SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günay: O Karar İstifamı Kolaylaştırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:05:31
Günay: O Karar İstifamı Kolaylaştırdı
A- A+ PAYLAŞ

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay TBMM'de açıklamalarda bulundu. İstifa etmemek için çalıştığını söyleyen Günay, 'Dün akşamki MYK kararı bizim de kararımızı kolaylaştırdı' dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay dün akşam AK Parti MYK toplantısı sonrası disiplin kuruluna sevk edilmesinin ardından TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Günay'ın sözlerinden öne çıkanlar şöyle;

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan ve MYK üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.

Kendileriyle bir süre birlikte çalıştık. Ben AK Parti girerken 27 Nisan muhtırasından hemen sonra girdim. Şimdiye kadar inandıklarımı ve savunduklarımı yine aynı kararlılıkla savunarak aranıza katılıyorum demiştim. 7 yılda aynı doğrultuda görevimi sürdürmeye çalıştım

Milletin bize verdiği emaneti hep yüksekte tutmaya çalıştım. Bu duygularla bakanlık yaptım.

Sadece son bir yıl değil, bakanlık döneminde yüksek sesle dile getirdim.

Yanlış gördüğümü bakanlık dönemi de dahil uyarılar yaptım.

Çok ciddi iddialarla karşı karşıyayız. Buna açık yüreklilikle karşı koymalıyız.

Ne yazık ki hukuk kurallarını hatta normal insan aklını zorlayan bir psikolojik süreç izleniyor.

Arkadaşlarımızla bir süre zor dönemde birçok yurttaşlık bağı kurduğumuz hareketten ayrılmak doğru olmak dedi. İçerden uyarılar yapmaya yüksek sesle dile getirmeye çalıştık.

AK Parti'nin yöneticilerine doğruları göstermeye çalıştık.

MYK KARARI İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI

Dün akşam MYK bizim vermekte zorlandığımız kararı teşvik ettiler ve kolaylaştırdılar. Parti ciddi ithamlarla karşı karşıyayken 10 günden beri tahammül gösterirken partiyi hukuka siyaseti etiğe davet eden arkadaşları disipline sevk ettiler.

İşimizi kolaylaştırmış oluyorlar.

Çeşitli vesilelerle özellikle bakanken partinin tabanında çok sayıda mağdurlarının mazlumlarının olduğu bilinci ile partinin düzenin bozmasından kendisini uzak tutması konusunda uyardık. Ama ne yazık ki dinletme imkanı kalmadı.

Çünkü iki kanat gelişti. Mazlum geniş kitle bir de partinin tepesinde mağrur bir kitle..

Onlar kibrin doğrultusunda bir başka yere doğru yelken açıp gidiyorlar. Yolları ayırma noktasına geldik. Ama İzmir ve İstanbul çevresinde seçim çalışması yaptığımız arkadaşlarla gönül bağımızı katiyen ayırmak durumunda değilim.

O mağrur ve mütehakkim tabanla yollarımızı ayırıyoruz.

Daha fazla katlanmamız mümkün değildi. Herkesin düsturu olan sözler vardır. Zulmü alkışlayamam zalimi sevemem. Ekmeksiz yaşarım hürriyetsiz asla.

Hepinize teşekkür ediyorum.

SORU CEVAPLAR

Seçim bölgemde ciddi katkılar yaptığımı düşünüyorum.

Bir arkadaşım daha istifa etti. Partiye aynı zamanda katılmış birkaç arkadaştık. Birlikte partiye girdik ama birey olarak karar veriyoruz. Bu partiye siyaseti özgür insanların yapacağını göstermek istiyoruz.

Sosyal medyayı kullanan bir milletvekiliyim. Kamu vicdanında çok derin sorgulama yapılmalı. Olayın ortaya çıkmasından ziyade savunma şekli çok rahatsız etti. Savunma hukuk devletine değil normal insan aklına da aykırı. Kimse alay etmeye kalkmasın toplum çok ağır bir şekilde halk ödetir.

Bakanken İstanbul'daki yağmayı durduralım böyle bir anlayış oluştu ki değil Taksim'e kışla fırsat versek Sultanahmet meydanına AVM yapacak açgözlülük var dedik. Eğer söylediklerimin üzerine gidilseydi bu aşamaya gelmezdik.

Başbakan'ın savunmasını hiçbir şeyle izah edemiyorum. Normal yolla izah edemiyorum.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız