SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Günahı Onların Boynuna..'

A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak ilçesi ile Özalper Mahallesi'nde propaganda çalışmaları yapan CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, partisinin projelerini vatandaşlara anlattı.

Konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"KULUNCAK..
12 Haziran seçimlerine yönelik çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekili adayı Veli Ağbaba, 1 günde 11 köyü ziyaret ederek toplantılar düzenledi.

Ağbaba, ilk ziyaretini Kuluncak ilçe merkezine gerçekleştirdi. Esnafları ve pazar yerini gezerek halkın sorunlarını dinleyen Ağbaba, CHP’nin projelerini yurttaşlarla paylaştı.

Daha sonra ilçeye bağlı Alvar köyüne geçen Ağbaba, burada davul ve zurna ile karşılandı. Köy halkının yoğun ilgisinden memnun kalan Ağbaba, köy meydanında düzenlediği açık hava toplantısında halka seslendi. Ağbaba, “Yeni Cumhuriyet Halk Partisi’nde kollarımız dolu, ellerimiz dolu. Alvar köyüne de vereceğimiz çok şey var. Kuluncak’a da vereceğimiz çok şey var. Halkın iktidarını kurduğumuz gün mazotun fiyatını 1,5 TL yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi emeğin yanında, emekçinin yanında, çiftçinin yanında olacak. Şu anda ülkeyi yöneten partiler gibi üç beş tane zenginin yanında olmayacak” diye konuştu.

Konuşmanın ardında Ağbaba ve köy halkı hep birlikte davul zurna eşliğinde dostluk halayı çekti.

Ağbaba ve beraberindeki partililer daha sonra Kuluncak’ın Çörmük köyünü ziyaret ettiler. Burada da köylülerin yoğun ilgisi ile karşılanan Ağbaba, köy meydanında halka seslendi. AKP’nin sürekli kul hakkından bahsettiği halde, en çok kul hakkının bu iktidar döneminde yendiğini belirterek, “Bütün çocuklarımızın vebali ve günahı onların boynuna olsun. Biz halk için iktidar olacağız. Halk için gerekirse bu düzeni değiştirmekten kaçınmayacağız. Çörmük köyümüze her geldiğimizde böyle karşılandık. En büyük hedefim Çörmüklü gibi düşünen insanlara mahcup olmamaktır” dedi.

CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba ve beraberindeki partililer Bicir, Sofular, Konaktepe, Başören, Karıncalık, Ciritbelen ve Karaçayır köy ve beldelerini de ziyaret ettiler. Ağbaba, ziyaret edilen köylerde vatandaşlarla toplantılar düzenleyerek, halkın sorunlarını dinledi, CHP iktidarı için yurttaşlardan oy istedi.

ÖZALPER'DE..
Kuluncak’ta dün 11 köyde toplantılar düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı Veli Ağbaba, aynı gün akşam saatlerinde ise Malatya Merkez Özalper Mahallesi’nde geniş katılımlı bir açık hava toplantısı düzenledi.

Ağbaba, Özalper Mahallesi sakinlerince yoğun bir ilgiyle karşılandı. İlgi karşısında mutluluğunu dile getiren Ağbaba, yaptığı konuşmada, “Kul hakkı diyoruz. Size bir örnek vereyim. Burada çocuğu KPSS ve üniversite sınavına girenler var, birçoğunuz buradaki çocuğunuzu dershanelere gönderdiniz. Yemediniz yedirdiniz, içmediniz içirdiniz, giymediniz girdirdiniz. Çocuklarınızın iş bulması için sınava soktunuz, ne oldu? KPSS’de sorular çalındı. YGS’de şifreleme olduğu ortaya çıktı. Polis okulu soruları çalındı. Yani AKP 9 yılda doğru dürüst bir sınav yapmayı beceremedi. Peki bu kul hakkı değil mi? Bu haram değil mi?” dedi.

CHP’nin özgürlükçü demokrasiyi kuracağını belirten Ağbaba, yeni anayasayı tüm halkın katılımıyla yapacaklarını vurguladı. CHP’nin gücünü halktan aldığını kaydeden Ağbaba, “Sadece gücümüzü sizden alıyoruz. Bizim arkamızda Arap sermayesi yok, şeyhler yok, büyük medya grupları yok, işadamları yok. Bizim arkamız da bugün Kuluncak’ta ne varsa Özalper’de o var. Yani sizsiniz, sizden başka bir gücümüz yok” dedi.

Ağbaba, Siyasi Partiler Kanunu değiştirerek, yüzde 10 seçim barajını kaldıracaklarını ifade etti.

Ağbaba, bazı kurumların AKP yandaşlarıyla doldurulduğunu belirterek, şunları söyledi: “Sizin çocuklarınız bir işe girmek için, memur olmak için ne yapıyorlar? KPSS sınavına giriyorlar. Peki AKP milletvekillerinin çocukları ne yapıyor? Onlar özel yasa ile özel kurumlara giriyorlar. Örneğin TOKİ’de çalışan insanların birçoğu ya bakanın kardeşi ya da bakanın baldızı, akrabası. Milletvekilinin yakını nasıl muamele görüyorsa devlet kurumunda, bizim halkımız da artık aynı muameleyi görecek bu Cumhuriyet Halk Partisinin sizlere sözü olsun.”

Grup Yorum’un 3 üyesinin gözaltına alınmasına da değinen Ağbaba, şöyle konuştu: “1987 yılında biz üniversitede okurken, Grup Yorum Eskişehir’e geldi, biz de gittik Grup Yorum’u dinlemeye. O gece konser yarıdayken polis konseri bastı, o zamanki solisti İlkay Akkaya’ydı. Solisti gözaltına alıp gittiler. Konser yarım kaldı. Yine iki gün önce Grup Yorum’un çıktığı bir yerde polis gece saat 3’te bir baskın yaptı. Grup Yorum üyelerini gözaltına aldılar. Ben şimdi düşünüyorum. 1987 yılından bugüne kaç yıl geçmiş? 24 yıl. Allah’ınızı severseniz, ileri demokrasi mi olmuş, ne değişmiş Türkiye’de? Değişen bir şey yok. O günlerde faşist idare kendine karşı muhalif olanları susturmaya çalışıyordu, bugün yine aynı şeyi yapmaya çalışıyorlar. Yaşadığımız farklı bir şey değil. Bu anlayışı yıkacağız.”

CHP milletvekili adayı Veli Ağbaba, Hrant Dink cinayetine de değinerek, şu görüşleri dile getirdi:

“Hrant Dink bizim hemşerimiz değil mi? Bakın bundan birkaç yıl önce hepimizin yüreğini burkan bir şekilde öldürüldü. Birçoğumuz gözyaşı döktük. Ama Hrant Dink’i öldürenler bir yasa değişikliği ile çocuk mahkemesinde yargılanmaya başladılar. Hrant Dink’in öldürülmesinde kusuru olan hiç kimse de yargılanmadı. Yargılanmadığı gibi Trabzon Emniyet Müdürü bir müddet sonra İstihbarat Daire Başkan Yardımcısı oldu ve bunların hiçbirinden hesap soramadılar. Hrant Dink öldürüldüğü zaman o dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, şimdi nerede? Mardin’de AKP’nin birinci sıra Milletvekili adayı. Hrant Dink’in ölümünde kusurlu bulunan dönemin İstanbul Valisi daha sonra İç Güvenlik Müsteşarı oldu. Hrant Dink’in öldürülmesinde kusurlu bulunan Muammer Güler AKP’nin birinci sıra milletvekili adayı.

Diyorlar ki Cumhuriyet Halk Partisi, Ergenekon ile ilgili Mehmet Haberal’ı aday yaptı. Arkadaşlar bakın bizim adaylarımız içinde eli kana bulaşmış bir tek aday bulamazsınız. Bir tek kusurlu insan bulamazsınız. Eğer Ergenekon arıyorsa, AKP kendi içine baksın. Kendi adaylarına ve kendi genel başkan yardımcılarına baksın. Örneğin siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısının geçmişini araştırsın. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçmişte Doğu’da işlenmiş faili meçhul cinayetlerin de hesabını soracağız. Bunları bir bir ortaya çıkaracağız, o dönem görev yapan valisinden emniyet müdürüne kadar hepsinin hesabını Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında soracağız hep beraber.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız