SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Günde 20-25 Nikah Kıyıyoruz..''

A- A+ PAYLAŞ

Yaz mevsiminin içinde bulunulması ve özellikle de yurtdışında yaşayan vatandaşların memleketlerine dönmesiyle birlikte evlenme oranlarında büyük artış yaşanıyor.

Konuyla ilgili olarak Belediye Basın Yayın Müdürlüğü tarafından verilen bilgilere göre, Belediye Evlendirme Memurluğunda büyük bir yoğunluğun yaşandığı belirtilirken, Malatya’daki çiftlerin nikahlarını kıyan ve Belediye Başkanı H.Cemal Akın’dan sonra tek isim olan Evlendirme Mumuru Ahmet Dinç, evlenecek olanlara yardımcı olacak bilgiler verdi.

Evlendirme Memuru Ahmet Dinç, verdiği bilgilerde; “Evlenecek olan vatandaşlarımız 6 adet fotoğraf, Nüfus Müdürlüğünden almış oldukları nüfus kayıt örnekleri ve Nüfus cüzdanları ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

Evlendirme memurluğu olarak sağlık ocağından rapor almaları için form dolduruyoruz, bu formları sağlık ocağından geldikten sonra dosyalarını hazırlayıp gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gün ve saatlerini veriyoruz.

Vatandaşlarımızı yönlendirmiş olduğumuz Sağlık Ocağı, Valilik tarafından Sağlık İl Müdürlüğü kanalı ile merkeze bağlı Adafı Sağlık Ocağı olarak belirlenmiştir.

Ayrıca yabancı ülkede yaşayan veya yabancı uyruklu olan vatandaşlarımız içinde yönetmelik çerçevesinde getirmiş oldukları belgeleri inceliyoruz noter tasdikli olmak üzere yabancı dille yazılmış ise tercümesini yaptırıyoruz

Nikah esnasında alınan ücretleri her yıl Belediye Meclisi tarafından belirleniyor. Belediye Meclisinin belirlemiş olduğu ücret doğrultusunda hareket ediyoruz. Bu yıl belirlenen ücret törensiz nikâhlar için 40.YTL, Hafta içi salonumuzda yapılan nikah tören ücreti 100YTL, Düğün salonlarına veya hafta sonu Nikah salonumuzda yapılan nikah tören ücreti de 400 YTL’dir.

Malatya Belediyesi olarak merkeze ve çevreye hitap ediyoruz. Nüfus Müdürlüğünün de asli görevlerinden biri evlenme akdi yapmak olmasına rağmen yeterli personelleri olmadığından yaz aylarında özellikle yoğun bir talep oluyor bizde personelimiz ve imkânlarımız ölçüsünde kapasitemizin üzerinde çalışıyoruz. Bazen günde 35-40 müracaat olabiliyor biz bunların azami 20-25 tanesini günlük olarak nikah akdini yapabiliyoruz kalan 10-15 kişinin nikah akdini ise bir sonraki güne erteleme durumunda kalıyoruz” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız