SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Günahı Benim Boynuma..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Arapgir İlçesi'nde yaptırılan Şarap Fabrikası törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Kaymakam Murat Duru, CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, ilçe Belediye Başkanı Halit Konukçu, Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay, fabrikayı yaptıranlar ve davetli topluluğu katıldı.

Yazılı Köyü'nde yaptırılan fabrikanın açılışında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, fabrikanın ekonomiye katkı sağlayacağını belirterek, "Böyle kırsal kesimde yaptırılan fabrikalar önemlidir. İstahdam meydana getirip, iş ve aş sağlanıyor. Ayrıca üretim yapılarak ekonomiye yatkı sağlanıyor"dedi.

Arapgirli olan CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Arapgir üzümünün değerlendirilmesi için açılan tesisin öneminin büyük olduğunu belirtti. Aslanoğlu, şarap yapılacağı için fabrikaya üzüm getirmedikleri belirtilen bazı üzüm üreticilerine de seslenerek, "Siz getirin. Günahı benim boynuma." diye konuştu.

Kaymakam Murat Duru, ilçede istihdam yaratan bir tesisin açılmasından dolayı mutlu olduğunu, ancak tayininin çıkması nedeniyle kısa süre sonra da ayrılacak olmanın hüznünü yaşadığını bildirdi.

Fabrikayı yaptıran işadamlı Hacı Akpınar ise, kendi köyüne istihdam yaratıcı hizmet yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, bu yıl 140 ton üzüm aldıklarını, önümüzdeki yıl hedeflerinin 500 tona kadar üzüm almak olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Halit Konukçu'nun konuşmasından sonra fabrikanın açılışı yapıldı.

Açılış törenine katılan AKP'lilerin tesisi ve şarap üretim aşamalarını ilgiyle inceledikleri gözlenirken, diğer konuklar siyah üzümlerden yapılan şarabı tattılar.

Bu arada, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk, Arapgir İlçesi'nde hizmete açılan Şarap Fabrikası'na 'hayırlı olsun' diyemeyeceklerini belirtip, istihdam meydana getiren başka fabrika açılmasını beklediklerini söyledi. Asiltürk, fabrikanın yapılmasından bu yana, demokratik tepkilerini ortaya koyduklarını söyleyerek, bu tepkilerini imza kampanyaları ve basın toplantıları düzenleyerek dile getirdiklerini ifade etti.

Üzümü daha değişik değerlendiren fabrikanın kurulması gerektiğini söyleyen Mehmet Asiltürk, daha sonra şöyle konuştu: " Helal üzümü haram fabrikada değerlendirmeye tepkiliyiz. Bizim vazifemiz kötülüğe karşı çıkmaktır. Bu fabrika kötülük üretecektir. O yüzden hayırlı olsun demiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız