SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Gün Birlik ve Dirlik Günü"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:46
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Aşure ikramında konuşan MHP milletvekilli adayı Şinasi Kazancıoğlu, "Muharrem ayı zulüm ayıydı. Zulümden çıkaracağımız dersler var. Zulümden birlik çıktı. Zulümden beraberlik çıktı. Tüm insanlık ve Müslüman âlemi bu anlayışla bir olmayı ve kenetlenmeyi öğrendi" dedi.

MHP tarafından Muharrem ayı nedeniyle düzenlenen organizasyonda, MHP’nin Kışla  Caddesi ve Sıtmapınarı’nda bulunan seçim bürolarında Emekliler Parkı’nda, Soykan ve Kernek Meydanlarında vatandaşlara aşure ikramı gerçekleştirildi.  MHP İl Başkanı Mehmet Erdem, MHP Milletvekili Adayı Şinası  Kazancıoğlu, MHP Milletvekilli Adayı Hakan Yılmaz, partili yöneticiler ve partililer ile binlerce vatandaş etkinliklere katıldı.

MHP İl Başkanı Mehmet Erdem , "Cenabı Allahın bize lütfettiği Mukaddes bir ayın içerisindeyiz. Bu mukaddes günde geleneksel hale gelen aşure gününde partimizin aşure dağıtım törenindeyiz. Partimiz olarak, adaylarımız olarak bu günü halkımızla paylaşmak istedik"  dedi.

“FARKLILIK AYKIRILIK DEMEK DEĞİLDİR”

Konuşmasına “farklılıkların aykırılık olmadığını” belirterek başlayan MHP Milletvekili Adayı Şinası Kazancıoğlu; "Muharrem ayı kıyamete kadar bir anlayışı bize nasip ettiği için şükürler olsun, birlik ve dirlik zamanı. Ve şuan Türkiye'nin en çok ihtiyaç duyduğu husus budur. Ben, sen, siz olmadan hepimizin olduğu bir ay. Hepimizin olduğu bir hadisedir. Aşurenin de anlamı o. Aşurenin de hikmeti de birlik olma, dirlik olmaktır.  Muharrem ayı zulüm ayıydı. Zulümden çıkaracağımız dersler var. Zulümden birlik çıktı. Zulümden beraberlik çıktı. Tüm insanlık ve Müslüman âlemi bu anlayışla bir olmayı ve kenetlenmeyi öğrendi. Eksiklerimiz var. Birbirimizi tamamlayacağız. Farklılık aykırılık demek değildir. Farklılıklar ahenktir. Farklılıklar beraber yaşamak demektir. İnşallah Muharrem ayı güzel şeylere vesile olacaktır. Bizde aşure dağıtımı yaparak bir parça ağız tadı vermek istedik" diye konuştu.

Geçmişte Hz. Hüseyin'i katleden anlayışın bugünde sürdüğüne dikkat çeken MHP Milletvekilli adayı Hakan Yılmaz ise şunları söyledi:"Muharrem ayındayız hüzünlüyüz.  Hz. Hüseyin ile Hz. Hasan efendimizin, Resulullah Efendimizin güllerinin katledildiği günlerdeyiz. Biz ne Hz. Hasan ile Hz. Hüseyin'i, ne de Yezitleri unuttuk. Maalesef bu acıyı tüm milletimiz içinde hissedemiyor. Bir durgunluk var. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu hüznü tüm halkımızla paylaşıyoruz. Ve tekrardan hatırlatmak istiyoruz. Resulullah efendimizin güllerini katleden zihniyet bugün dünya siyasetine yön veren insanlardır. Müslümanları katleden insanlardır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız