SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gümrükler Güvenlik İçin Anahtar İdare"

0
Güncellendi - 2018-10-13 03:28:56
A- A+ PAYLAŞ

Ticaret Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Osman Nuri Beyhan, "Artık gümrükler, çok hızlı bir şekilde artış gösteren dış ticaret işlemlerinin kolaylaştırılmasının yanı sıra her geçen gün artan uluslararası güvenlik tehditlerinin yok edilmesinin anahtar idareleri haline gelmiştir." dedi.

Beyhan, Ticaret Bakanlığı ve Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ) iş birliğiyle Malatya'da bir otelde düzenlenen 13. Gümrükler Akademik Araştırma ve Gelişimde İş Birliği Programı (PICARD) Konferansı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, katkılarından dolayı katılımcılara teşekkür etti.

DGÖ bünyesinde gerçekleştirilen faaliyet ve çalışmaları, ulusal mevzuata ve uygulamaya aktarılması gereken gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Beyhan, bu doğrultuda gümrük camiasının önde gelen isimlerini akademik çalışmalarla bir araya getiren böylesine bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Beyhan, hızla küreselleşen dünyada uluslararası ticaretin, ekonomik kalkınma ve gelişmenin anahtarı konumunda olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"İletişim teknolojilerindeki baş döndürücü yenilikler, taşımacılık sektöründeki gelişmeler ve ticaretin kolaylaştırılması gibi unsurlar da uluslararası ticarette yeni gelişmelerin yaşanması ve buna paralel olarak gümrük idarelerinin de kendilerini geliştirmeleri kaçınılmaz kılmaktadır. Artık gümrükler, çok hızlı bir şekilde artış gösteren dış ticaret işlemlerinin kolaylaştırılmasının yanı sıra her geçen gün artan uluslararası güvenlik tehditlerinin yok edilmesinin de anahtar idareleri haline gelmiştir. Bu süreç, klasik gümrük anlayışında köklü değişikliklerin yaşanmasına ve gümrüklerin gittikçe artan sayıda fonksiyonu ifa etmesini zorunlu kılmıştır. Son yıllarda artan ticaret trafiğiyle artan gümrük işlemlerinin hızlanması beklentileri, gümrük idarelerini işlemlerde daha etkin kontrol yolları aramaya itmektedir. Bu yenileşme dalgası, gümrüklerde arz zinciri boyunca dijitalleşme, gümrük işlem süreçlerini yeniden düzenleme, dinamik bir iş gücü benimseme gibi ihtiyaçları kaçınılmaz kılmaktadır."

Beyhan, bu noktada PICARD konferansıyla ticaretin kolaylaştırılması trendi ve teknolojik gelişmelere paralel olarak gümrüklerde ortaya çıkan konuları gündeme getirdiklerini aktararak, organizasyon kapsamında üç gün boyunca ticaretin kolaylaştırılması, veri analizi, sınır aşan e-ticaret, gümrüklerde bağlantılılık ve dördüncü sanayi devriminin eşyanın sınırlar arası hareketliliğine etkileri gibi konuları anlama ve tartışma imkanı bulduklarını ifade etti.

Konferans boyunca yapılan sunumlarla farkındalık yaratıldığını belirten Beyhan, konferansın yeni iş birliği fırsatlarına da vesile olacağına inandığını sözlerine ekledi.

Malatya'da 60 ülkeden 180'e yakın temsilcinin katıldığı konferansta konuşmacılar, bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız