SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günata'dan Ceyhun Atamasına Tepki

0
Güncellendi - 2020-02-24 07:27:02
Günata'dan Ceyhun Atamasına Tepki
A- A+ PAYLAŞ

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, Ozan Ceyhun'un Türkiye'nin Avusturya Büyükelçiliği görevine atanmasına tepki gösterdi.

Günata, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Avrupa’da Türk’lük ve Türkiye aleyhtarlığını doğrudan yapan ülkelerin başında Avusturya gelmektedir. Bu ülke zihninde halen İkinci Viyana Kuşatmasının korkusunu yaşamakta ve Türk’lere karşı her alanda ayrımcılık yapmaktadır. Viyana Türkiye ile ilgili her konuda AB bünyesinde aleyhimize tavır almaktadır. Bizim için önemli olan böyle bir ülkeye Ozan Ceyhun isimli kişinin büyükelçi olarak atanmasıdır.

Ozan Ceyhun Türkiye’de komünist bir yönetim oluşturmaya çalışan örgütlerle beraber olmuş, 12 Eylül öncesinin eylemcilerinden biri olup onlarca Ülkücü gencin şehdetine sebep olan Dev-Yol üyesidir. Ozan Ceyhun karanlık kimliği ile bilinirken Mustafa Erol isimli ülkücü gencin katili sıfatıyla aranırken Avusturya’ya kaçıp oradan Almanya’ya geçerek sığınma talebinde bulunmuş, Alman Yeşiller Partisi’nde görev alıp daha sonra Alman Sosyal Deokrat Partisi’nden Avrupa Parlementosu milletvekli olmuştur. Doğal olarak partisinin görüş ve felsefesine uygun olarak Türkiye’nin bölücü terör ve Ermeni meselesi gibi milli meselelerine aykırı politikalar yürütmüştür. Bu arada Türkiye’deki yoldaşları ile irtibatını sürdürerek Dev-Yol’cuların gazetelerinde yazılar yazmaya devam etmiştir.

Ozan Ceyhun 10 yıl kadar önce ani bir manevra ile iktidar partisi AKP’ye geçiyor. Türkiye’de önce müşavir ardından 2015 seçimlerinde İzmir’den 5. sıra milletvekili adayı yapılıyor. 50 yaşına kadarDev-Yol çizgisini değiştirmeyen bu militan bütün geçmişini, zihniyetini, bütün doğru-yanlış değerlerini çizip “Değiştim” diyerek iktidarda yerini alıyor. Siyasi iktidar particilik açısından partisinin hesabını yaparak kadrosuna dahil edebilir. Sonuçta bu karar bir parti meselesidir ve ancak partililer eleştirebilir. Fakat büyükelçilik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, Türk Milleti’nin yurtdışında temsil edildiği özel bir makamdır. Bu makama devleti her yönüyle temsil edebilecek liyakatte, milli vasıflı insanlar getirilmezse ileride ciddi sorunlar yaşanır.

Bu şahsa siyaseten güvenebilirsiniz ancak Devlet adına rahat davranamazsınız. Zira Devlet’in en mahrem kozmik sırlarını emanet ediyorsunuz. Yakın zamana kadar HDP’yi savunan birisine bu derece güvenmek doğru bir yaklaşım değildir.

Tarihi deneyimi ve diplomasisi geleneği olan koskoca bir dışişleri bakanlığı bu tür yanlışlara düşmemelidir.

Bir ülkücü katilinin hayati bir göreve atanması büyük bir infialdir, derhal düzeltilmelidir.

Bu kritik dönemde iktidar açısından yeni sorunlar yaşanmamalıdır."

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız