SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gümrük Günü Kutlandı

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:28:48
Gümrük Günü Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ

Dünya Gümrük Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü’nde başarılı personele Malatya Valisi Süleyman Kamçı tarafından başarı belgesi verildi. 

Bu yıl 62’ncisi kutlanan Dünya Gümrük Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Vali Yardımcıları Ömer Dağdeviren, Kadir Duran, Latif Memiş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Turan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy, İl Emniyet Müdür Vekili Dr Ömer Urhal, İl Müftüsü Ümit Çimen, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mehmet Karlı ile çeşitli kurum ve kuruluşların müdür ve yöneticileri katıldı.

Osmanlıdan günümüze Gümrük konulu sinevizyon gösterisi ile başlayan etkinlikte Gümrük Muhafaza Memuru Mehmet Akay ve Avukat Hatice Erol tarafından birimlerinin faaliyetleri hakkında konuklara bilgiler verildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’nin de mesajının okunduğu gecede konuşma yapan Fırat Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Havva Eksilmez Sivas, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş ve Malatya’yı kapsayan bölge müdürlüğünün kolay ve güvenli ticaret ortamı sağlamaya yönelik ortaya koyduğu yenilikçi projeleri ile çalıştıklarını söyledi.

Bakanlık 1.Hukuk Müşaviri Suavi Önal da Gümrük İşbirliği Konseyinin ilk toplantısının 26 Ocak 1956 tarihinde yapılması nedeni ile bugünün Dünya Gümrük Günü olarak kutlandığını dile getirdi.

Gecede bir konuşma yapan Vali Süleyman Kamçı da tarih boyunca devletlerin, topraklarına girecek olan kişi, ticari mal ve her türlü maddeyi denetlemeye tabi tuttuğunu belirterek gümrük uygulamasının devletin egemenlik hakkını kullanması, sınırları dâhilinde devlet otoritesini ortaya koyması ve bu yolla siyasi, ekonomik ve kültürel bağımsızlığını ifade etmesi anlamına geldiğini söyledi.

Ülkenin ekonomik kalkınması, turizmi, ithalat ve ihracatı gibi hayati konularla yakından ilgilenen Gümrük Teşkilatının önemli bir görev icra ettiğini ifade eden Kamçı, “Çünkü gümrükler yasal ticareti kolaylaştırarak ülkelerde teşebbüs ve rekabet gücünü artırmakta, kaçakçılığın önüne geçerek ticari gelirin milli sınırlarımız içerisinde muhafaza edilmesine imkân sağlamaktadır. Bu vesileyle; Çok geniş bir ekonomik menfaati ilgilendiren faaliyet alanında hizmet kalitenizi ve standardınızı her geçen gün yükselteceğinize olan inancımla siz değerli arkadaşlarımızın şahsında teşkilatınızın Dünya Gümrük Gününü kutluyor, çalışmalarınızda üstün başarılar temenni ediyor, hepinize sevgilerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Vali Kamçı konuşmasının ardından Bölge Müdürü Havva Eksilmez’e başarı belgesi verdi. Hukuk Müşaviri Önal ise müdürlük personeli Sibel Genç ve Mete Çalışkan’a başarı belgelerini takdim etti. Program müzik dinletisi ve konuklara ikram edilen yemekle sona erdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız