SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Gün Sayıyoruz..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Milletvekili Öznur Çalık, TBMM'de yaptığı konuşmada, 8 yılda Malatya'ya ulaştırma yatırımları için 563 milyon liralık harcama yapıldığını, Beylerderesi Viyadüğü'nün başbakan tarafından açılışının yapılması için gün saydıklarını söyledi.

Çalık'ın TBMM'deki sekreteryasından konuya ilişkin yayınlanan basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK üyesi Öznur Çalık TBMM Genel Kurulunda yaptığı gündemdışı konuşmasında, Ulaştırma Bakanlığının Malatya'da gerçekleştirdiği çalışmalara değindi. Çalık, Malatya'da 2002'den bu yana ulaştırmada ciddi adımlar atıldığını ve Malatya’ya 563 Milyon TL ayrıldığını aktardı.

Ak Parti’nin, “Yollar bizi ayırmasın, birleştirsin.” diyerek Türkiye'nin her yerinde ulaşım konusunda devrimsel çalışmalara imza attığını, Malatya’nın da bundan payını aldığını anlatarak sözlerine başlayan Çalık, Cumhuriyet tarihinden bu yana Malatya’ya yapılan yol miktarı 36 km iken; 2002-2010 yılları arasında bu rakamın 210 km’ye ulaştığını ve toplamda 246 km’yi bulduğunu belirtti.

Büyükşehir olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Malatya’da, Ak Parti Hükümeti zamanında yapılan köprü sayısının 14’ü bulduğunu; bunlardan en önemlisi olan 420 metrelik Beylerderesi Viyadüğü’nün yapımının tamamlandığını ve açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yapmak için gün saydıklarını belirten Milletvekli Çalık; bu Viyadüğün merhum Turgut Özal’ın da rüyası olduğunu sözlerine ekledi.

Öznur Çalık konuşmasında Malatya’ya yapılan havayolu yatırımlarından da bahsetti. Havayolunun, Malatya’da, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın söylediği gibi halk yolu yapıldığını görmekten gurur duyduklarını kaydeden Çalık, Malatya Havaalanının yolcu kapasitesini 2002 yılına oranla yüzde 428 arttırdığını söyledi. Ak Partili Çalık, yüksek yolcu-uçak kapasitesi ve Suudi Arabistan, Almanya gibi ülkelerin de dahil olduğu yönlere düzenlenen seferlerin artışıyla terminal binasının ihtiyacı karşılamadığını gördüklerini ve neticede Sayın Başbakan ve Sayın Ulaştırma Bakanının değerli katkılarıyla Malatya’ya yeni bir havaalanı kazandırdıklarını aktardı.

Ulaştırma Bakanlığının 2003-2010 yılları arasında sadece Malatya için harcadığı rakamın 563 Milyon TL olduğunu belirterek sözlerini bitiren Çalık, ulaştırmada diğer illerle rekabet edebilen bir Malatya’nın Türkiye’ye çok şey kazandıracağını dile getirdi.""

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız