SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Güle Güle Sevgilim"

0
Güncellendi - 2016-01-11 18:47:02
A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik (28), memleketi Malatya’da toprağa verildi. Şehidin eşi Özlem Ağçelik, cenaze aracının arkasından yürüyerek, ‘Canım sevgilim, güle güle git" diye gözyaşı döktü.

Şehit Özel Harekat Polisi Ağçelik için ilk tören Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlendi. 2008 yılında Mersin'de göreve başladığı belirtilen şehit polis Buhari Ağçelik'in geçici görev kapsamında Bingöl Özel Harekat Operasyon Grup Amirliği'nden geldiği belirtildi. Törene Şehit polis Buhari Ağçelik’in 3 ay önce evlendiği eşi Özlem ile annesi Aynur, kardeşi Nasuhi Ağçelik ile yakınları da katıldı. Yazıhan nüfusuna kayıtlı olan Şehit Polis Buhari Ağçelik’in cenazesi tören sonrası uçakla Malatya Havaalanına ardından da Yeşilyurt İlçesi Bostanbaşı Mahallesi’nde bulunan baba evine getirilerek, helallik alındı.

af27b158-3a9c-42b4-b26d-5cfa892a9dedŞehidin eşi güçlükle ayakta durabildi

Şehidin annesi Aynur Ağçelik, “Şehit annesiyim ben ağlamıyorum’ diyerek, ağıt yaktı. Kürtçe ve Türkçe ağıtlar yakılırken, polis memurları da gözyaşlarını tutamadı.

Helallik alınmasının ardından cenaze aracının arkasından yürüyen şehidin eşi Özlem Ağçelik, elini kaldırarak, ‘Güle güle git vatan sağ olsun. Canım sevgilim güle güle git kardeşin sağ olsun’ diyerek, gözyaşı döktü.

Silah arkadaşları son yolculuğuna uğurladı

Şehit Ağçelik’in naaşı, baba evinde helallik alınmasının ardından Şehir Mezarlığına getirildi. Şehir Mezarlığı’nda şehidin eşi Özlem ve annesi Aynur Ağçelik, tabuta sarılarak, gözyaşı döktü. Şehit Buhari Ağçelik’in Bingöl’den gelen görev arkadaşları, katafalktaki naaşın etrafında toplanarak, silah arkadaşlarını son yolculuğuna uğurladılar.

İkindi namazını müteakip İl Müftüsü Ümit Çimen'in kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı polis mangasının eşiğinde cenaze aracı ile birlikte tekbirler getirilerek Garnizon Şehitliği'ndeki Polis Şehitliğine getirildi. Şehit polis Buhari Ağçelik'in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Bu sırada rahatsızlanan anne Aynur Ağçelik'e hazır bekleyen sağlık ekipleri müdahale etti.

Defin işleminin ardından Bakan Tüfenkci, şehidin tabutuna sarılı Türk bayrağını eşi Özlem Ağçelik’e vererek, aileye sabır diledi.

Pano01aCenaze törenine; şehidin ailesi, yakınları ve mesai arkadaşlarının yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Malatya Emniyet Müdürü Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, AKP eski Milletvekili Cemal Akın, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, çok sayıda oda başkanı, kurum müdürleri, polis ve askeri erkan katıldı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM, Başbakanlık, Silahlı Kuvvetler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve birçok kurum tarafından da çelenk gönderildi.

MESAJLAR..

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır’da şehit olan Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik için başsağlığı mesajı yayınladı. Ağbaba, ayrıca son günlerde şehit olan polislerin tamamına yakınının geçici görevli olarak  bölgeye gönderilenler  olduğuna dikkat çekerek,”Hükümet terörü ‘geçici’ yöntemlerle çözmek isterken, onlarca gencimiz şehit olmaya devam ediyor” dedi.

DİYARBAKIR'IN SUR İLÇESİNDE TERÖRİSTLERLE GİRDİĞİ ÇATIŞMADA ŞEHİT DÜŞEN ÖZEL HAREKAT POLİSİ 28 YAŞINDAKİ BUHARA AĞÇELİK GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI. (CAHİT ÖZÇELİK - ERDAL AKBUĞA/MALATYA-İHA)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba,Şehit Polis memuru Buhari Ağçelik ile ilgili yayınladığı  mesajında; “ Diyarbakır’da terör saldırısı sonucu bir Malatyalı gencimizin daha şehit olduğunu üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Maalesef aylardır ne terör saldırıları sonlandırılıyor, ne de  şehit haberlerinin önüne geçilebiliyor. Ülkece daha fazla şehit haberi değil, teröre karşı gerekli önlemlerin alındığı haberini duymak istiyoruz. Toplumsal barışın sağlanması için her zamankinden daha çok birliğe, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacımız var. Şehit düşen hemşerim Buhari Ağçelik’e  Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum” dedi

Ağbaba, ayrıca yaptığı değerlendirmede “Özel Harekat Polisi Buhari Ağçelik’in Bingöl’de görevliyken Diyarbakır’ın Sur ilçesine gönderildiği açıklandı. Son aylarda gelen şehit haberlerinin tamamına yakınının geçici görevle bölgeye gönderilen polislerin olması dikkat çekicidir. Asıl görev yeri Erzincan olan  Polis Kenan Ardıç geçici görevle gittiği Sur’da,asıl görev yeri Manisa olan polis Erol Aktürk, geçici görevle gittiği  Cizre’de, asıl görev yeri Ankara olan polis Ahmet Kabukçu, geçici görevle gittiği Silvan’da, asıl görev yeri Eskişehir olan  polis Mustafa Yavaş, geçici görevle gittiği Hakkari’de şehit oldular.Bu isimlerden onlarca sayılabilir. Doğuda şehir merkezlerinde terör artınca, çözümü bölgeye asker ve polis yığmakta bulan AKP Hükümeti, yer altlarına bombalar döşenirken, iş makineleriyle hendekler açılırken neredeydi sormak gerekir. Türkiye’nin dört bir yanından, hiç bilmedikleri bir coğrafyaya terörle mücadele için gönderilen polislerin şehit olmaları, AKP’nin beceriksizliğinin ve  terör politikasının iflas ettiğinin göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Malatyalı Polis Memuru Buhari Ağçelik ile ilgili bir taziye mesajı yayınladı. Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Son aylarda teröre karşı verilen kararlı ve etkili operasyonlarda önemli sonuçlar elde edilirken, bu operasyonlar sırasında şehit düşen asker ve polislerimiz bizleri derin üzüntülere sevk etmektedir.

Son olarak Diyarbakır İli Sur İlçesi’nde güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan operasyonlar sırasında teröristlerle girişilen çatışmada şehit düşen hemşerimiz Buhari Ağçelik’in şehit olması bizleri yine derin bir üzüntüye sevk etmiştir. Dinimizde ve geleneklerimizde vatan savunması kutsaldır. Hemşerimiz Özel Harekat Polis Memuru merhum Buhari Ağçelik de bu kutsal şerbeti içerek, şehitlik mertebesine ulaşmıştır. Başta terör örgütleri olmak üzere ona destek verenler şunu çok iyi bilmeliler ki, Türkiye Cumhuriyeti çatısı altında yaşayan herkes kardeştir ve bir bütündür. Bu bütünlüğü ve kardeşliği bozmak isteyenler er veya geç cezasını çekecektir. Kurtuluş Savaşı gibi dünyada eşi benzeri olmayan bir zaferin mimarı olan bu millet, terör mücadelesinden de zaferle çıkacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi ve endişesi olmasın.

Başta Malatyalı şehidimiz Buhari Ağçelik olmak üzere tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailesi, silah arkadaşları, Emniyet Teşkilatımız ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diliyorum. Vatan sağ olsun."

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem

Erdem'in yayınladığı mesaj şöyle:

"Bu menfur olayla birlikte hainlere cesaret verenleri, kucak açanları, arkalarında duranları ve muhatap alanları lanetliyorum. Kanlı terör örgütünün belini kırmadan ve ortadan kaldırmadan şiddetin gölgesinde kalmaya ve terör ile yapılan pazarlığın parçası olmaya devam edecektir.

Aziz milletimizin vatan evlatlarını şehit vermesinden dolayı çok büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Hepimizi derinden üzen bu elim hadiselerde şehit düşen askerler ve polisimizin ailelerine, yakınlarına, aziz milletimize, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatı mensuplarına sabır, şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Av. Selahattin Sarıoğlu

CHP Battalgazi İlçe Başkanı Sarıoğlu da şu mesajı yayınladı:

"Allah Rahmet eylesin, sabır versin hepimize...

Ülkemizin terör belasıyla can kaybetmesi, zaman kaybetmesi, kalkınma sorunlarını çözmeye zaman bulamaması artık son bulmalı.

Gençlerimiz uyanık olup, Türkiye düşmanı dış güçlerin romantik söylemlerle önlerine kurduğu tuzağa düşmekten kendini kurtarmalıdır.

Ama bazı çevreler bunun tersini yapmaya devam ediyor.

Büyük bir algı propagandası yapılıyor, medyada, sokakta.

Bunu yapanlar, hendek kazıp sokak kapatan, bomba döşeyip tuzak kuran, duvarlar delip evden eve geçen, sözde özyönetim ilan eden PKK’lıları kimsenin bilmediğini sanıp, Güneydoğuda siviller ölüyor, çocuklar ölüyor, insanlar sokağa çıkamıyor gibi sözlerle insanları etkilemeye çalışıyor.

Bunu yapanlar neyi başaracaklarını sanıyorlar?

Devletin, Milletin teslim alınacağını mı?

Yazık!

Buna kapılanlar koskoca Türkiye Cumhuriyetinin teslim alınamayacağını nasıl bilmezler?

Haklı bir uğraş! içinde olduğunu sananlar, komşularımızda yalan nedenlerle dökülen onca kardeş kanını her gün televizyonlarda izledikleri halde bundan nasıl ders çıkarmazlar, uyanmazlar, bizde de kardeş kanı akmasına çanak tutarlar?.

‘Sahiden Barış’ isteyen kardeşlerimiz hayalden başlarını kaldırıp şunu yapmalıdırlar: Kürt ve Türk düşmanı, bir başka deyişle Türkiye düşmanı PKK’yı kendi yolunda yalnız bırakmalıdırlar.

Bu duygularla Buhari Ağçelik şehidimize Allah’tan rahmet, annesine, eşine, kardeşlerine yakınlarına ve hepimize başsağlığı dilerim."

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız