SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gün Birlik Günü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:56:03
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Malatya Yurdu’nu ziyaret etti. Yurdun idarecileri ve öğrencileriyle bir araya gelen Öznur Çalık, yurt hakkında bilgiler aldı. Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Çalık, AK Parti iktidarıyla birlikte Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla tüm yurtlardaki öğrenci kapasitesini artırdıklarını belirtti.

Malatya’da KYK’nın çok önemli yurtlarının bulunduğuna da dikkat çeken Çalık, İnönü Üniversitesi’nin öğrenci sayısının her yıl arttığına dikkat çekti. Milletvekili Öznur Çalık, “Şu anda 41 bin öğrenci kapasitesiyle, İnönü Üniversitesi'ne şehir dışından gelen öğrencilerimizin kalacak yer konusunda sıkıntıları vardı. Öğrencilerin bazıları evlerde bazıları da KYK yurtlarında kalıyor. Bu eksikliği gören TÜRGEV ailesi, tüm Türkiye'de özellikle kızlarımıza, genç evlatlarımıza yönelik sosyal sorumluluk başta olmak üzere bir organizasyonla TÜRGEV yurtlarını oluşturdular. Malatya'nın da en merkezi yerinde ve en güzel binalarının bir tanesinde TÜRGEV yurdunu dizayn ettiler" dedi.

Malatya'daki TÜRGEV yurdunda 300 öğrencinin kaldığını kaydeden Milletvekili Çalık, “300 kızımız barınma ihtiyacıyla beraber sosyal ve kültürel faaliyetlerde yapabilecek. Ayrıca sağlıklı bir şekilde burada kurs alabilecekler. Müzik kursları, mutfak dersleri, ev ve aile derslerini de alabilecekler. Çok güzel bir ortam inşa etmiş vaziyetteler. Ben bu vesileyle aileyi öne alan, genç kızlarımızı öne alan ve birlikte yaşama kültürünü sağlıklı bir şekilde bize veren, evlatlarımızın yetiştirilmesine vesile olan TÜRGEV ailesine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Milletvekili Öznur Çalık Hazar Kız Öğrenci Yurdu'nu da ziyaret ederek, yurt hakkında bilgiler aldı. Yurtta kalan üniversite öğrencileriyle sohbet eden Çalık, “Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dediği gibi özgüveni yüksek, insan onuruna saygılı, en önemlisi de kendisiyle ve ülkesiyle ilgili zihninde bir hedef bir rüya olan gençler olarak yetişin. Bizler size her türlü desteği vermeyi hazırız. Bu kapsamda partimiz, seçim beyannamesinde gençlere önemli bir yer verdi. Yeni iş kuran gençlerimize 3 yıl boyunca gelir vergisi muafiyeti sağlayacağız. İlk kez iş bulan her gencimizin maaşının bir yıl boyunca devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize proje karşılığı 50 bin liraya kadar karşılıksız nakdi destek vereceğiz. Cebine 50 bin lira koyacağız, 'Madem projende iddialısın bunu hayata geçir' diyeceğiz. Kendi işini kurmak veya geliştirmek isteyen gençlerimize 100 bin liraya kadar faizsiz kredi vereceğiz. Lise veya üniversite mezunu gençlerimizin Genel Sağlık Sigortası giderlerini, 2 yıl süreyle gelir testi yapmaksızın ve prim alınmaksızın karşılayacak, böylece gençlerimize ücretsiz sağlık hizmeti sunmuş olacağız. Yükseköğrenimde yurt için müracaat eden tüm gençlerimize barınma imkanı sağlayacağız. Gençlere destek için 'Genç-Des' Projesi’ni hayata geçireceğiz. Bu proje ile gençlerin kısa film, ilk film, kitap, dergi gibi sanatsal ve sportif faaliyetlerine, proje bazlı karşılıksız destek verilecek. Kısacası AK Parti olarak her zaman yanındayız” ifadelerine yer verdi.

"DİĞER PARTİLERE BENZEMEZ"

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin, seçim çalışmalarını sürdürüyor. Seçim çalışmaları kapsamında MATİM İş Merkezi’ni, Sarıcıoğlu ve Taştepe mahallesi esnafları ile eski Tellal Pazarı esnaflarını ziyaret eden Şahin ayrıca Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi üyeleriyle bir araya geldi.

Milletvekili Şahin esnaf ziyaretlerinde 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimin önemine vurgu yaparak, esnaf ve vatandaşlardan ülkenin geleceği için oy istedi. Esnaflara büyük destekler verileceğini anımsatan Şahin, “Esnafa düşük faizli kredi uygulaması sürecek. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. KOBİ'ler taşınırları teminat olarak gösterebilecek. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. Emek yoğun sektörlerde yatırımcının talebi halinde, sembolik kira bedeliyle anahtar teslimi karşılıksız fabrika yapılacak. İşveren primi indirimindeki 10 işçi çalıştırma zorunluluğu kaldırılacak. Tüm gayretimiz esnaflarımız, vatandaşlarımız ve ülkemiz için” şeklinde konuştu.

Hizmet-İş Sendikası Malatya Şubesi, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Eğitim-Bir-Sen Malatya Şubesi’ne yaptığı ziyaretler esnasında açıklamalarda bulunan Şahin, 1 Kasım'da yapılacak olan seçimin sahadaki yansımasının çok iyi bir şekilde olduğunu gördüğünü ifade etti. Milletvekili Şahin istikrarın olmadığı bir yerde ticari ve ekonomik istikrarın olmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“AK Parti iktidarları döneminde Türkiye’de istikrar ve güven vardı. Vatandaşlarımızın ‘Yarın ne olacak’ korkusu yoktu. Ancak 7 Haziran’dan bu yana esnaf neredeyse kan kusuyor, bunu da sahada sık sık dile getirdiklerine şahit oluyoruz. Artık herkes şunu çok iyi biliyor: AK Parti gencine, emeklisine ve tüm vatandaşlarına birlikte sahip çıkan tek partidir. 1 Kasım için hazırladığımız beyannamemizde her kesime, herkese sözümüz var. Başbakanımız geçtiğimiz günlerde seçim vaatlerinde bulunan asgari ücret miktarı için tarih verdi. Asgari ücreti hemen 2016 başında 1300 TL'ye çıkartacağız. AK parti diğer partilere benzemez. Söz verdiğinde mutlaka gerçekleştirir.”

"GÜN BİRLİK GÜNÜ.."

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ile Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan, Arapgir ilçesinde seçim çalışmalarını sürdürdü. Tüfenkci, “1 Kasım’da yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Gün birlik günüdür. Başbakanımızın söylediği gibi terör örgütüne ‘lanet olsun’ diyemeyenler devleti, ülkeyi lanetlemeye başladılar” dedi.

1 Kasım seçimlerinin parti meselesi değil, memleket meselesi olduğunu ifade eden Tüfenkci, “7 Haziran'da ortaya çıkan tablo, Türkiye'de hiçbir partiyi tek başına iktidara getiremedi. Maalesef koalisyon da birilerinin istememezliği yüzünden oluşmadı. Gönül istiyordu ki, 2 yıllık süreyle bir koalisyon olsun. Kim ne derse desin bunun için AK Parti çok ciddi çalıştı. Ama ilk geceden 'hayır' diyenler, son gün de 'hayır' dediler. Belki de ülkenin hepsinden daha çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğu günlerde dahi terörü konuşmak için davet edilenlerin 'hayır' dediğini gördüğümüz bir Türkiye'de yaşıyoruz. Endişemiz o ki, 1 Kasım'da da böyle bir tablo ortaya çıkarsa bu insanlar nasıl bir araya gelecek? Türkiye'nin geleceğiyle ilgili belirsizliğin ortadan kalkması da, yine görünen o ki millete düşüyor. Millet, 1 Kasım'da tercihini istikrardan yana yaparsa, tercihini birlik ve beraberlikten yana yaparsa, tercihini huzur ve kardeşlikten yana yaparsa, inşallah umut ediyoruz ki Türkiye'nin toplumsal barışının sağlanması noktasında çok daha iyi yerlere gelmiş oluruz” şeklinde konuştu.

“1 Kasım’da yeni Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz. Gün birlik günüdür. Başbakanımızın söylediği gibi terör örgütüne ‘lanet olsun’ diyemeyenler devleti, ülkeyi lanetlemeye başladılar” diyen Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin kardeşin kardeşi kırdığı bir ülke haline gelmesini istiyorlar. Bu güçler, bu haince planlarını, Türkiye'nin istikrarlı yükselişi devam ettiği sürece devam ettirecekler. Bunların kirli oyunlarını inşallah siz Arapgirli vatandaşlarımız bozacak, milletimiz bozacak. Türkiye'nin aydınlık geleceğine birlikte yürüyeceğiz. Biz hep kardeş olacağız, kıyamete kadar kardeş kalacağız.”

Malatya 6. sıra Milletvekili Adayı Ufuk Önalan ise “Milletin birliğini ve beraberliğini katletmek isteyen kim olursa olsun, karşılarında duracağız” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız