SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gün Birlik Günüdür.."

0
Güncellendi - 2016-08-17 05:03:50
A- A+ PAYLAŞ

  • Büyükşehir Meclisi toplandı.  Nikah Sarayı'nın 3 salonu yıllık 7 bin liradan kiraya verildi.. 

Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında toplanarak Ağustos ayı çalışmalarını tamamladı. Toplantıda imara ilişkin konular görüşülüp karara bağlanırken, kat artışını içeren maddeler de onaylandı.

Gündem maddelerinin görüşülmesinden önce kısa bir konuşma yapan Başkan Vekili Hasan Göğüs, “15 Temmuz’da FETÖ ile başarısız olan karanlık güçlerin şimdi de Doğu ve Güneydoğu illerinde var gücüyle saldırdığını söyledi. Göğüs, “Her gün şehitlerimizin haberi geliyor. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin. Ailelerine sabırlar versin. Bizler 15 Temmuz’da yaşadığımız olaydan sonra gösterdiğimiz birlik ve beraberliği devam ettirirsek, inşallah doğuda da batıda da onları püskürteceğiz. Bir Kürt olarak hem Türk hem Kürt vatandaşlarımıza şunu söylemek istiyorum. Gün birlik günü, vatanı kurtarma günüdür. Bana göre bütün doğudaki Kürt kardeşlerimin, birlik ve beraberlik olup, köyünden, şehrinden, ilçesinden bu haydutları kovma zamanıdır. Başka vatanımız yoktur. Biz bu vatan için ölmeye hazırız” dedi.

Konut ve ticaret yetmedi

Mevcut planda konut ve ticaret alanında olan Topsöğüt Mahallesi 190 ada 1 No’lu parsele ek olarak istenen akaryakıt ve servis istasyonu verilmesi talebi AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Mevcut planda konut alanında kalan Tecde Mahallesi 1343 ada 1 No’lu parselin “Özel eğitim tesisi alanı” fonksiyonuna dönüştürülmesi maddesi üzerine söz alan CHP Grup sözcüsü Hurşit Kuşçu “Sahipleri anlamında özel eğitim tesislerinin sıkıntısı hepimizin malumu. Buna rağmen izin verilmesi ne kadar doğru?” sorusunu yöneltti.

Soruyu Yeşilyurt Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Mehmet Çınar; “Bu tür talepleri incelerken isimlerine bakmıyoruz. İmara uygun mu değil mi? ona bakıyoruz. Bu talep de daha önce hazırlanan 1.5000’lik plana uygun olarak hazırlandığı için uygun görüldü” şeklinde yanıtladı.

Konuşmaların ardından söz konusu madde kabul edildi.

5 Kattan 10 kata

Mevcut planda 5 kata müsaadeli olan Yakınca Mahallesi 217 ada 11 nolu parsel ile Çöşnük Mahallesi 4140 ada 3 no’lu parsellerin 30.50 metreye (10 kata) çıkarılması talepleri de AKP üyelerin oylarıyla kabul edildi.

Darende’ye eğitim tesis alanı

Mevcut İmar planında konut alanında kalan Darende Zaviye Mahallesi 125 ada 47 No’lu parsele eğitim tesis alanı fonksiyonu verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Yeni Nikah Sarayı içerisinde yer alan 1’i büyük 3 salonun 2016 yılı kira bedelinin 7 bin lira ve 25 yıllığına Esenlik Şirketine kiraya verilmesi, Tohma Mahallesine ilave imar planı yapılması, Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde ki bazı parselleri ada ayrım çizgilerinin kaldırılması ile cephe yönlerinin değiştirilmesi, Plansız alanda olan Hekimhan Yeşilkale Mahallesi 456 nolu parsele enerji (Güneş enerjisi) depolama alanı fonksiyonu verilmesi, Karagöz Mahallesi (TOKİ Bölgesi) 5873 ada 1-2-3 ve 4 no’lu parsellere Lise fonksiyonu verilmesi gibi maddeler görüşülerek kabul edildi.

Meclis, bazı maddelerin ilgili komisyonlara havalesi ve bir sonraki toplantının 8 Eylül'de yapılması kararıyla, Ağustos ayı çalışmalarını tamamladı.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

büyükşehirmeclis

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız