güvenimi bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bizlere bu cennet vatanı bırakan büyük Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını rahmet, saygı ve şükranla anıyorum. Siz sevgili gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız