SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Gümrükçülerden Kaçak Baskını

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:50
Gümrükçülerden Kaçak Baskını
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadele kapsamında Malatya ve Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren akaryakıt istasyonlarında denetim yaptı.

Malatya-Elazığ yolu üzerinde faaliyet gösteren bir istasyonda yapılan inceleme sonucu, motorin pompalarına müdahale edilerek kayıt dışı satış yapıldığı ve yeraltı tankında istasyondaki yakıt satışlarının takibini sağlayan sistemin yakıt şamandırasının sert bir cisimle sıkıştırılarak hareketsiz hale getirildiği tespit edildi. Söz konusu düzeneğin, 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununun ilgili hükümleri gereğince suç oluşturması dolayısıyla, sorumlular hakkında yasal işlem başlatıldı. Mühürleme yapılmak suretiyle istasyonun lisansa tabi tüm faaliyetleri geçici olarak durduruldu. Kayıt dışı olduğu tespit edilen 39.403 litre akaryakıtın gümrüklenmiş değerinin 153 bin 542 TL olduğu tespit edildi.

Yürütülen çalışmalarda, Kahramanmaraş Türkoğlu’nda faaliyet gösteren bir istasyonda arama ve kazı işlemi gerçekleştirildi. İstasyonda bulunan motorin pompasında uzaktan kumanda ile kontrol edilen yasal olmayan ikinci bir arabirim ünitesinin olduğu belirlendi. Ele geçirilen uzaktan kumanda sistemi ile pompada yapılan satışların otomasyona ve yazarkasaya yansıtılmadığı, istenildiğinde yasal ve yasal olmayan tanklardan pompaya yakıt veren bir düzenek bulunduğu tespit edildi. 5015 sayılı Petrol Piyasası Kanunu’nun 20. maddesi ve ilgili yönetmelik hükümleri doğrultusunda mühürlenen istasyonun lisansa tabi tüm faaliyetleri geçici olarak durduruldu. İstasyonda bulunan vaziyet planında yer almayan, düzeneğin bulunduğu pompaya bağlantısı tespit edilen 40 bin litrelik yeraltı tankına el konuldu. Tespit edilen yeraltı tankının gümrüklenmiş değerinin 24 bin 119 TL olduğu belirlendi.

Söz konusu istasyon sahipleri hakkında Malatya ve Türkoğlu Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunuldu.

FOTO: Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız