SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Günde Bir Kutu Meşrubat...?

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:57:20
Günde Bir Kutu Meşrubat...?
A- A+ PAYLAŞ
 
Günde bir kutu meşrubat kalp ve damar hastalıkları riskini yüzde 20 artırıyor.
 
Harvard Üniversitesi tarafından 40 ile 75 yaşları arası  43 bin erkek üzerinde yapılan araştırmada, günde bir teneke kutu şeker katkılı içecek veya meşrubat tüketmenin kalp ve damar hastalıkları riskini, hiç içmeyen ya da çok daha az içene göre yüzde 20 arttırdığı belirtildi.
 
Harvard Üniversitesi Halk Sağlığı Fakültesi Gıda ve Salgın Hastalıklar Bölümü Profesörü Dr. Frank Hu, "Sonuçlar hastalarda ve özellikle toplumun tümünde şeker katkılı içeceklerin tüketiminin büyük ölçüde azaltılması gerektiğini göstermekte" diye konuştu.
 
Hekimler; günde bir teneke kutu meşrubat tüketenlerde kalp ve damar hastalığı riski artışının, bu hastalıkların gelişme olasılığını çoğaltan sigara, hareketsizlik, alkol ve genetik unsurlar gibi faktörlerle daha da tehlikeli hale geleceğine işaret ediyorlar.
 
Bu riskin haftada sadece iki kutu ya da daha az şeker katkılı içecek tüketenlerde artış göstermediğini belirttiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız