SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Günde 8 Sefer Yapacak"

0
Güncellendi - 2017-09-15 04:11:39
A- A+ PAYLAŞ

2017-2018 Eğitim Öğretim Dönemi ile ilgili alınan tedbirleri anlatan MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, aldıkları tedbirlerle Malatya’da ulaşımda yaşanan sıkıntıların en aza ineceğini belirtti.

Tamgacı, "“Bu memleket bizim, bu il bizimdir. Eğitim öğretim görecek çocuklar, gençler bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimizdir. Onların yarınlara hazırlanmaları için bir defa ulaşımla ilgili bir dertlerinin olmadığını, olamayacağını var sayıyoruz. Bu düşünce ile tüm tedbirlerimizi aldık/alıyoruz. Başında olduğumuz yeni eğitim öğretim döneminde toplu ulaşımla ilgili tek sıkıntının yaşanmaması için çalışıyoruz. Tüm planlarımızı buna göre yaptık, tüm tedbirlerimizi aldık. Yoğunluk arz eden hatlarımıza ek seferler koyduk. Yine bazı hatlarımızın sefer sayılarını artırıp, sefer aralıklarını düşürerek yeni haliyle revize ettik” dedi.

“Pembe Trambüsler Günde 8 Sefer Yapacak”

Ayrıca MAŞTİ-Üniversite hattına çalışan trambüs sistemiyle ilgili bilgi veren MOTAŞ Genel Müdürü, 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde trambüslerin sefer sayısını artırarak sefer aralıklarını 6 dakikaya düşürdüklerini belirterek; “Amacımız toplu taşımada sorunsuz bir dönem geçirmek ve bu anlamda öğrenci kardeşlerimizi ve diğer tüm yolcularımızı rahatlatmaktır. Tüm planlamalarımızı buna göre yaptık. Yine İnönü Üniversitesinde öğrenim gören bayan öğrencilerin yoğun talepleri doğrultusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatlarıyla bayanlara özel hazırlanan iki adet pembe trambüs yeni eğitim öğretim döneminde hizmet vermeye başlayacaktır. Türkiye’de ilk olarak Malatya’da başlatılan Trambüs Sistemi gibi yine Türkiye’de ilk olarak Malatya’da hayata geçirilecek olan Pembe Trambüslerin çıkış noktası diğer Trambüslerde olduğu gibi MAŞTİ İstasyonu olacaktır. Bayan şoförlerimizin kullanacağı Pembe Trambüsler hafta içi her gün 07:00-08:00-09:00-10:00-14:00-15:00-16:00-17:00 olmak üzere toplam sekiz sefer yapacaktır. Yolcularımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Bülten 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Hande (6 yıl önce)
    Ülkede yeterince kadın erkek ayrımcılığı varken bir de bu neyin nesi ? Pembeye değil de diğerine binen kadın yolcuya birşey olsa , buna binmeseydi pembeye binseydi denecek ! Milet uzaya çıkıyor biz halen pembe mavi derdindeyiz.Utanıyorum memleketimden. Hayatımda gördüğüm en ayrımcı en aşağılayıcı uygulama. Biz pembe trambüse binmeyeceğiz,siz rahatsız etmemeyi öğreneceksiniz ! Taciz eden erkeği önlemek yerine bu gerici uygulamalardan vazgeçin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep (6 yıl önce)
    Gerçekten çok güzel bir proje tebrik ederim. Özellikle de üniversite de gerek laf olarak gerek temas olarak rahatsız olan hanımlar vardı bu yapılan ve hayata geçirilen proje gerçekten çok güzel. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim. Ayrıca karşı çıkan İNSANLARI görüyorum neyden rahatsız oluyosunuz anlamış değilim? İnsanlar hoşnut olacağına SİZ RAHATSIZ oluyosunuz. Birde bu durumu kardeşlerinize bacılarınıza ve özellikle taşıma aracı ile üniversiteye giden bayanlara sorsanıza? Bodoslama atlıyosunuz? Cahil olmayın arkadaşlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (6 yıl önce)
    o zaman şoförlerde bayan olsun .. diger tranbüslerde bayanlar binmesin ;)))
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    Bu anlayışla hep gerilersiniz helva yapmaya devam...
    0
    0
    Yanıtla
  • peki kardeşim senin zoruna giden rahatsız olduğun durum nedir çözemedim? Çok güzel bir anlayış bence sizin gibi bu düşüncelere sahip insanlar yüzünden gerileye biliriz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (6 yıl önce)
    ARTIK KIZLARIMIZ VE EŞİMİZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE TRANBÜSSLERE BİNEBİLECEK TEŞEKÜRLER EMEĞİ GEÇENLERE
    0
    0
    Yanıtla
  • Önceden nasıl bınıyorlardı açıklarmışsınız ? Ne saçma bır yorum ve bu saçmalığa destek vermek böyle!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    İstanbul da yasıyorum.. memlekete geldıgımde, Şimdi ben kızımı yanıma alıp malatya macına gıtmek istesem durakta bu pembeli treleybüs geldıgınde şöför kızın bınsın sen kal mı dıyecek bana? Hedef şaşırtıyorlar arkadaşlar... bu sıstem yapmaları baştan hataydı! Raylı sısteme Bırkan önce gecılmeli..
    0
    0
    Yanıtla
  • taksiyle git normal bi belediye aracına bin pembe trambüs oldu diye bayanlar diğer taşıma araçlarına binmeleri yasak değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (6 yıl önce)
    bu kızlarımıza çok yazık olacak ,gidecekleri her yerde pembe araç arayacaklar.var olan kadın erkek ayrımcılığı daha da artacak.pembe otobüs dışında binen kızlarımız daha zor duruma düşecek.bu ayrımcılık nereye kadar sürer.demek ki çocuklarımıza güvenmiyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • gazi (6 yıl önce)
    çok güzel bir hizmet saadet partisi bu projeyi yıllar önce açıkladığında olur mu böyle şey demiştim nasib bugüne imiş. hayırlı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal. AKGÜL (6 yıl önce)
    Bu ayrımcılıkla pembe otobüse binmeyen hanımlara karşı hakaret etmiş ayıp etmiş olmuyormusunuz . Madem hanımları düşünüyorsun seferleri artırırsın Otobüsler tıklım tıklım olmaz hanımlarda arada sıkışmaz kötü niyetli kişilerede fırsat yaratmamış olursunuz. Böyle belediyecilik anlayışı olmaz . İstanbul ve Ankara'da 50km lik mesafe 2.20 kruş Malatyada en uzak yer 15km İstanbul ve ankaradan daha pahalı . Koskoca Malatya'da yokmu Yerel yöneticilik uzmanı bunlara bi akıl verecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 yıl önce)
    Bizde TOKİ hattına Mavi renkli otobüs istiyoruz bu hattada Erkek öğrenciler var. Madem eşitlik hukuku var ise hadi ilkeli hukuktan yana olun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ntaşkıran (6 yıl önce)
    Bence insanlar mavi mi pembe mi derdine düşmek yerine,abartılı bir şekilde pahalı olan ulaşım ,kart ve vize ücretlerini tartışmalı çözüm bulmaya çalışmalı.Mesela bugün kartımı yenileme için 20 TL vize için 5TL verdim.otobüse binmeden 25TL kullanmış oldum.bir kartın maliyeti ne kadar olabilir ki ,gerisi yorumsuz.
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Tâciz eden, kadını döven, şiddet uygulayan erkeklere çözüm bulmak yerine, otobüsün rengini değiştiriyorsunuz! Ayıp be! Malatya'yı rezil ettiniz. Biz de "Malatya diğer doğu şehirleri gibi değil, modern" diyorduk.
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya (6 yıl önce)
    ulaşımda yaşanan sıkıntıları halledeceklermiş. yahu siz önce şu malatyanın çehresini değiştirin. adam akıllı imar planı yapın,yolları genişletin,tüneller köprülü kavşaklar yapın. işiniz gücünüz kaldırımları söküp takmak,kanal yapmak. eski binayı yıkıp yerine yenisini yapıyorlar adına da kentsel dönüşüm diyorlar. ülkeyi bir gezinde kentsel dönüşüm nasıl oluyor görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Recep Nazif (6 yıl önce)
    Avrupa yapar alkışlanır, türkiye de malatya yapar eleştirilir. Ne diyelim hayırlı olsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kızıl (6 yıl önce)
    Kadın pembe trambüsü 1 dakikayla kaçırıp normal trambüse binmek zorunda kalınca 200 erkeğin arasına düşmüş olacak. Uygulama anlamsız olmuş. Yapılması gereken her seferde az miktarda yolcu taşıyarak bunu çok sefer yaparak sağlamak olmalı. Böylece her seferde rahata kavuşacaklar. Tabi en büyük eğitim dışarıda kimseyi rahatsız etmeyecek insanlığı öğrenebilmek , öğretebilmek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özgül (6 yıl önce)
    Elinize sağlık, çok güzel bir uygulama. İsteyen bayan istediği trambüse biner.
    0
    0
    Yanıtla
  • tel (6 yıl önce)
    malatyayı yaşanmaz kılmaz için elinizden geleni yapıyorsunuz, tebrikler
    0
    0
    Yanıtla
  • Emrah (6 yıl önce)
    Sefer saatleri anlamsız. Bir seferi kaçıran kadın 1 saat mi bekler yoksa karma trambüse mi biner?Tabiki karma trambüse binecek o zaman bu hizmetin ne anlami kalıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kazım (6 yıl önce)
    Eşimle hastaneye gitsem nasıl bineceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Porgalı (6 yıl önce)Kazım isimli kullanıcı yorumuna
    Karmaya bineceksiniz kazım bey. Ne büyük problem yaptınız bu pembe trambüsü.
    0
    0
    Yanıtla
  • S Aydın (6 yıl önce)
    Bayanlar sokaklarda da rahatsız ediliyor. Bazı sokaklar belirlenerek pembeye boyanmalı. Bu sokakları sadece bayanlar kullanmalı :) daha sonra pembe avm pembe hastane pembe belediye...
    0
    0
    Yanıtla