SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Günde 25 Bin Araç Geçiyor'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin, Çevreyolu üzerinde yaptıracağı üst geçitlerden birinin inşasına başlandı. Başkan Ahmet Çakır, Çevreyolu'na 4 üst geçit yapmayı planladıklarını söyledi.

Belediyenin konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"Malatya Belediyesi önemli bir projeye daha imza atıyor. Yıllardan beri meydana gelen trafik kazaları nedeniyle adı ölüm yoluna çıkan çevre yoluna üst geçit yapımına başlandı.

91 bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu arkasında Çevre yolu üzerinde yapılacak olan Yaya üst geçidinin inşaatına başlanması nedeniyle Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın mensuplarına bilgiler verdi.

23 Mart Çarşamba günü düzenlenen temel atma programına Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Güven, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, Muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Çavuşoğlu Mahalle Muhtarı Murtaza Ede, 1973 yılından buyana 84 tane hayat kaybettiklerini belirterek, “Bugün Yaya üst geçidinin temelini atıyoruz Belediye Başkanımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yaya üst geçidimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Çevre yolu’nun yoğun bir araç trafiğine sahip olduğunu belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmada, “Çevre yolunda günlük yaklaşık olarak 24-25 bin araç geçişi yapılmaktadır. Bu yoğun trafik de çevreyolu üzerinde ciddi kazaların meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Yayalarımızın daha sağlıklı bir şekilde karşıdan karşıya geçişlerini sağlamak amacıyla çevre yolu üzerinde 4 tane yaya üst geçidi yapmayı planlıyoruz.

Çevreyolu üzerine yapacağımız Yaya üst geçidi inşaatlarından bir tanesinin temelini bugün burada 91 bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu arkasında atıyoruz. Bir diğeri ise Sancaktar Mezarlığı ile Turgut Özal Koleji civarında yapılacaktır. Üçüncü Yaya üst geçidini Belediye Binası arkası ile İnönü Mahallesi arasında, dördüncü üst geçidimiz ise MAŞTİ önüne yapmayı düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yaya Üst geçit projelerini engelli vatandaşları düşünerek hazırladıklarını belirterek, “Çevre yolu üzerine yapacağımız Yaya üst geçitlerimiz modern, estetik bir görünümün yanında engelli vatandaşlarımızın da rahat bir şekilde kullanmaları amacıyla asansör yapılmaktadırlar.

Temelini atmış olduğumuz bu yaya üst geçitlerimiz yaklaşık olarak 120 gün süre içerisinde tamamlanacak ve yaklaşık maliyeti ise 1 milyon 300 bin lira civarında olacaktır” dedi.

Başkan Çakır ayrıca geçtiğimiz aylarda vefat eden Çavuşoğlu Mahallesi eski muhtarı Mustafa Şahin’i de rahmetle anarak, merhum Mustafa Şahin’in söz konusu yere üst geçit yapılması için talepte bulunduğunu kaybetti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız