SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Günde 1-2 Tane Tüketin'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da düzenlenen "Sağlıklı Yaşam ve Spor" konulu konferans ilgi gördü.

Kent Konseyi Spor Çalışma Grubunun organizasyonu ile Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyet Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülgün Ersoy sunumuyla düzenlenen "Sağlıklı Yaşam ve Spor" konulu bir konferans İl Özel İdaresi Salonu'nda gerçekleştirildi.

Konferansa, Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, Kent Konseyi Spor Çalışma Grubu Temsilcisi Kadir Yıldırım, Spor Kulüplerinin yöneticileri ve öğrencileri, hakemler, antrenörler ve vatandaşlar katıldı.

Kent Konseyi Genel Sekreteri Avukat Ali Yıldırım, konferans öncesi yaptığı konuşmada, sporun özgürlük olduğunu belirterek, "Ne kadar spor yaparsanız ve sağlıklı yaşarsanız o kadar özgür olursunuz" dedi.

Sağlıklı Yaşam ve Spor konulu konferansında konuşan Prof. Dr. Gülgün Ersoy, beslenmenin önemini dile getirerek, iyi ve kötü yiyecek ayrımının olmadığını yiyeceklerin aşırı yenildiği zaman kötü, dengeli yenildiği zaman iyi olduğunu belirtti. Dengeli beslenme ile sağlıklı geleceğin sağlanacağına işaret eden Ersoy, sağlıklı yaşam için sadece yemeklerin değil aynı zamanda yaşam tarzının da çok önemli olduğu söyledi.

Besin piramidi hakkında bilgilendirme yapan Ersoy, kadın ve erkeklerde vücut ağırlığına ve boy farkına göre dengede kilo alması gerekliliğini vurgulayarak, "Aşırı kilolu insanlar mutlaka dikkat etmeli ve mutlaka doktor kontrolünde olmalıdırlar" dedi.

Sporcuların beslenmesi ile ilgili önerilerde bulunan Ersoy, yeterli uykunun, sigara içmemenin, temizlik kurallarına uyumanın, alkol almamanın, aşırı tuzlu yiyeceklerden sakınmanın önemine değinerek, aktivite öncesi ve sonrası sıvı tüketilmesi gerektiğini vurguladı
Enerji içeceklerinin sıvı kaybını önlemek için kullanılmaması gerektiğini dile getiren Ersoy, "Müsabakalara bir saat kala kesinlikle yemek yemeyin" dedi.

Özellikle kayısının öneminden de bahseden Ersoy, Malatya'da kayısının cevizli, çikolatalı bileşimlerinden söz ederek, "Kayısının faydasını göz önünde bulundurarak günde mutlaka 1-2 kayısı tüketin" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız