SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güle Güle Neşet Ertaş...

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:05:00
Güle Güle Neşet Ertaş...
A- A+ PAYLAŞ

Ah yalan dünyada, yalan dünyada, yalandan yüzüme gülen dünyada... Bu unutulmaz sözlerin sahibi, Türk halk müziği bestecisi, söz yazarı, yorumcu, ünlü halk ozanı Neşet Ertaş, dün sabah 74 yaşında hayata veda etti. 15 gündür kanser tedavisi gören Ertaş, bugün Kırşehir'deki Bağbaşı Mezarlığı’nda babası Muharrem Ertaş’ın yanında toprağa verilecek.

İzmir’de özel bir hastanenin onkoloji servisinde 15 gündür kanser tedavisi gören Türk halk müziğinin usta sesi Neşet Ertaş, dün sabah saat 08:45 sularında hayatını kaybetti. Sanatçı önceki gün ise “primer hastalığı” yoğun bakım servisine kaldırılmıştı. 

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK

Neşet Ertaş’ın cenazesi, sabaha karşı saat 04.00’de Karşıyaka’da bulunan hastaneden alınacak ve sabah saat 07.30’daki uçakla ve ailesinden oluşan 14 kişilik kafile ile önce Ankara’ya gönderilecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay başta olmak üzere devlet erkanının ve sevenlerinin karşılama yapacağı ozan için çocukları Döne ve Hüseyin Ertaş resmi tören istemezken sanatçı Ankara’dan karayoluyla memleketi Kırşehir’e nakledilecek. Cenaze ise ikindi namazını müteakip Ahi Evran Camii’nden kaldırılacak ve Bağbaşı’ndaki merkez mezarlığa babası Muharrem Ertaş’ın yanına defnedilecek. 

Ertaş’ın dünürü ve yeğeni Metin Taplak, bunun dışında başka bir gelişme olmayacağını belirtti. 

Ünlü bozlakçı Neşet Ertaş’ın adının Kırşehir’deki caddelerde, okullarda ve babası Muharrem Ertaş’la birlikte bir de anıtı bulunuyor.

NEŞET ERTAŞ' IN AİLESİ RESMİ TÖREN İSTEMİYOR

"AH AH"

Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, “Bizim babamızdı ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Cenazesini Kırşehir'e götüreceğiz” dedi. Basın toplantısında konuşan Hüseyin Ertaş: "Acımız taze. Bizim babamızda ama Türkiye'nin abisi, babası, kardeşiydi. Hastane ve doktorlar gereği kadar ilgilendi. Yolcumuzu bugün uğurladık. Kendisini Kırşehir’e götüreceğiz. Aile öyle karar verdi. Vasiyeti vardı, babasının yanına defnedilecek. En kısa zamanda cenazesini götürüp defnetmek istiyoruz."  Hüseyin Ertaş, “Sazı ne olacak? sorusu üzerine ise sadece “Ah ah" demekle yetindi. 

Neşet Ertaş'ın kardeşi Necati Ertaş ise, abisinin Kırşehir'de defnedileceğini kaydederek, “(Babamın avucuna defnedin) demişti” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'NİN "YAŞAYAN İNSAN HAZİNESİ" NEŞET ERTAŞ

Birleşmiş Milletler (BM) Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumunun (UNESCO) somut olmayan kültür mirası çalışmaları kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin 2010 yılı "Yaşayan İnsan Hazineleri"nden biriydi Neşet Ertaş.

Usta sanatçı Abdallık Geleneği-Halk Ozanlığı kategorisinde bu ödüle layık görülmüştü.

ALBÜMLERİ

1988 – Gönül Ne Gezersin Seyran Yerinde

1988 – Kendim Ettim Kendim Buldum

1988 – Kibar Kız

1989 – Hapishanelere Güneş Doğmuyor

1989 – Sazlı Sözlü Oyun Havaları

1990 – Gel Gayri Gel

1992 – Türküler Yolcu

1992 – Gitme Leylam

1993 – Kova Kova İndirdiler Yazıya

1995 – Seçmeler 2

1995 – Seçmeler 3

1995 – Seher Vakti

1995 – Altın Ezgiler 3

1996 - Polis Lojmanları

1997 – Benim Yurdum

1998 – Gönül Yarası

1999 – Zülüf Dökülmüş Yüze

1999 – Gönül Dağı

1999 – Muhur Gözlüm

1999 – Zahidem

1999 - Neredesin Sen

1999 - Gönül Dağı

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız