SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Gümrüğü Çözün, Yolcuyu Bulun. Söz!..''

A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, T.H.Y. Genel Müdür Muavini Halil Tokel, T.H.Y. Bölge Müdürü Nejdet Gürsoy, T.H.Y. Gelir Yönetimi Başkanı Sami Alan, T.H.Y. Acenteler Müdürü Nihal Manca, T.H.Y. Rezarvasyonlar Müdürü Ayşe Lekesiz ve T.H.Y. Malatya Satış Müdürü Murat Özolcay ile birlikte Belediye Başkanı Cemal Akın’ı ziyaret ederek bir süre görüştü. THY Heyeti, Ticaret ve Sanayi Odası'nı da ziyaret etti.

AKIN'IN ALMANYA'YA SEFER İSTEĞİ..
5 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette Belediye Başkanı Cemal Akın, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Türk Hava Yolları’nın Malatya’ya ve Malatya’dan yapılan iç hat seferlerinin yanı sıra Malatya’ya doğrudan dış hat seferleri için de özellikle gurbetçi hemşerilerinin kendilerinden talepleri olduğunu belirterek, THY’nin Malatya-Almanya, Almanya-Malatya bağlantılı direkt sefer yapmasını arzu ettiklerini söyledi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, Almanya’da çok sayıda Malatyalı yaşadığını kaydederek, “Almanya’da hemşerilerimle bir araya geldiğimde, hemşehrilerim bana bizzat Almanya’dan Malatya’ya direkt uçak seferleri konulması için talepte bulunuyorlar. Özellikle yaz aylarında orada yaşayan hemşehrilerimiz tatillerini geçirmek için memleketlerine gelmek istediklerinde direkt uçak seferi olmasını arzu ediyorlar. Ayrıca, bu seferlerin olması Alman turistlerin de Malatya’ya ilgisini arttıracaktır” dedi.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ise Malatya’ya ilk defa geldiğini belirterek, Malatya’nın çok güzel bir şehir olduğunu söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil konuşmasında, Belediye Başkanı Akın’ın Almanya’dan direkt Malatya’ya uçak seferlerinin yapılması isteğine de olumlu yaklaşarak “Bizim amacımız yolcuyu oradan alıp başka bir yere taşımak değil. Bütün mevzu o yolcuları bulabilmek. Bir isim listesi oluşturup, evlerine ulaşalım. Kim, ne zaman gitmek istiyorsa uçakla alırız. Buraya getiririz, geri götürürüz. Hem bizim için, hem gelmek ve gitmek isteyen vatandaşlarımız için ekonomik olur, hem de vatandaşlarımız mutlu olmuş olur” dedi.

Türk Hava Yolları olarak Türkiye’nin değişik yerlerinde acentelerini bir araya toplayarak, projelerini anlattıklarını belirten Kotil, “ Aynı zamanda bir takım ziyaretlerde de bulunarak acaba daha iyi şartlarda, nasıl sefer yapabiliriz diye fikir alış verişinde bulunuyoruz. Çünkü bizim özellikle doğuya doğru seferlerimizde çok ciddi bir şekilde artış var, 2005 yılında % 100 arttı. Dolayısıyla Türkiye’nin doğu ile batı iletişiminde hava yolları olarak önemli bir rolümüz var. Bunu daha da iyileştirmek için ne yapabiliriz diye ziyaretlerde bulunuyoruz” dedi.

Ayrıca, ziyaretin anısına Belediye Başkanı H.Cemal Akın T.H.Y. Genel Müdürü Temel Kotil’e kayısı kristali ve kayısı hediye ederken, T.H.Y. Genel Müdürü Temel Kotil ise Belediye Başkanı Cemal Akın’a Türk Hava Yollarını sembolize eden maket uçak hediye etti.

"GÜMRÜĞÜ ÇÖZÜN, YOLCU BULUN.. GERİSİ KOLAY.."
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı'yı ziyaret eden THY Genel Müdürü Temel Kotil'e Fındıklı, Malatya'dan direkt, hac ve umre ile yurt dışına uçak seferi düzenlenmesini talep etti. Bu konuda yoğun isteğin olduğunu söyleyen Fındıklı'ya Kotil, "Siz gümrük problemini çözün, yolcu bulun. Söz veriyorum. Malatya'dan yurt dışına direkt uçak seferleri düzenleriz" diye konuştu.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mücahit Fındıklı, Malatya Havaalanı terminal binası ve bilet bölümünün genişletilmesi için yoğun çaba gösterdiklerini, bunun gerçekleşmesinde emeği olan ve THY'nin Malatya'ya uçak seferlerini artıran Temel Kotil'e teşekkür etti.

THY Genel Müdürü Temel Kotil ile THY'nin diğer yetkililerine, MTSO Başkanı Fındıklı tarafından el örmesi heybe ve kuru kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız