SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gülümseyen Malatya İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Sağlık Müdürlüğü tarafından "Gülümseyen Malatya İçin El Ele" sloganı ile başlatılan kampanyada, ilköğretim okullarındaki tüm öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramasından geçirileceği bildirildi.

Sağlık Müdürü Dr. Hacı Bayram Zengin, 23 Mart'ta başlatılacak olan kampanya ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Gülümseyen Malatya için el ele kampanyası kapsamında İlimiz İlköğretim Okullarında öğrenim gören öğrenciler, ağız ve diş sağlığı taramasından geçirilecektir. Amacımız tarama esnasında okullardaki öğrencileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmek, duyarlılıklarını artırmak, tedavisi gerekli görülenlerin okul sağlığı hizmetleri işbirliği kapsamında milli eğitim müdürlüğümüz ile koordineli çalışarak ilgili kurumlara sevklerinin yapılmasını sağlamaktır.

Kampanyamız 2009 – 2010 Eğitim yılının ikinci yarısı ile 2010 – 2011öğretim yılının ilk yarısını kapsayacak şekilde olup, 23 Mart 2010 Tarihinde 100. Yıl İlköğretim Okulunda ağız ve diş sağlığı taraması kapsamında faaliyetler başlayacaktır.

Tarama esnasında; öğrencilerin diş hekim korkusunu yenmek, olumlu alışkanlıklar ve davranışlar geliştirmek amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, Ağız Diş Sağlığı Merkezi Baştabipliği ile Malatya Diş Hekimleri Odası Başkanlığının katkılarıyla öğrencilere diş fırçası ve diş macunu dağıtılacaktır.

Ülkemiz nüfusunda önemli bir yere sahip olan okul çağı çocuklarının sağlık düzeyinin yükseltilmesinin, toplum sağlığının yükseltilmesinde büyük bir rolü vardır.

Diş sağlığı problemlerinin tedavisindeki yüksek maliyetler nedeniyle ülke ekonomisinde çok ağır kayıplara neden olmaktadır.Önlem olarak Gülümseyen Malatya İçin El Ele Kampanyasını başlattık. Bütün hastalıklarda olduğu gibi ağız ve diş sağlığı ile ilgili problemlerde erken tanı konulup, tedavi edilirse başarı şansı artar, maliyet azalır. Çocukluk dönemi sağlıklı alışkanlıkların geliştirilmesi için uygun bir dönemdir. Sağlıklı bilgi, tutum ve davranışlarını geliştiren çocuklar çevrelerindeki bireyler içinde eğitici olurlar. Bu nedenle Sağlık Müdürlüğümüzce okullarda yapılan ağız ve diş sağlığı taramaları ve izlemleri büyük önem arz etmektedir.

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü olarak; ilköğretim okullarında ağız ve diş sağlığı taraması vesilesiyle bütün ebeveynlerimizi, öğretmenlerimizi, konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını, medya kuruluşlarını ve toplumumuzun tüm üyelerini ağız diş sağlığı konusunda bilinçlendirerek duyarlı olmalarını sağlamak amacı içerisindeyiz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız