SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül'ün Davetlileri

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'dan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün iftar yemeğine katılacak olan şehit yakınları, hükümetin demokratik açılım çalışmalarını değerlendirdi. Kimi şehit yakını destek verirken, kimi tepki gösterdi, kimisi de açılımın içinde ne olduğunu anlayamadıklarını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'te 25 Ağustos'ta şehit alilerine vereceği iftar yemeğine katılacak olan Malatyalı 8 şehit ailesi, hükümetin demokratik açılım çalışmalarını değerlendirdi. Oğlu Mesut Güler Van'da şehit olan Mustafa Güler, "İnşallah bu çalışmada af olmaz. Çünkü bizler affetmezsek kimse affedemez. Şehit ailelerinin yüreği yanıyor. Affedecek, yüreği yanan anne ve babalardır. Eğer af gibi bir çalışma varsa karşı çıkarız" dedi.

Şırnak'ta mayın patlaması sonucu yüzü yanan ve gözleri kör olan gazi Emrah Yılmaz ise, demokratik açılımın ne olduğu konusunda net açıklama yapılmadığından bir yorum yapamayacağını söyledi.

İzmir'de askerliğini yaparken kalp krizinden hayatını kaybeden Mesken Eryılmaz'ın eşi Mahire Eryılmaz da, "Demokratik açılımın ne olduğunu tamamen anlamış değiliz. Bu çalışmada neler var bilemiyoruz. Bu nedenle yorum yapamayacağım" dedi.

Erzincan'da şehit olan Selim Kabakaş'ın babası Hüseyin Kabakaş, "Demokratik açılım mı Kürt açılımı mı anlamış değiliz. Ancak ben de Kürdüm. Kürtler her türlü hakka sahip. Kürtlere ne gibi haklar verilecek açıklanmıyor. Bence Kürtlerin bütün hakları var. Devlette her kademeye gelebiliyorlar. Ancak benin önerim; Kürtler genelde doğu ve güneydoğuda olduklarından bu yörelere yatırım açısından daha fazla yardım yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Şehit yakınları ayrıca, Cumhurbaşkanı Gül'ün davetinin kendilerini duygulandırdığını dile getirdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız