SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günde 28 Bin Kilometre

A- A+ PAYLAŞ
Malatya Belediyesi tarafından,  şehiriçi ulaşımda kullanılmak üzere 10 otobüs daha alındı. Otobüs alımlarıyla Malatya Belediyesi'nin Türkiye'nin en genç ulaşım filosuna sahip olma konusunda emin adımlarla ilerlediği belirtildi. 
 
Şehiriçi seyahatlerinde vatandaşların rahat, hızlı ve konforlu ulaşım imkanı sağlamayı hedeflediklerinin belirtildiği açıklamada,  Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesinin ardından 44’ü yeni olmak üzere toplamda 49 otobüs satın alarak, ulaşım filosunu önemli ölçüde büyüterek gençleştirildiği bildirildi. 
 
Yeni alınan otobüslerin tanıtımı yapılırken, bu otobüslerle birlikte belediyenin otobüs sayısının 130' a çıktığı belirtildi. 
 
MOTAŞ Genel Müdürü Hasan Alıcı, tanıtım sırasında yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile kendilerini tercih eden Malatya halkına teşekkür ettiklerini belirterek, otobüs filosunu son 2 yıl içerisinde 90’lardan 130’lara çıkardıklarını söyledi.
 
GÜNLÜK 28 BİN KİLOMETRE YOL YAPILIYOR 
 
Alıcı , konuşmasında, "Ana hatlar 20’den 27’ye, ara hatlar ise 42’den 56’ya çıkartıldı. Hatlara numara uygulaması başlatılarak ışıklı pano takıldı.  2011 yılında geçilen akıllı kart uygulamasında 80 bin abone, aile kartı uygulamasında 40 bin aboneye ulaşıldı. Günlük 118 bin yolcu taşınıyor ve günde 20 saat çalışılıyor. Aynı zamanda günde 1753 tur yapılıyor ve buda  28.335 km yola denk geliyor. Aylık ise 850 bin km yol yapılıyor. " dedi. 
 
"TEŞEKKÜR EDİYORUZ"
 
Tanıtım törenine katılan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Haydar Koyun ise yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a Malatya’ya ve engellilere yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yapılan bu güzel çalışmalarla Malatya’nın kısa bir süre içerisinde ulaşım konusunda engelsiz bir Malatya haline geldiğini söyledi. Koyun, “Bu durum engelli bakışı açısından çok anlam ifade etmektedir. Belki sizler için bir şey ifade etmeyebilir ama bizim için bunlar ayaktır, ulaşımsız erişimdir. Türkiye genelinde Malatya üzerine düşeni yaptı. Çalışmalarından dolayı sayın Başkanımıza ne kadar teşekkür etsek azdır inşallah bu güzel çalışmaları belde ve ilçe belediye başkanlarımız da gerçekleştirir ve ilçelerde oturan engelli vatandaşlarımız da Malatya merkeze, istediği yere, hastaneye, işine gidip gelir” ifadelerini kullandı. 
 
"MEMNUNİYET DUYUYORUZ"
 
Otokar’ın yüzde 100 bir Türk Şirketi belirten firmanın Kamu Satış Temsilcisi İhsan Kars da, “Türk işçilerinin Türk mühendislerinin tasarlayıp geliştirdiği bu araçları Malatya’ya sunmaktan memnuniyet duyuyoruz. Malatya çok ileride bu 2012 yılında hizmete girecek olan engellilerin ulaşabilir otobüsleri bugünden hizmete sokmuş durumda. Otobüslerimiz İstanbul, Bursa Sakarya gibi büyük kentlerde kullanılıyordu şimdi Malatya’da olmaktan gurur duyuyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Malatya’ya hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
YAŞ ORTALAMASI 8.7 OLDU 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını belirterek, “Daha önce her türlü konfora sahip, engelli vatandaşlarımızın da rahatlıkla kullanabileceği 34 adet yeni otobüs almıştık. Şu anda buna 10 tane daha ekliyoruz. AB Standartlarına göre otobüs yaş ortalaması 7, Türkiye’deki otobüs filolarının yaş ortalamasının 12'dir.  Malatya’da ise 2009 yılında 13.7 olan yaş ortalamasının şu anda 8.7’ye getirilmiştir. Gerçekten Türkiye standartlarının üzerinde bir filoya sahip olduk. Amacımız Avrupa standartları üzerinde bir toplu taşıma kalitesine ulaşmak bu yüzden çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor.
 
Amacımız bütün hizmetlerimizde en kalitelisini vatandaşlarımıza sunabilmektir. Yeni aldığımız otobüslere ilaveten 5 tane de ikinci el otobüs aldık ve filomuza eklendi. Bu otobüslerde 2000-2006 arası modeller. Şu anda 80 ve 85 model olan araçlarımızı ulaşımdan çekiyoruz. Dolayısıyla çok daha yeni araçlarla vatandaşlarımız seyahat ediyorlar” dedi. 
 
3.8 MİLYON TL'YE  ALINDI
 
Yeni alınan 10 adet otobüsün 3.8 milyon liraya mal olduğunu belirten Başkan Çakır, “Engelli vatandaşlarımızın rahat bir şekilde inip binmelerini sağlamak, çocuklu ailelerin yanısıra, yaşlılarımızın da rahat binmeleri için tamamen basamaksız araçlar aldık. Engelli vatandaşlarımızı Malatya’nın her tarafına 10-15 dakikada ulaşabilecekleri imkana kavuşturmuş olduk. Buda ayrı bir güzellik” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız