SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gül'ün İlk Sancağı

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, lağvedilen Şoför Okulu (Ulaştırma Alayı) yerine Beylerderesi’ndeki kışlada oluşturulan İstihkam Alayı’na, düzenlenen törenle sancak verdi. Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde, Cumhurbaşkanının ilk kez bir birliğe sancak verdiği belirtildi.

Valilik, 2. Ordu Komutanlığı ziyaretlerinden sonra Polisevi’ndeki öğle yemeğinin ardından Alaya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törenle karşılandı.

Daha önce açık havada yapılması planlanan sancak töreni, yağış nedeniyle salonda yapıldı. Buradaki törene Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Milletvekilleri Fuat Ölmeztoprak, Mücahit Fındıklı, İhsan Koca ve Öznur Çalık, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, aralarında gazilerin de bulunduğu konuklar katıldılar.

Cumhurbaşkanının salona girmesinin ardından, tören programı okundu. Sancağın tören platformundaki yerini almasının ardından saygı duruşu yapıldı, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 2. Ordu İstihkam Alayı’nın tarihçesi ve alayın komutanı İstihkam Kurmay Albay Mustafa Oğuz’un özgeçmişi okundu.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, alay sancağını teslim konuşması, Alay Komutanı da teslim alma konuşması yaptılar ve komutan and içtikten sonra sancağı teslim aldı.

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Sancak Teslim Tutanağı’nı imzaladı.

ALAYIN TARİHÇESİ..
Cumhurbaşkanı Gül’ün sancak verdiği İstihkam Alayı’nın tarihçesi şöyle belirtildi:

“ 2’nci Ordu İstihkam Alay Komutanlığı ilk defa, 1 Eylül 1966 yılında Alay Karargah Takımı, 550’nci İstihkam İnşaat Taburu, İstihkam Savaş Taburu, Yüzücü Köprücü Bölüğü ve Panel Köprücü Bölüğü’nden müteşekkil olarak Malatya’da kuruldu.

İstihkam Alayı bu dönemde genel istihkamcılık faaliyetleri ile asayiş görevlerinde bulundu.

1974 yılında icra edilen Kıbrıs Barış Harekatı’na birlikleri ile katıldı, 21 Haziran 1978 tarihinde 2’nci Ordu Birliklerinin yeniden teşkilatlanması kapsamında lağvedildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın 26 Nisan 2007 tarihli ‘2007 İstihkam Birlikleri Teşkilatlanma Faaliyetleri Uygulama Emri’ gereğince; bünyesinde iki İstihkam Savaş Taburu, Köprücü Taburu, Özel Mayın Arama ve Temizleme Bölüğü, Alay Karargah Bölüğü, Bakım Bölüğü, Kışla Hizmet Birliği ve 30 yataklı iaşeli revir baştabipliği olacak şekilde Malatya Altay Kışlasında teşkil edildi.

Alay; kurulduğu tarihten bugüne; 2’nci Ordu birliklerini çeşitli yetenekleri ile destekledi, başta İç Güvenlik Harekatı olmak üzere aldığı tüm görevleri üstün başarı ile yerine getirdi ve halen bu görevlerine, üstlendiği sorumluluğun bilinci içerisinde büyük bir özveri ile devam etmekte.”

HABER- FOTO: Savaş BARIŞ- Levent BARIŞ

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız