SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Güler'den Sağduyu Çağrısı

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:42:11
Güler'den Sağduyu Çağrısı
A- A+ PAYLAŞ

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Sinop'taki olaylara ilişkin, ''Çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz'' dedi.

Güler, İstanbul'da Sinop'ta yaşanan olaylara ilişkin soruları yanıtladı. Güler, Sinop'taki milletvekilleri ve parti yöneticileriyle defalarca görüşme yaptığını dile getirerek şöyle konuştu: 

''Tabii ki olaylarla ilgili soruşturmayı sürdürüyoruz. Elbette ki Türkiye'nin neresinde olursa olsun ve hangi partiye mensup olursa olsun, bütün milletvekillerinin demokratik haklarını, siyasal faaliyetlerini hukuki bir ortamda, gerginlik olmayan, huzurlu ortamda yapmasından yanayız.'' 

Sinop'ta yaşanan olayların tasvip edilecek bir durumu olmadığını belirten Güler, verilen talimatlar doğrultusunda emniyet görevlilerinin milletvekillerin Samsun'a aktarılmasını sağladıklarını söyledi. 

Güler, valiliğin yaptığı yazılı açıklamaya göre, yaşananlarla ilgili 14 kişi hakkında soruşturma yapıldığını hatırlatarak şöyle dedi:

''Çorum'da herhangi bir sıkıntı olmamıştır. Bugün de Samsun'da herhangi bir olaya sebebiyet vermemek için gerekli tedbirleri aldırdık. Tabii ki bu çözüm sürecinde herkesin eylemleriyle ve söylemleriyle sağduyulu hareket etmesini bekliyoruz.'' 

DHKP/C operasyonları 

Terör örgütü DHKP/C'ye yönelik operasyonların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ve yetkili mahkemelerin verdiği karara istinaden yapıldığını ifade eden Güler, ''Onunla ilgili işlemleri adli makamlar sürdürüyor. 

Arkadaşlarımız değişik illerde gözaltılar yaptılar. Elbette adliyenin bu konudaki kararı uygulanacaktır'' değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız